Reklama

Reklama

Záhadný telefonát odstartuje nebezpečnou hru. Jejím ústředním protagonistou je neúspěšný obchodník Elliot. Pokud zvládne splnit 13 úkolů, jeden zlověstnější než druhý, čeká ho tučná odměna. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (137)

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Z tohohle filmu jsem byl poměrně nadšený... dokud nepřišla poslední patnáctiminutovka, která zničila morální kolaps hlavního hrdiny a navršila na sebe nesmysly jenom proto, aby do sebe zapadly věci, co radši měly zůstat bez další pozornosti. A potom, celá linka s Perlmanem ohledně pozadí hry je tu navíc a vlastně toho stejně moc nevysvětlí, takže proč si dělat škodu? 13 Sins odsýpá i přes odhadnutelný vývoj a spousta úkolů pro protagonistu je sympaticky zvrácená, ale bohužel. Scénárista neměl koule to pořádně dotáhnout a na konci je jen pachuť z promarněné šance na kultovku. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Originál neznám, takže nemůžu porovnoávat, ale filmů na téma "odměna za splněné úkoly" už tu pár bylo, takže záleží především na charakteristice požadovaných úkonů. A to tady vyšlo tak 50 na 50. Některé byly morbidní, některé o ničem a některé i vtipné. A to poslední bylo tim kámenem úrazu. Ona by to byla celkem solidní černá komedie, pokud by režie scén vybízejících k úsměvu využila. To se bohužel nestalo. Hlavní devízou 13 Sins je tudíž tempo, protože pořád se něco děje a hlavní hrdina jde z mise do mise. To se mi líbilo a dávalo to i místy zapomenout na očividné nedostatky. Uvidím, jak na mne zapůsobí původní verze. Tuhle vidím na 60%. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Pokud hledáte horor, tak zkuste jít o film vedle. Tohle nemá s hororem nic společného ani náznakem. Jedná se o čistokrevné drama s nepatrným nádechem thrilleru. Film se snaží hlásat poselství, že by lidé neměli za žádné peníze prodávat svoji důstojnost. Nápad, že nějaký retard plní za peníze úkoly, které mu dává nepřítel na telefonu, mi nepřijde kdovíjak úžasný, přesto nějaký potenciál přeci jen skrývá. Samozřejmě vše začíná nějakou tou trivialitou a postupně se přiostřuje. Hlavní zádrhelem tohoto filmu pro mě bylo žalostné obsazení. Kromě menší role Rona Perlmana, kterého mám rád, to byl nesympatický debil vedle otravného blbečka. Tím vůbec nejnesnesitelnějším byl samotný hlavní hrdina. Pokud je člověku nepříjemný pohled na hlavního hrdinu, tak si snímek užije jen ve výjimečném případě. Tohle nebyl jeden z těch případů. Pár úkolů bylo příjemných. Většinou se však jednalo o totální nesmysly. Jediné, co drží divákovu pozornost je očekávání, zda bude další úkol rovněž sračka, nebo zda se bude jednat o něco kreativního a zajímavého. Místy jsem přeci jen zvažoval udělení tří hvězd, neboť snímek postupně nabral celkem příjemné tempo. Nicméně závěr film neskutečným způsobem pohřbil. To, že druhým hráčem bude retardovaný bratr hlavního hrdiny, bylo ještě celkem průzračné a přibližně v polovině filmu to bylo dokonce nepřímo naznačené. To, že se hry účastnila skoro polovina města však už byl trošku zásah vedle a nepotěší zřejmě ani fakt, že na konci stojí před divákem více otázek než odpovědí. Lepší 2 hvězdy. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Není lepšího vstupu do dne, než pozorovat slušně vychovaného administrativního pracovníka, kterak konzumuje mouchu a dostává za to zaplaceno! Slušňák se během jediného dne začíná transformovat v ďábla, jež je upocen jak prase a zrakem svým tiká sem a tam v tak krátkých intervalech, že jen pacient na odvykačce by mu dokázal sekundovat. Naštěstí náš hrdina má prostoduší milenku, jež se domnívá, že partner je pouze nervózní z večerního zásnubního večírku. Divák by si měl ze snímku odnést dva základní poznatky - nejezděte v noci na skútru a nastavte si nové vyzvánění! 87% ()

erased 

všechny recenze uživatele

Horor nebo thriller ani náhodou, pro diváka spíš ten ve filmu zmíněný snuff, a to pohříchu zábavný. Nadmíru se povedlo obsazení hlavní postavy, který typově přesně vystihuje ušlápnutého slušňáčka a zároveň se mu dá bez nejmenšího problému věřit jeho proměna. Určitě bych se sice nezlobil za větší roli Perlmanova policisty, prostřednictvím kterého by klidně mohlo jít dál i odkrývání pozadí této originální reality show, místo toho aby zůstalo u samoúčelných a ve výsledku i dost nesmyslných náznaků okultismu, ale přesto jsem s výsledkem nečekaně spokojený. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • V kaviarni Elliot stiahne šiltovku mŕtvemu dole na tvár a hneď v nasledujúcom zábere ju má vytiahnutú. Tiež sedí v úplne inej polohe, ktoré sa rôzne striedajú. (GabrielGabko)
  • Keď Elliot vyberá pána Shawa z vane, mŕtvemu visí jazyk z úst, v ďalších záberoch už nie. (GabrielGabko)

Reklama

Reklama