Reklama

Reklama

Coherence

  • Velká Británie Coherence
Trailer 2

Obsahy(1)

V roku 1923 bola niekde vo Fínsku zahliadnutá kométa, ktorej vplyv vyvolal sled nezvyčajných udalostí. Jedna žena zavolala do svojho domu políciu s tým, že v budove je muž, ktorý vôbec nie je jej manželom. Keď sa ju policajný strážnik pokúšal presvedčiť o tom, že osoba v dome je skutočne jej muž, ona odvetila, že svojho manžela v predošlý deň zabila. 
Súčasnosť. Osem priateľov sa spolu po dlhom čase stretáva pri spoločnej večeri v dome jedného z nich a nad zemou opäť prelieta kométa... (sochoking)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (372)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nebylo nic pro mě. Fanoušci levných filmů a chytrých scénařů si budou lahodit, já ovšem dávám přednost zábavě a akci. Herci velmi nesympatičtí, námět celkem creepy, ale nudně a nepřehledně odvyprávěn, prostě film, který by dokázal natočit lec kdo za pár šupů a stačil by mu pouze chytrý scénarista nic víc, kdyby zde alespoň někdo přišel k úrazu, ale na to hold neměl rejža koule. Při +1 jsem se bavil více. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Domáca večera pre partiu známych naberie nečakané rozmery po tom, ako zaúčinkuje tzv. vplyv kométy, v dôsledku čoho sa vytvorí (ne)nápadný paralelný vesmír, s kópiami ich samých... Veľmi vyčerpávajúca, lacná a prevažne interiérová konverzačka s príjemným sci-fi nádychom; vytvárajúcim miestami celkom vydarenú atmosféru. Herci sú v pohode, obsahovo tu už síce boli podobne ladené a lepšie „doppelganger“ filmy (ktoré sa nesústredili len na trápne vzťahové problémy medzi zúčastnenými) a hoci sa to snaží v rámci svojich obmedzených možností pôsobiť múdro a premyslene, mal som s tým jeden veľký problém – nedokázalo ma to zaujať. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Súčasná veda ponúka toľko teoretických poznatkov o fungovaní nášho sveta, že sa logicky raz za čas objaví film (väčšinou malý), ktorý si jednu z teórií vypožičia. Problémom je napasovať na ňu poriadny príbeh, pretože čisto o vede film byť nemôže. Byrkitovi sa podarilo napísať svižný scenár, ktorý sa síce zaoberá paralelnými svetmi, ale ako už vieme zo Solarisu, tak všetko v sci-fi je len zámienkou pre vyjadrenie sa k niečomu ľudskému. Teda k medziľudským vzťahom, ako sme svedkami aj v Koherencii. Alebo inak, všetko je metafora. Podstatné však je, že sme neustále v napätí, že príbeh nie je ani zďaleka predvídateľný a baví nás sledovať reakcie a chovanie ľudí v krajných situáciách. Jediným záporom je to, že film pôsobí amatérskym dojmom na poli spracovania. Jeho ultranízkorozpočtovosť sa miesi s faktom, že sa zrejme jedná o debut (napríklad nízkorozpočtové Primer, alebo Another earth pôsobia filmársky vyzretejšie). Našťastie je scenár tak zaujímavý, že sa tým nebudete zaoberať. To je dôvod škrtnutia jednej hviezdy, ktorú ale možno ešte pridám. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jestli je někdo ochotnej přistoupit na hru, že se někde u stolu sejde 8 idiotů, který najednou začnou vesele cestovat do nějakejch paralelních vesmírů, tak se možná u filmu bude celkem bavit. Já mam asi na tohle málo bujnou fantazii, takže jsem si spíš celou dobu řikal, jestli ten nesmysl nemam vypnout. Ale věřil jsem, že to třeba bude mít nějaký racionální vysvětlení, tak jsem vydržel až do konce. Nechci spoilerovat, ale žádný vysvětlení nepřišlo. Kdybych měl ten film nějak popsat, tak prvních 15 minut je totální nuda, dalších 15 minut se konečně začíná odehrávat něco zajímavýho, ale pak přijde vysvětlení, že prostě je tam nějakej paralelní vesmír, kde je 8 stejnejch idiotů ve stejnym domě a všichni ty idioti choděj sem a tam. A zbytek filmu je jako dítě z pásma Gazy. Nemá ani hlavu ani patu. Navíc to nejspíš natočil ten samej kameraman, co točil Záhadu Blair witch. Nedokázal tu kameru udržet snad ani 2 sekundy v klidu. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Je dnes v noci něco opravdu náhodné?" Jedna parta přátel, jeden barák a jedna kometa, která je propojí s jejich alternativními verzemi. Zajímavé komorní scífko, ale úplně jsem nenaskočil na paranoiu postav motivující jejich chování, postavy samotné mi přišly povrchní a otravné, stejně jako dialogy a zklamáním taky bylo, že alternativní já jsou všechna k nerozeznání podobná a na žádné charakterově odlišné verze nedojde. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Herec, který hrál Amira, Alex Manugian, je rovněž spoluautor scénáře. Ve filmu v podstatě zastával funkci informátora/špiona, jelikož pomáhal dirigovat herce, pokud vybočovali až moc z příběhu. (Kailo)
  • Štáb se skládal pouze z pěti členů: dva zvukaři, kameraman, režisér a producent. (Kailo)
  • Roztřepaná kamera nebyla ani tak stylistická, jako spíš praktická volba - herci se mohli pohybovat, kde chtěli. (Kailo)

Reklama

Reklama