Reklama

Reklama

Osmý smysl

(festivalový název) (seriál)
  • USA Sense8
Trailer 2
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 24 h 57 min (Minutáž: 46–152 min)

Hrají:

Terrence Mann, Du-na Bae, Jamie Clayton, Tina Desai, Tuppence Middleton, Max Riemelt, Miguel Ángel Silvestre, Brian J. Smith, Aml Ameen, Eréndira Ibarra (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Napínavý seriál od tvůrců filmu Matrix a seriálu Babylon 5 vypráví o osmi lidech, kteří dokáží navzájem telepaticky prožívat svůj život. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (261)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po tom obrovskom hype, ze sa jedna o vizionarske dielo som cakal ovela viac ako dalsi klon serialu Lost. Takze tu mame jednu velku zahadu, ktora sa tiahne celym serialom a 8 hlavnych postav. Bohuzial rovnako ako v Loste sa ustrednej zahade serial venuje v kazdej epizode maximalne 5 minut a zvysok stopaze musime sledovat sukromny zivot hlavnych postav. A tie prilis zaujimave nie su. Teda pokial vas nesokuje, ze tu je kopec lezbiciek, gayov, transexualov a podobnej hávede. Ked uz tu je niekto nahodou hetero, tak musi mat multikulti pôvod. Lenze okrem tychto povrchnych vlastnosti postav sa prilis na nejaku hlbku nehra a ani samotni herci nie su natolko charizmaticki, aby ma bavilo sledovat ich sukromne peripetie jak z nejakej telenovely. Zaujala ma len Korejska linia nadhernej Doo-na Bae a este kopec odkazov na filmy so svalovcami. Hlavne Van Damme musi mat z tohto serialu obrovsku radost. Dalej musim pochvalit slusnu vypravu a par peknych akcnych scen. Takze vysledkom je napriek malemu poctu dielov neskutocne natahovany serial s mnozstvom zbytocnej vaty, ktory originalnu zapletku prilis intenzivne nerozvija, ale radsej sa utapa v romantickych plkoch vhodnych pre intelektualov, ktori v tom najdu myslienky, ktore by ani samotnych tvorcov nenapadli. A pokial ste nahodou inak orientovany transexual s multikulti pôvodom, tak sa do tohto primitivneho serialu zamilujete na prvy pohlad. 5/10. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Znáte ten pocit, kdy nedokážete odlepit zrak od obrazovky a při skončení jen tupě zíráte s husinou po celém těle? :D :D No do haj*lu :D :D Již v prvních 3 minutách mě ten seriál neskutečně dostal - svojí svižností, nápaditostí, různorodostí a kreativitou :) :) Ohromně mě to nalákalo a jsem zvědavá, co se bude dít dál, jelikož za sebou mám zatím jen první díl :) Ze seriálu jsem nadšená :) Ta rozmanitost a jak si režiséři absolutně nelámou hlavu s nějakými konvencemi :) To mě fakt bavilo a překvapilo :) :) Veškerá témata, která nikde jinde neuvidíte - máte zde...A ten příběh s Islandskou postavou...tak to mě rozsekalo nejvíc jak šlo...Brečet tak nehorázně při jejím příběhu - to jsem nezvládla...Co mě ale nejvíc šokoval byl ten závěr. Mohli si dovolit víc..nepřišlo mi to jako závěr, ale jen jako drobné odloučení a brzy se uvidíme znovu...páč takové zakončení - to mě tedy zklamalo... ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpočátku si mě seriál získal, téma mi přišlo velmi zajímavé a slibovalo skvělý zážitek, postupně však vycházelo najevo, že nepatřím do cílové skupiny, na kterou tvůrci cílili. Příběh byl byl silně upozaděn a došlo na situaci, kterou znám důvěrně z většiny "kvalitních" českých komedií. U nás fičí product placement, v seriálu Sense8 šlo v první řadě o propagaci duhového hnutí. Mně to vadilo. Nejsem homofob, ať si každý žije svůj život tak, jak se mu/ jí to líbí, nejsem ani proti manželství gayů a lesbiček, nemám nic ani proti změnám pohlaví (když to nevadí zúčastněným, proč by to mělo vadit mně?), ale strašně mi vadí, když se stávám cílem cílené propagandy a když se tvůrci rozhodnou osekat příběh, aby si mohli pro své potěšení natočit soft porno (naštěstí jen místy). Myslím, že tohle byla zbytečně promarněná příležitost, protože ten nápad měl slušný potenciál. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 80% - Dlouho mě odrazoval pocit, že jde v prvním i druhém plánu o mírumilovné poselství a že se ničeho dějově světoborného nedočkám. Ale s postupujícím časem a s čím dál důkladnější choreografií akčních či milostných scén se intenzita zvýšila natolik, že svým nejoblíbenějším charakterům (Riley, Wolfgang) držím pěsti až křečovitě. A ono poselství si mě v nabitém finále získalo v plné míře a snad ještě víc. Pro škarohlídy nesledovatelné, pro otevřenější jedince ale klidně potenciální číslo 1. Happy F*cking New Year - 100% - Vrchol. Společně s finále první sezóny definitivní důkaz, že za Sense8 se skrývá nápad vpravdě geniální. Je jedno, jestli se prohlubuje příběhová mytologie plná téměř nadpozemských pravd, nebo můžu obdivovat střihově čím dál náročnější akci či intenzivní clusterfuck. Tenhle novoroční dárek byl pokladem pro fanoušky a jeho jedinou vadou tak bylo to, že jeho maximální úroveň už seriál nepřekonal. 2. série - 90% - Kvalitativně vyrovnanější, výpravou i počtem postav rozmáchlejší a i díky tomu, že můžu být od samého začátku na stejné vlně jako cluster, tak i o krok lepší. Logicky ne každá linka může svou intenzitou a vážností soupeřit s bojem proti hlavnímu nepříteli nebo s Wolfgangovými akčními výstupy, ale zprvu poněkud nevyužití jako Sun nebo Lito se tentokrát derou na čelo oblíbenosti. Velká škoda onoho zaříznutí od samotné netflixácké stáje. Jakkoli závěrečný film mohl odpovědět (a také odpověděl) na všechny důležité otázky, ten rozmach mířený na řádku sezon dopředu je patrný. Amor Vincit Omnia - 80% - I vzhledem k vražedné délce trochu nevyrovnané, ale vzhledem ke konečným dojmům vše odpuštěno. Polovina linek a zvratů je čistým fan servicem, ta druhá zase menší tvůrčí onanií a zkouškou diváka z toho, co všechno ještě dokáže v jediné "epizodě" snést natěsnané na sobě. Vzhledem k tomu, jak potřebně mírumilovný ale celý Sense8 je, akceptuji i to, co by mi v jiném počinu mohlo vadit. Takhle bezelstně láskyplný seriál je totiž potřeba a v každé době také potřeba bude. Láska je všechno. Smiřte se s tím. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vizuální pecka od sester Wachowski, kteří po fiasku Jupiter vychází předvedli, že na to pořád mají. Seriál má skvěle napsané postavy, originální námět ( hlavní postavy zjistí, že se dokáží citově i duševně spojit s osmi lidmi z různých kout světa ). Sympatičtí herci, kteří ač nejsou nikterak známí, předvádějí skvěle přesvědčivé výkony. Škoda, že byl seriál zrušen po 2 sérii, potenciál tohle mělo velký. Sami tvůrci přiznali, že v plánu měli 5 sérii.  9/10 VÍCE ZDE ()

Galerie (412)

Zajímavosti (21)

  • Seriál sa natáčal po celom svete na miestach, kde sa odohrávali deje jednotlivých postáv: Amsterdam, Brusel, San Francisco, Los Angeles, Chicago, Londýn, Reykjavík, Nairobi, Soul, Berlín, Paríž, Mexico City, São Paulo a Bombaj. Natáčalo sa i na Malte, v talianskom Positane a Neapole, v Cambridgi, a v Škótsku. (DrSKusa)
  • Kvôli neustálemu cestovaniu na natáčania štáb dokopy prelietal 100 000 míľ (cca 160 000 km), čo je približne rovnaká dĺžka ako obídenie zemegule štyrikrát dookola. (Astonko)
  • Ve vánočním speciálu  naráží Capheův společník na výměnu v hereckém obsazení, a to konkrétně: ''V poslední době mi přijdeš nějaký jiný, je to něco s obličejem?'' (TaNya_)

Reklama

Reklama