Reklama

Reklama

Generální manažer týmu amerického fotbalu se musí rozhodnout, jak naložit s možností prvního výběru při draftu, do kterého zbývá zhruba 13 hodin. Manažer Sonny Weaver má před sebou nejdůležitější den nadcházející sezóny. Den draftu. Tým Cleveland Browns má právo první volby, to znamená, že si může z mladých hráčů, kteří jsou k dispozici, vybírat jako první. Nejžhavějším kandidátem je Bo Callahan, vítěz Heismanovy trofeje. Sonny se musí rozhodnout, zda ho vezme a co je kvůli tomu ochoten obětovat. Zároveň se nedávno dozvěděl, že jeho přítelkyně Ali čeká dítě. Fanoušci Clevelandu jsou velmi nadšeni z toho, že by za jejich tým mohl nastoupit právě Callahan, jenže Sonnymu se na něm pořád něco nezdá. Večer začíná draft, který vysílá celostátní televize a tým Browns má deset minut na svou první volbu... (TV Nova)

(více)

Videa (52)

Trailer

Recenze (253)

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmy netypický film zo športového prostredia, Costner po rokoch opäť v žánri, ktorý ho preslávil a Reitman späť vo forme, ktorá ho vyniesla na výslnie. V posledných rokoch sa filmy so športovou tématikou stiahli do ústrania a pokiaľ niekto niečo natočil, tak to bola buď absurdná komédia plná roztlieskávačiek a debilných posolstiev alebo bezduché motivačné promo plné prázdnych kecov a morálnych ponaučení. Umiernený a úprimný film, ktorý plne využíva divácku neznalosť zákulisia draftovej horúčky a prináša tak originálny pohľad na vec. Primiešaním dramatickej zápletky, primeraného humoru vo vypätých situáciách a ľudského rozmeru ma Reitman milo prekvapil a spolu s dynamickým vizuálom som sa naozaj nenudil. 85%. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Draft je cirkus. Chvíli můžete být dole, abyste se v zápětí vrátili nahoru. Můžete žonglovat, předvádět obdivuhodné veletoče. Riskujete a ostatní vás za to obdivují. Zde ten cirkus uvidíte v celé své kráse. A pokud alespoň v koutku duše máte rádi sport, měli byste se podívat. Nechci a nebudu k tomu nic víc psát. 90 % Oblíbená část- závěr rozhovoru o 100$ bankovce ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Když to srovnám s posledně viděnými kousky, jde skutečně o vyšší level v každém ohledu. Reitman umí svižné filmy, kde nechybí umně propletená vztahová linka a hodně staví na vynikajícím herectví, což v případě zkušeného barda Kevina rozhodně nebylo výstřelem mimo terč. Invenčně nasnímané houmy z různých amerických destinací, včetně propojovaných obrazů právě se rodících změn v mezích časomíry a prostředí dusné sportovně-ekonomické atmosféry, lze přirovnat ke klíčovým sekundových zvratům uvnitř hry, jež mění dějiny, osudy, vyvolávají gejzíry vzestupů až k nesmtelnosti či naopak strmých pádů do nejhlubšího zklamání či konce kariéry. A vo tom to je, vážení přátelé kulatých nesmyslů a jiných oblíbených her. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Žádné hřiště, žadné míče, žádní vystrojení hráči, a ani žádné touchdowny. Jen kanceláře, majitelé a trenéři teamů, a draftovaní hráči připraveni vstoupit do NFL. Jakožto hráč amerického fotbalu jsem si ze začátku říkal: "No, asi to bude blbost, co je to za sportovní film, kde není žádný napínavý zápas?" Ovšem v průběhu filmu jsem si tento milný názor začal pomalu vyvracet, a koncem filmu jsem dokonce netrpělivě čekal jak to dopadne! Zkrátka film o americkém fotbalu zcela "bez amerického fotbalu". Tedy z úplně jiného mě doposud neznámého pohledu. Hodně povedený děj, který úměrně gradoval až vyvrcholil samotným Draftem, který byl pro všechny více než překvapivý, a samozřejmě výborné herecké obsazený v podání Jennifer Garner, a sice již ohraného, ale i tak dost snesitelného Costnera. Jakožto hráč am. fotbalu dávám 80% :-) ()

fishki 

všechny recenze uživatele

Poznáte ten pocit. Pozeráte film o téme, ktorej veľa nerozumiete. Na scéne je veľa postáv, ktoré sa prekrikujú, hádajú, vymieňajú si lístočky a divoké telefonáty. Vy nerozumiete, ale bavíte sa. Draft Day mal byť ten prípad, ale nie je. Reitman na to jednoducho nemá. NFL Draft je zaujímavý proces, ale filmu sa nepodarilo ani z časti pokryť machinácie, ktoré ho sprevádzajú. Všetko je povrchné, často zmätočnejšie, a pri rozhodujúcich scénach nevie divák povedať, či je to pre hlavnú postavu dobre alebo zle. Film má celkom spád a vďaka vedľajšiemu hereckému obsadeniu (Elliott, Langella) nenudí. Ale to je na dnešnú dobu málo. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu se objeví hned několik skutečných hráčů NFL, a to linebacker New York Jets Demario Davis, offensive tackle New York Giants James Brewer, wide receiver New York Giants Ramses Barden, punter Cincinnati Bengals Zoltan Mesko, running back Houstonu Texans Arian Foster a wide receiver New York Jets Stephen Hill. Kromě hráčů se ve filmu objeví i další osobnosti NFL, například bývalý trenér Oakland Raiders a současný analitik stanice ESPN Joe Gruden nebo bývalý hráč New York Giants a současný analitik stanice NFL Network Mike Mayock. (Punisher)
  • Některé scény byly natáčeny na draftu NFL 2013 v New Yorku. Zbytek filmu se točil v Clevelandu. (007.)
  • Filmování probíhalo na Manhattanu v New Yorku a v aquaparku Wildwater Kingdom v ohioském městě Aurora. (reich)

Související novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (více)

Reklama

Reklama