Reklama

Reklama

Ip Man 4: The Finale

  • Hongkong Jie wen 4: Wan ťie pchien (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ip Man (Donnie Yen) přijíždí na pozvání Bruce Leeho (Kwok-kwan Chan) do San Franciska. Kromě návštěvy turnaje karate, kde Bruce vystupuje, hledá Man vhodnou školu pro svého syna Ťina. Bruce si svými postoji znepřátelil místní čínskou komunitu a Man jako jeho mistr pocítí následky jeho činů. Kromě čínských mistrů se dostane do konfliktu i s rotmistrem Bartonem Geddesem (Scott Adkins), kterému se nelíbí, že by kung-fu mělo být součástí výcvikového programu mariňáků. (LangiJ)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (148)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Trojka bola o niečo slabšia, no štvrtý diel s podtitulom finále je pre mňa znova to pravé orechové. Je tu cesta do Amerika, Bruce Lee, fantastický Scott Adkins, totálne vybrúsená akcia a tak trošku smutné finále, ktoré mohlo byť trošku lepšie spravené a nie tak na rýchlo odbité. Tak či tak, veľká spokojnost s posledným dielom, ale aj s celom sériou. 80% - 4* ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Nadherne a dojimave ukoncenie tejto akcnej zivotopisnej dramy o majstrovi Ip Manovi,ktory sa preslavil ako kung-fu ucitel,aj tento stvrty zaverecny diel ponuka zaujimavy pribeh,super suboje a samozrejme nemozem zabudnut spomenut Donnieho Yena,ktory bol fenomenalny ako vzdy,ale aj Scott Adkins predviedol svoje tvrde paste,cize tu nemam o com rozmyslat,je to jasnejsie ako letna obloha...:-) ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Mohl bych teď začít brblat, hledat drobné mouchy, až tragické záporáky, ale to dnes nemám absolutně v úmyslu. Yen je totiž tak charismatický sympaťák, že tohle všechno zvládne levou zadní. Nasadí svůj okouzlující úsměv a když to nefunguje, přejde v souboj jeden na jednoho, který i v tomhle čtvrtém pokračování funguje skoro stoprocentně a jako třešnička na dortu je pak jeho naklepáváná, která mění jeho troufalé protivníky v zoufalé statisty. Je to naprosto důstojné zakončení téhle série, které sice na nejlepší, první díl nemá, ale zbylé dva strčí hravě do kapsy. Díky moc, Donnie, hlavně kvůli Tobě to stálo rozhodně za to. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem viděl jedničku a další 2 díly šly mimo mě, ze zvědavosti jsem si zapl Yip Mana 4 a určitě to není špatné, i když to pár much má. Donnie Yen je prostě skvělý, ať už ztvárněním jeho postavy, tak bojem, kdy všechny jeho scény jsou tak "clean" a místy až dechberoucí, kdy jsem měl husí kůži. Plusem je celkem rychlý vývoj děje, kdy na 105 minutách je hned několik skvělých fightů, ale i přesto se nemůžu zbavit pocitu, že někdy to působilo tak strašně strojeně a ono jak tam číňani v kápích lítají vzduchem není asi úplně můj šálek, mám raději ty špinavé, drsnější kung-fu akce jako například Raid. Tohle je asi ale obecně problém všech kungfu filmů, čemuž se v tomhle žánru nedá úplně vyhnout. Adkins v jeho typické badass roli záporáka ohebnějšího než gumová tužka tomu taky sedl, i když už mi přijde, že jeho postavy jsou pořád to stejné dokola a dle mého má na větší role. Ve výsledku je to ale pořád hodně svižná a cool podívaná, má to svoje kouzlo, rasistický podtext a celkově myšlenka kung fu vs karate se mi dost líbila. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Moc hezky natočené a sestříhané mlátičky, které zůstávají maximálně přehledné i v případě, že jste po trojnásobné lobotomii a máte šedý zákal. Ty jsou fakt moc fajn a daly by se sestříhat do atraktivního klipu. Zbytek je ryzí blinkáníčko - monstrózně černobílá, hyperkorektní, patetická pohádka o správňácích a hajzlech, která je v extrémní křeči pokaždé, kdy má někdo promluvit či jednat. Direktem přímo na solar jsou povinné scény s Ípáčkovo kouřením a rakem. Když vidíte, jak ten megasprávňas důležitě pokuřuje a osudově kašle, působí to zhruba stejně věrohodně, jako pětiletý skautík vysávající gramovou lajnu koksu. Tenhle film je ryzím důkazem, že formální pozlátko na hotovou věc nestačí. P.S. "Based on true story" - opravdu jen "based". ()

Galerie (90)

Zajímavosti (4)

  • Chris Collins, ktorý stvárnil postavu karatistu Colina Fratera, je bývalý mariňák a wing chun trénuje aj v reálnom živote. (RigorMortis)

Reklama

Reklama