Reklama

Reklama

Detektiv Kenner vyšetřuje případ zneužívání mladé dívky. Přiznal se k tomu její otec, který si ale nic nepamatuje. Detektiv spolu s psychoanalytikem pomalu odkrývají důkazy o činnosti satanistického kultu, který má na svědomí mnohem více trestných činů... (TV Prima)

Videa (3)

Trailer

Recenze (180)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Solidní mysteriózní jednohubka, která si hraje s divákem stejně, jako si hraje mysl s výtečným Hawkem.Jemu ale bohužel dojde mnohem později než vám, o co přesně jde a kdo má všechen ten bordel na svědomí.Sice škoda, že pointu rozluštíte asi po půl hodině filmu, ale já mám rád tyhle odvážný pokusy o něco nového i když v nich vlastně nakonec najdete klišé tak jako tak. Pokud od toho nebudete čekat nadupanej satanistickej horor, můžu to vřele doporučit už jen kvůli faktu, že z Hermelíny vyrostla epesní nabíječka.69%. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

V televizi perlila, rodinu si prznila.“ Hořká thrillerová whisky se sociálním ocasem. Amerika 70. a 80. let. Sekty rostou jak houby po dešti, pro samý pentagram už pomalu není kam plivnout a davovou hysterii mocně přiživují novináři a televizní reportérky s ocasy a kopyty. A pak má chudák paranoidní detektiv zůstat nad věcí. Vidle do vyšetřovacího spisu mu háže i (pa)věda se svou regresí a schopností vyšťourat třeba i z Matky Terezy vzpomínky na zneužívání otcem. A nezapomenout na šedou eminenci, babičku! Sic na dně flašky, určitě taky smočila hubu i geronto pařáty v panenské krvi. SATANISTICKÉ OKÉNKO: [][] Kdo a čím rituálně zneuctil andělsky nevinnou Angelu? ♦† Celá sekta, čili půlka maloměsta, krucifixem z Vymítače ďábla. ♦† Vyblázněný „já tě ochráním“ detektiv, bezovou hůlkou Harryho Pottera. ♦† Ďábelský verbal, svým komentátorským brkem a jednou hvězdičkou. [][] Závěrem jen malé rýpnutí agnostika do amerických soudů. Je-li souzen satanista, taky přísahá na Bibli? Docela chucpe. Neměl by spíš přísahat na Satanskou bibli Antona Szandor LaVey? A končit slovy „...nic než pravdu, k tomu mi dopomáhej Satan.“ Amen. Twist a tři hvězdy do pentagramu pokládám. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Pekelná motanice, kterou nikdo neuměl pořádně rozmotat. V devadesátkách minulého století se kdesi v jednom kanadském zapadákově rozlezl satanismus v takovém měřítku, až se jeden divil, že zde rohy nemají kočky, nábytek a auta. Na začátku je sexuální zneužívání mladistvé dívky jejím otcem, který putuje do vězení. Za ním putuje i jeden člen policejního sboru, k němuž vede také horká stopa, a visí nad ním stín podezření, že si se zakřiknutou dívkou užíval sexuálních radovánek. Případu se ujímá zarputilý detektiv Bruce Kenner, který posléze zjišťuje, že celá rodina Grayových je namočena v satanském kultu. Uááá. A slibný námět, jehož základ údajně vychází ze skutečných událostí, je posléze devalvován kokotským scénářem. Na filmu zamrzí, že známý režisér Alejandro Amenábar mrhá svým talentem i zajímavým hereckým obsazením, jehož přední šik drží skvělý Ethan Hawke a zajímavě obsazená Emma Watson v roli zneužívané oběti. Amenábar umí navodit cosi zlověstného, jeho vizuální hororové kejkle mají něco do sebe, jenže to, co nám předkládá, funguje dobře jen v malém měřítku. V podstatě je vzácnost, jestli se na jím zvolený styl divák naladí. Záhy pochopíte, proč tomu tak je. Vše podstatné a zlověstné se totiž odehrává mimo realitu, účastnící buď podstoupí regresivní terapii, která vyvolá zpětně to, co dávno i nedávno prožili, nebo má detektiv noční můry, šílené vize i vidiny, prakticky ale nic toho není zasazeno do reality. na čemž tedy režisér vystavěl podstatnou část svého vyprávění. A tak režisér namíchal velkou porci takových jednotvárně pekelných scén, jejichž sled vyústí v celkem překvapivé rozuzlení, které ovšem diváka jen málo vzpruží, když zvolený styl mu už dávno udělal díru do hlavy. Do téhle obskurní hry na pravdu a lež se nechal uvrtat Ethan Hawke a Emma Watson, kteří zřejmě scénář moc nečetli a dali na jméno režiséra, který dříve byl ve formě. Zůstal vizuální komfort, nějaká ta originalita byla přítomna, vyskytlo se několik dějových kliček, přičemž film moc nerezonoval. Téma bylo hodně rozmělněno. 5/10 ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

V skutočnosti veľmi zaujímavý a zjavne dosť nepochopený film. Amenábar si po Hlase mora a Agore opäť zobral na mušku nejakú "kresťanskú traumu", tentoraz vieru v satanistické sekty. A opäť ju šikovne rozkladá a ponúka racionálne vysvetlenia, vnáša do hystérie hlas rozumu. To všetko zabalené do štýlového retro satanského thrilleru s veľmi precíznou vizuálnou stránkou. Nemá to tú údernosť ako predchádzajúce režisérove filmy, ale rozhodne je zaujímavé sa nad všetkým zamyslieť. Aj nad tézou, že Satan vyhrá v okamihu, keď nás donúti uveriť, že neexistuje. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Ak by som mal ísť do filmu o vyšetrovaní prípadu znásilnenia so satanistickým podtextom s týmto hereckým obsadením a mohol by som si vybrať režiséra, Aménabar by bol určite v prvej trojke. Ťažiskom deja je práca detektíva, ktorý rozplieta satanistický kult a je na škodu, že prezentované skutočnosti sú celkom jednoznačné. Temnou atmosférou sme zostali niekde na pol ceste a potom príde záver, ktorý to pekne všetko prekope. Pointa mi osobne nesadla, ale v nej nie je problém. Regression je dobre natočený thriller, ktorý mohol byť ešte o tri úrovne lepší, ak by sa pritvrdilo na všetkých frontoch. ()

Galerie (172)

Zajímavosti (8)

  • Vo filme sa objaví plagát poľskej metalovej skupiny „Behemoth“ z roku 2014, ale príbeh sa odohráva v roku 1990. (Arsenal83)
  • Film byl poprvé uveden na francouzském hudebním a filmovém festivalu Des Notes Et Des Toiles v roce 2015. (Weasley)
  • Když Bruce (Ethan Hawke) usne na svém lehátku těsně před sekvencí noční můry, kdy se odehrává černá mše, je u krbu pohrabáč, ale když se probudí, pohrabáč je pryč. To naznačuje, že ve skutečnosti nešlo o sen, ale že se mše skutečně odehrála. Nicméně celá pointa filmu spočívá v tom, že to tak muselo být. (Johnny.ARN)

Související novinky

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama