Reklama

Reklama

Detektiv Kenner vyšetřuje případ zneužívání mladé dívky. Přiznal se k tomu její otec, který si ale nic nepamatuje. Detektiv spolu s psychoanalytikem pomalu odkrývají důkazy o činnosti satanistického kultu, který má na svědomí mnohem více trestných činů... (TV Prima)

Videa (3)

Trailer

Recenze (179)

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Alejandro Amenábar je pozoruhodný případ režiséra, u kterého máte záruku vynikajicích filmových zážitků. Regression je dle mě jeho první přešlap vedle, a to ani takové hvězdné obsazení nedokáže snímek vymanit z béčkové škatulky. Hlavní problém bych viděl v hodně laciném scénáři, který postrádá veškerou typickou Amenábarovu komplexnost a v několika scénách budí spíš dojem rozpačitosti. Téma satanistické sekty je zcela nevyužité a působí ve výsledku velmi všedně. Vždy mě právě na Amenábarovi fascinoval smysl pro detail, tíživou atmosféru a zamotání hlavy, zde se ale nekoná nic zásadního, co by mohlo vyrazit dech. Regression není nudný, dobře odsýpá, ale příběh a postavy nejsou tak rozvrstvené a katarze je naprosto nulová. Čekal jsem od tohoto španělského talenta opravdu o dost víc a místo toho naservíroval průměrný sektářský pokrm po kterém neštěkne ani pes. Zklamání. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Je to chytrej film, blbej film nebo jakej je to vlastně film? Úplně si Amenábara představuju, jak se při psaní scénáře místama za břicho musel popadat, když si představoval diváky. Škoda, že průběh není moc zábavný a nějaká pořádná katarze taky neproběhne, tudíž to přehodnocovací finále nemá takovou sílu. Ale jednou za čas je potřeba podobný trik zkusit a trochu respektu si za tu odvahu tenhle Španěl určitě zaslouží. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Solidní mysteriózní jednohubka, která si hraje s divákem stejně, jako si hraje mysl s výtečným Hawkem.Jemu ale bohužel dojde mnohem později než vám, o co přesně jde a kdo má všechen ten bordel na svědomí.Sice škoda, že pointu rozluštíte asi po půl hodině filmu, ale já mám rád tyhle odvážný pokusy o něco nového i když v nich vlastně nakonec najdete klišé tak jako tak. Pokud od toho nebudete čekat nadupanej satanistickej horor, můžu to vřele doporučit už jen kvůli faktu, že z Hermelíny vyrostla epesní nabíječka.69%. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

„Ha, mám tě, ty jsi satanista, vole!“ „Ne, fuckt ne, čestné belzebubské, jen jsem si napatlal xicht moukou, abych vypadal jako ďábelský idiot.“ „Hm, hm, tak tvoje babka je satanistka!“ „Ne, zase se pleteš, ona je jenom pekelně hnusná.“ „Aha, v tom případě bude natuty satanista tvůj fotr!“ „Ale hovno, on je pouze po čertech blbý.“ „Tak tvůj pes je ale určitě!“ „Kdepak, jméno Azrael jen zní proti Azorovi děsně hogofogo!“ „A dost, okamžitě mi řekněte, kdo je tu, kurva, satanista, nebo mi rupne v bedně a nechám vás všechny zhypnotizovat!!! … Pokud opravdu toužíte hodinu a tři čtvrtě sledovat, jak doslova a do písmene chodí Propanbutan Jestřábe s hypnotickým Remusem Lupínem v zádech po nějakých vidlích a nezáživně až otravně se furt dokola vyptává, kdo je vlastně ten zasraný satanista, který rituálně vyprcal Hermionu, až mu z toho začne kapat na karbit, je tohle hloupá, nudná a užvaněná sračka přesně pro vás. Mně se tedy brutálně lámaly mezi víčky sirky, které jsem si tam zhruba po třiceti minutách toho martýria narval, abych se při tom všem ďábelském napětí, bestiálním spádu, pekelně mystické atmosféře a po čertech strhujících dialozích vůbec bez komatu dožil naprosto, ale naprosto nepředvídatelného konce, jenž byl dokonale důstojným završením těch pandemonických muk a místo s devilem se vytasil s debilem. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom inteligentne vedené pátranie po pravde ohľadom hystérie okolo satanistických siekt, v hlavných úlohách s pre mňa sympatickým hereckým triom (Hawke-Watson-Thewlis). Tu vidno, ako je niekedy ťažké zachovať si čistú myseľ a jasný úsudok. Len škoda toho pomalého tempa, na to tu nebola uspôsobená atmosféra, preto film často skĺzaval k nude. O horore tiež nemôže byť ani reči, ale ako priemerne napínavý thriller so záhadou v pozadí si myslím, že snímok nikoho neurazí. 60/100 Videné v rámci Horror Challenge Tour. ()

Galerie (172)

Zajímavosti (8)

  • Když Bruce (Ethan Hawke) usne na svém lehátku těsně před sekvencí noční můry, kdy se odehrává černá mše, je u krbu pohrabáč, ale když se probudí, pohrabáč je pryč. To naznačuje, že ve skutečnosti nešlo o sen, ale že se mše skutečně odehrála. Nicméně celá pointa filmu spočívá v tom, že to tak muselo být. (Johnny.ARN)
  • Natáčať sa začalo presne na 24. narodeniny Emmy Watson na University of Toronto Mississauga, ktorá v ten deň na sociálnej sieti napísala: "Dnes je prvý deň natáčania Regression - veľmi cool darček k narodeninám xx." (Arsenal83)
  • Film byl poprvé uveden na francouzském hudebním a filmovém festivalu Des Notes Et Des Toiles v roce 2015. (Weasley)

Související novinky

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama