Reklama

Reklama

Coherence

  • Velká Británie Coherence
Trailer 1

Obsahy(1)

V roku 1923 bola niekde vo Fínsku zahliadnutá kométa, ktorej vplyv vyvolal sled nezvyčajných udalostí. Jedna žena zavolala do svojho domu políciu s tým, že v budove je muž, ktorý vôbec nie je jej manželom. Keď sa ju policajný strážnik pokúšal presvedčiť o tom, že osoba v dome je skutočne jej muž, ona odvetila, že svojho manžela v predošlý deň zabila. 
Súčasnosť. Osem priateľov sa spolu po dlhom čase stretáva pri spoločnej večeri v dome jedného z nich a nad zemou opäť prelieta kométa... (sochoking)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (372)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dobrá nálada počas stretnutia starých známych nečakane naberá opačný spád potom, ako následkom preletu kométy okolo zeme vypadne generátor domu. Následná kontrola okolia dvomi zúčastnenými prinesie ešte väčší chaos. Čo je príčinou nevysvetliteľných udalostí či spravania ich samotných? Neskutočný nápad za 5 centov! Veľmi ma to zaujalo. Všetko sedí, akurát môžete smelo vyškrtnúť žáner - horor. Odporúčam užívateľom aby nečítaly komentáre, lebo podaktorí tu kurva spoilerujú a tak samotná myšlienka snímku ide do prdele. Niekedy to síce robím aj ja, ale pri takomto druhu filmu, kde treba zanechať pointu príbehu zahalenú rúškom tajomstva - to je proste škoda! Ako odkaz možno zanechať akurát fakt - okrem námetu či občasnej atmosféry, ktorá taktiež nie je nijak výnimočná, tu "nič" z hororvých prvkov nenájdete! Žiadne gore, lakačky-mikačky, proste holé nič. Vďaka originálnej myšlienke si ma však "Coherence" proste získal. Nebolo to špatné. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Tohle je ta pravá cesta ke sci-fi! Nízkorozpočtové konverzační drama s řadou podivuhodných událostí, které přibližně vycházejí z realistických premis. Běžná dinner party se spolu se zhasnutím světel ubere nečekaným směrem, postavy jsou nuceny zorientovat se v doposud nepředstavitelné situaci a musí improvizovat, pokud možno chytře improvizovat... Psychologický aspekt filmu je vynikající, Coherence je konečně film, kde postavy uvažují a jednají logicky. Není zde třeba žádného padoucha, neboť se jedná skutečně o souboj člověk versus science fiction. Ani tak se však nelze zcela vyvarovat selhání lidského elementu... 9/10 ()

Reklama

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Spíš než hororový je to takový nízko-nákladový psycho sci-fi film, ve kterém najdete všeho všudy 9 herců. Film má originální děj, který vás udržuje pořád v pozornosti a chvílemi, alespoň v počátku, máte v hlavě solidní bramboračku a zmatek. Zaměstnáte hlavně hlavu a věřte nebo ne, ale i já jsem měl za chvilku obrovský chaos v tom, kdo je kdo, kdo kam patří, modří, červení, prostě originální psychárna, která vám provětrá veškeré mozkové závity! Viděno jako 13 film v pořadí v rámci Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Domáca večera pre partiu známych naberie nečakané rozmery po tom, ako zaúčinkuje tzv. vplyv kométy, v dôsledku čoho sa vytvorí (ne)nápadný paralelný vesmír, s kópiami ich samých... Veľmi vyčerpávajúca, lacná a prevažne interiérová konverzačka s príjemným sci-fi nádychom; vytvárajúcim miestami celkom vydarenú atmosféru. Herci sú v pohode, obsahovo tu už síce boli podobne ladené a lepšie „doppelganger“ filmy (ktoré sa nesústredili len na trápne vzťahové problémy medzi zúčastnenými) a hoci sa to snaží v rámci svojich obmedzených možností pôsobiť múdro a premyslene, mal som s tým jeden veľký problém – nedokázalo ma to zaujať. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

89 minut pro mě naprosté nudy. Celé to bylo zmatené, hodně uspávající, prostě nic, co by mě nějak zvedlo z mého kolečkového křesla. A to jsme dnes v domově důchodců měli klid, žádná návštěva ani vizita a přesto to nestačilo. Škoda, nedá se nic dělat, budeme jen doufat, že se nám nejbližší dobou podaří nějaký daleko lepší tip. Tenhle moc nevyšel. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Štáb se skládal pouze z pěti členů: dva zvukaři, kameraman, režisér a producent. (Kailo)
  • Napsat scénář trvalo jeden rok a všechny scény se natáčely v chronologickém pořadí. (Kailo)

Reklama

Reklama