Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říká se: "Nedráždi hada bosou nohou". John Wick je zabiják na odpočinku, přesně ten typ chlápka, kterému je lepší se vyhnout. Vloupat se mu do domu, ukrást auto a zabít milovaného psa, to se prostě nemělo stát. Střední zlodějíčkové to nevěděli, jejich bossové v podsvětí ale ano. A musí jednat. Takže zatímco se John Wick vydává na svou drsnou vendetu, stává se zároveň terčem svých bývalých kolegů - nájemných zabijáků. (Bontonfilm)

(více)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (1 888)

Tyler 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl tolik prostřílených hlav. Béčko s naprosto jednoduchou zápletkou, ovšem natočené s evidentní chutí. Keanu na začátku filmu dokazuje, že stále umí být smutný, ovšem od chvíle, kdy rozmlátí perlíkem podlahu, je radost sledovat, s jakou urputností přepne do vyhlazovacího módu. Přestřelky, ani ruční a automobilová akce nepostrádají přehlednost a naštěstí také adekvátní rating, film má celkově spád a při relativně skromné stopáži tak nehrozí hluchá místa. Potěší i přítomnost Willema Defoa, Johna Leguizama nebo úklidová služba Davida Patrika Kellyho alias Sullyho z "Komanda". K tomu připočtěte úsporné ale účinné využití humoru, zajímavý nápad s hotelem Continental, zábavného padoucha, nekompromisnost hlavního hrdiny a výsledkem je razantní akční jednohubka, která napodruhé chutná ještě lépe. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Solidní stylová akční jednohubka, které děsně chybí scénárista, který by těch pár dobrých nápadů uspořádal do nějakého méně průhledného a tupého celku (není asi náhodou, že podle předchozích výtvorů Dereka Kolstada byly natočeny akční béčka s Lundgrenem). Úvodní půlhodina děsná nuda, ty jatka co se rozpoutají poté to naštěstí dost zachraňují. 70% ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V prvom rade musím povedať, že nie som fanúšik akčných snímkov, no sem tam sa skutočne objaví taký, z ktorého divák padne na riť ("The Raid"). Totiž, tam kde sa užívateľ smeje milovníkovi hororu z nezmyselnosti, tu je absurdita akčných scén či poňatého príbehu, kedy jeden človek so zovretými päsťami, či za pomoci šraubováku ("Equalizér") "zbombarduje" desiatky vycvičených vrahov, potlačená na okraj akéhokoľvek chápania. Najviac vtipné ale je, že sa tvorcovia či znalci tohto žánru tvária - toto je fakt reálne, berte tento snímok seriózne vážne. Takže ja osobne radšej popustím oko fantázií násilia v podobe gore, či iných hororových prvkov, ako sa kŕmiť takýmto lacným steakom bez oblohy. Po úvodných 20 minútach som prepadol myšlienke, že K. Reeves vstal z mŕtvych, pričom po 10 rokoch KONEČNE natočil snímok, vďaka ktorému si ho budeme opäť pamätať (bohužiaľ, zatiaľ ho mám stále zafixovaného ako Nea či Constantina). Princípy tohto filmu, vrátane pointy, prečo zosnovať pomstu a opätovne vstúpiť do sveta ťažkých zločincov, rozvíriť nenávisť, pričom riskovať vlastný život, to radšej nebudem komentovať. Som trošku v údivu, že sa tu mrhá hviezdami jak na jarmoku cigánskou v žemli. No úprimne, kam sa tento film, vrátane akčných scén, hrabe na "HARD TO KILL" so Segalom. Tam to malo aspoň ako taký zmysel, lebo tu, tieto dôvody, potešia akurát tak "Animal liberation front". ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Málokdy je v áčkovém filmu k vidění tak špinavá, neučesaná akce, kde se v záchvatu boje mlátí do právě zašité rány, protivníci se v 95% případů uzemňují tím nejjistějším způsobem, tedy headshotem, kde KONEČNĚ auta po nárazu nevybuchují a ženy se KONEČNĚ perou jako ženy (tedy přes sílu to nepůjde, tak úskokem), takže nekoukám na jejich tvrdé pěstní rány a kopy, které by vzhledem ke své fyziognomii nebyly schopny, jako se to naopak v rámci genderové pseudo-vyváženosti děje v drtivé většině filmů dnešního Hollywoodu. A navíc se tady vtipně ozvláštňuje klišé akčních filmů, takže nájemní vrazi mají svůj hotel se svými pravidly a nezpochybnitelným důvodem pro masakrózní hody je zabitý vořech. Což dokážu pochopit, mě kdyby někdo šáhl na křečka, John Wick by byl hadr i se svým arzenálem. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

MARVEL my ass, chci týmovku s Jackem Reacherem, Equalizerem McCallem a Johnem Wickem a chci ji hned. Akční béčka se vracejí, milovníci nepřikrášlených chlapských bitek tělo na tělo vrní blahem. Kašlete na vypiplanou a nevěrohodnou bojovou choreografii prznící Hollywood, ve Wickovi hlásí návrat nefalšovaná a hlavně účelová testosteronová komba smrti. Koho pak trápí tupoučce roztomilý scénář, když praskají kosti a stříká krev? Asi nejvíce zamrzí přetuněný dvojitý konec, mohlo to s přehledem mít střízlivou hodinku a čtvrt. 70%. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (60)

  • V čase 4:15, ve scéně na pohřbu Helen (Bridget Moynahan), má John (Keanu Reeves) nejprve malý deštník s osmi paprsky (dráty), při rozhovoru s Marcusem (Willem Dafoe) už má větší, se šestnácti paprsky. Na konci rozhovoru si podávají ruce a v tu chvíli má John opět jen osmipaprskový, ovšem po odchodu Marcuse znovu ten větší. (ChmurnyZnec)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 25 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Při dialogu na čerpací stanici padne zmínka o Fordu Mustang 1969 Boss 429. Ve skutečnosti jde o model 1969 Mach 1, který má oproti Boss 429 menší sání na kapotě a chybějící nápis "BOSS 429" u předních dveří. (vojacekr)

Související novinky

Bob Odenkirk znovu v akci

Bob Odenkirk znovu v akci

25.06.2024

Během covidové pandemie se mnoho úspěšných filmů neobjevilo. Každý zářez, který účetním filmových studií přinesl alespoň nějaké dolary, měl cenu zlata. I proto se rázem po premiéře akčního filmu… (více)

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Pátý John Wick je v přípravě

Pátý John Wick je v přípravě

26.05.2023

Šéf studia Lionsgate Joe Drake potvrdil, že první debaty ohledně pátého Johna Wicka již proběhly a snímek tak v budoucnu nejspíš opravdu vznikne. Víceméně tak ujistil především akcionáře, kteří by… (více)

Reklama

Reklama