Reklama

Reklama

Coherence

  • Velká Británie Coherence
Trailer 1

Obsahy(1)

V roku 1923 bola niekde vo Fínsku zahliadnutá kométa, ktorej vplyv vyvolal sled nezvyčajných udalostí. Jedna žena zavolala do svojho domu políciu s tým, že v budove je muž, ktorý vôbec nie je jej manželom. Keď sa ju policajný strážnik pokúšal presvedčiť o tom, že osoba v dome je skutočne jej muž, ona odvetila, že svojho manžela v predošlý deň zabila. 
Súčasnosť. Osem priateľov sa spolu po dlhom čase stretáva pri spoločnej večeri v dome jedného z nich a nad zemou opäť prelieta kométa... (sochoking)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (372)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Myslel jsem, že mám víc času....... Čím více lidí v jednom bytě, tím více musíte vyčlenit důležité věci z dialogů. Jinak se v tom ztratíte. Důležité je, najít si základní body a ty pozorně sledovat. Jenže se to začne tak totálně zamotávat, že se úplně ztratíte. Je jen na divákovi, jak se zorientuje a co si vybere jako podstatné. CITÁT - Millerova kometa.......... Když už si myslíte, že jste na to přišli, jste náhle vrženi do jiné reality. Na můj vkus je tu až moc dialogů. Film vás nutí být neustále ve střehu, ale není to tak jednoduché. CITÁT - Když tady v této realitě Beth spí, oni nemají tu knihu......... Čekal jsem jak z této zapeklité situace tvůrci vybruslí, ale nakonec je to vyšlo velmi levně. CITÁT - To je divné......... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Tohle je ta pravá cesta ke sci-fi! Nízkorozpočtové konverzační drama s řadou podivuhodných událostí, které přibližně vycházejí z realistických premis. Běžná dinner party se spolu se zhasnutím světel ubere nečekaným směrem, postavy jsou nuceny zorientovat se v doposud nepředstavitelné situaci a musí improvizovat, pokud možno chytře improvizovat... Psychologický aspekt filmu je vynikající, Coherence je konečně film, kde postavy uvažují a jednají logicky. Není zde třeba žádného padoucha, neboť se jedná skutečně o souboj člověk versus science fiction. Ani tak se však nelze zcela vyvarovat selhání lidského elementu... 9/10 ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dobrá nálada počas stretnutia starých známych nečakane naberá opačný spád potom, ako následkom preletu kométy okolo zeme vypadne generátor domu. Následná kontrola okolia dvomi zúčastnenými prinesie ešte väčší chaos. Čo je príčinou nevysvetliteľných udalostí či spravania ich samotných? Neskutočný nápad za 5 centov! Veľmi ma to zaujalo. Všetko sedí, akurát môžete smelo vyškrtnúť žáner - horor. Odporúčam užívateľom aby nečítaly komentáre, lebo podaktorí tu kurva spoilerujú a tak samotná myšlienka snímku ide do prdele. Niekedy to síce robím aj ja, ale pri takomto druhu filmu, kde treba zanechať pointu príbehu zahalenú rúškom tajomstva - to je proste škoda! Ako odkaz možno zanechať akurát fakt - okrem námetu či občasnej atmosféry, ktorá taktiež nie je nijak výnimočná, tu "nič" z hororvých prvkov nenájdete! Žiadne gore, lakačky-mikačky, proste holé nič. Vďaka originálnej myšlienke si ma však "Coherence" proste získal. Nebolo to špatné. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

SPOILERY Do určité chvíle je to hodně zajímavé a člověka baví si dávat dohromady skládačku DVOU světů uvnitř krabice. Jenže pak se tvůrci rozhodli, že pro Schroedingerovu kočku bude lepší mít nekonečno možností, a tím celý svůj koncept totálně pohřbili. Dokud to bylo o "modří už vědí" a červených, dalo se to akceptovat jako příjemnou hříčku na téma výměny rolí, nejednoznačnosti apod. Jenže pak to tvůrci celé ro- i ze- srali, přidali zelené a kdovíjaké jiné, a už to bylo o ho- i vnu. A nakonec to celé sofistikované je jen o tom, že návštěvník si hledá tu the best rodinu, kde se mají rádi a udělá vše pro to, aby zapadl? Ale no tak! Začnete tak chytře a skončíte jak největší blbci? A to si mezitím navíc musím vytrpět tolik keců u stolu o ničem, jako by šlo o nějaký současný český film? ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Komorní sci-fi typu "skupinka lidí v jednom domě zažije.." jsou poměrně vděčné téma nezávislých filmařů a může z toho být velmi dobrý film. Námět v Coherence je perfektní, i když logicky (matlanina kometa + Schroedinger a pár dalších věcí) trochu pokulhává. To bych filmu i odpustil. Bohužel roztřesená digitální kamera a šíleně otravné postavy už u mě posouvají film do průměru. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Napsat scénář trvalo jeden rok a všechny scény se natáčely v chronologickém pořadí. (Kailo)
  • Příběh se odehrává v Silicon Valley. A i když to nebylo ve filmu přímo řečeno, podle indícií si lze domyslet, že postavy pracují pro softwarové společnosti. (Kailo)
  • Kvôli nízkemu rozpočtu, ktorý činil 50 000 amerických dolárov, musel byť film natočený za 5 nocí na jedinom mieste s dialógom, ktorý bol do značnej miery improvizovaný. Natáčanie prebiehalo v dome režiséra Jamesa Warda Byrkita. (ambron)

Reklama

Reklama