Reklama

Reklama

Kletba

  • USA The Curse (více)

Na farmu dopadne podivný modrý meteorit, který ale přináší jen zkázu pro vše živé. (oficiální text distributora)

Recenze (49)

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Hehe a proč by né. Horrorové filmy z 80tých let prostě mají své zvlaštní kouzlo i v dnešní graficky dokonalé počitačové době a právě třeba The Curse je tomu příkladem. Scénář sice není žádná slaďoučká medovinka a dokážu vám na počkání vyjmenovat hned několik jeho nedostatků, ale napětí i zvědavost, jak to celé dopadne mě u obrazovky držely až do úplného konce. Krom atmosféry stojí za pozornost i masky rozkládajících se těl, které byly přímo fantastické a opravdu z nich na pohled šla hrůza. Nečekejte však zase žádné krvavé orgie, protože herců kteří by dobrovolně položili svůj život zase tolik není a tak se to na nože ( v tomto případě spíše vidle ) rozjede až v útlém závěru, který mě mimochodem nakonec dosti zklamal. Hodnotit proto jinak než-li průměrem v tomto případě není snad ani možné a tak i má konečná známka musí být jednoznačná... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Osemdesiatková nechuťárna zo zapadnutej americkej farmy, čo je pre hororový žáner veľmi vďačné, atraktívne a z pohľadu Európana zaujímavé prostredie. Dosť tomu bohužiaľ ubližuje nič-moc scenár, výrazná béčkarskosť (v podstate všade, úplne všade) a hrozný kasting. Hlavnú postavu hrá Will Wheaton (alterego Stephena Kinga z o rok staršej báječnej kultovky Stand By Me) a iba on v kastingu stojí aspoň za niečo. Ostatní sú banda nesympatických kreténov. K tomu plno červov, hnisov, humusov a hnusov. Film produkoval kultový taliansky kráľ gore a splatteru Lucio Fulci, takže sa nie je čomu čudovať. V zabudnutej snímke si po Willovom boku zahrala jeho ségra Amy a v rokoch 1989 a 1991 prikvitli dve ešte zabudnutejšie pokračovania. Išlo o režijný pokus nič-extra-herca Davida Keitha alias otca Drew Barrymore v kingovke Podpaľačka. Davidovi to bohvieako nešlo, ešte o rok neskôr nakrútil jeden film a potom s réžiou nadobro skoncoval, čím nám urobil službu. Ďalšou zaujímavosťou je, že snímka je oficiálne inšpirovaná poviedkou H.P. Lovecrafta (konkrétne mojou obľúbenou Farbou z vesmíru, neoficiálne s ňou ale v skutočnosti bohviekoľko spoločného nemá). Nuž, tento film je proste zaujímavými len svojím zákulisím. Nie tým, aký je. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na zem dopadá meteorit z vesmíru, ktorý kontaminuje okolitú zem i vodu v priľahlých riekach či jazerách. Mimozemské baktérie sa tak ľahkým spôsobom infiltrujú do tiel zdravo stravujúcich sa vidiečanov či množstva zvierat. Odstupom času tak všetko živé mení na ... "Béčkové" sci-fi s hororovými prvkami, ktoré síce nijak nevystraší, ale zároveň ani nesklame. Masky vrátane gore miestami slušné, takže z tohto pohľadu "The Curse" splnil svoj zámer. Slabšie 3 hviezdy - 55%. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Wesley Crusher chvíli před tím, než nastoupil na Enterprise D a ufrnkl do vesmíru.;-) Special quest star...jeho sestra, která hraje....jeho sestru. Ty jeho 2 vulgarismy za to stály. To by v TNG říci nemohl, hehe. Docela jsem si byl jist, že to nebude více jak za 2 (po nedávné zkušenosti s pseudo Lurking Fear) ale 2.pol. ve které bylo překvapivě vícero prvků z jisté HPL povídky, už poskytla slušné množství, ohyzdností, slizu apod. Dokonce jsem občas přepnul samovolně na psychologický mód a zapoměl, že sleduji B horror z 80tek. To se týká pouze scén s synem a matkou, která to chudina, odnese jako první a já jsem se do něj dokázal vžíti. Wheaton i na malém prostoru v těchto scénách (zvláště závěrečná, kdy ji vidíme už ve značném stádiu rozpadu/rozkladu, díky Zackovi, který se ji pokusil v posl. zoufalém pokusu zachrániti, což by HPL asi ocenil, páč to bylo fakt FUJ) působil jako reálný syn a ne jen jako herec, který ho hraje. Claude Akins byl hnusný  (navenek i uvnitř) i bez závěrečné deformace, takže si nějaké změny skoro ani nevšimnete. Stejně tak jeho debilní tlustý vlastní syn, jehož sádelnatou prdel, si vychutnáte hned v několika scénách:-/ Pobavilo/znechutilo že i když má Nathan Crane vidle v zádech, ještě stačí fláknouti pořádný a finální lepanec Zackovi. Jako tolikráte předtím. Zajímavá skoro až biblická, destrukce domu a velké plus za doktorovu ženu, která mu v jedné (a až zločinně krátké!) scéně, předvede večerní malou show, ve které figuruje vonný olej a její nohy v černých lodičkách+nějaké to spodní prádélko. Vrrrr! A díky několika scénám v 1.pol., bych hned tak nějakou tu zeleninu asi nepozřel. Včetně nádherně červených jablíček s tajnou náplní. Tajemství šéfpěstitele z hvězdných dálav. Satanžel, většinu dobrých scén (i těch nedobrých) naprosto kazí ta debilní hudba, kterou o pár let později zkopíroval s větším úspěchem Cyborg a The Stand. Tady ta popcountry smíchaná se syntetickými sbory, působí jak pěst na oko. Holt, i pitomé 80tkové Béčko, potřebuje dobrou hudbu. To se nedá nijak ojebat. Na 1 kouknutí tedy mohu doporučiti, jak znalcům HPL, tak neználkům, kteří budou míti pochopitelnou výhodu v nesrovnávání s předlohou. Na závěr 2 věci. Nevím tedy zpětně, zda je dobře či ne, že HPL není nikde uveden, i když je tam dosti prvků na to, aby to byla přiznaná adaptace a pak, že by byla min. o třídu výš paráda, pokud by to bylo čb a max. tak v 50tých letech. Se stejným obsazením a dějem, byl šel klidně i na 4 a vážně uvažoval nad tím, že si to nechám. Otevřený konec je srandovní. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Matka smilnila... a pak se zablesklo a z nebe spadl trest. Jestlipak si tohle pánbíčkáři pouštívali v kostelích, stejně jako Gibsonovo Ukřižování? Vcelku odsýpající jednoduchý příběh s dobrými maskami, tradiční osmdesátkovou atmosférou, nechutným otcem a skvělou matkou v podání Kathleen Jordon Gregory. ()

Zajímavosti (5)

  • Film je adaptací povídky Howarda Phillipse Lovecrafta "Barva z Komsu". Děj je přenesen do dobových reálií 80. let, předlohy se však drží věrně. (m.xFuck)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno