Reklama

Reklama

Fargo - Season 2

(série)
USA, 2015, 9 h 5 min (Minutáž: 47–63 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Kirsten Dunst, Patrick Wilson, Jesse Plemons, Jean Smart, Ted Danson, Cristin Milioti, Bokeem Woodbine, Zahn McClarnon, Angus Sampson, Jeffrey Donovan (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Druhá řada seriálu Fargo se odehrává v roce 1979 v Sioux Falls v Jižní Dakotě a v Luverne ve státě Minnesota. Mladý policista pátrá v záležitosti spojené jednak s místním gangem, jednak se zločineckou organizací, která hraje ve velkém. (AMC Czech)

Recenze (144)

Stružák 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série mě, popravdě, moc nebavila. Jako jo, je tam pár dílů, který maj atmosféru, ale jako celej to vejš jak 3 hvězdama hodnotit nemůžu. Chyběl mi nějakej jeden výraznější záporák a konzistentnější herecký výkony od většiny představitelů – na výbornou ovšem můžu hodnotit Nicka Offermana (asi nejlepší z celý série!) a Anguse Sampsona, v závěsu je pak indián Zahn McClarnon a i ta Kirsten Dunst. Bohužel ale, díly jsou hrozně nevyvážený, první dva tři jsem se trochu nudil, pak dlouho ne, ale ten závěr, to jsem si zase trhal vlasy. A mimochodem, nápad s rozdělenou obrazovkou je sice jednou za čas fajn, ale když se objevuje v každým díle asi miliónkrát, tak už to trošku leze na nervy. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá sezóna Farga mě překvapila víc, než jsem čekal. Předpokládal jsem, že mi budou velice chybět tahouni první řady Lorne Malvo a Lester Nygaard, ale opak byl pravdou. Tvůrci se vrátili v čase, zapojili taťku Loua, tragikomickou dvojici Blumquistových, terminátora Ohanzeeho Denta a s nadšením se vrhli do války dvou mafiánských rodin. Ani tentokrát nezapomněli na vytvoření skvělé atmosféry, napětí, brutální akce a celé řady situací, v nichž umíraly postavy úplně zbytečně a jen kvůli lidské blbosti. Problém jsem měl jen s výskytem UFO, na druhou stranu jsem byl naprosto nadšený provázáním obou řad seriálu. Parádní seriálový počin! ()

Reklama

Oyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevěřil jsem tomu, že 2. série může být lepší než "jednička". Byla lepší. Budu-li dělat, že ten úlet v podobně mimozemského talíře jsem jako neviděl, tak super ! Perfektní herecké výkony hlavních protagonistů, napínavé téměř od začátku a téměř do konce a celý ten děj, který je podle skutečných událostí - které se vlastně nikdy nestaly rozhodně nezklamal! ()

noriaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá desítka dílů je úplně jiný seriál. Kriminálka se změnila v pseudowestern, černý humor vystřídal absurdní a dokonce postupně zmizely i ty atmosférické zasněžené krajinky, bez nichž si Fargo ani nedokážu představit. To poslední by se mohlo zdát jako marginální, ale ve skutečnosti posouvá vyznění úplně někam jinam. Ve filmu a v první sérii působily postavy na obrovské nehostinné ploše. Ve srovnání s všemocnou a všudypřítomnou přírodou vypadaly jejich životní problémy skoro nicotně. Ve druhé sérii tahle perspektiva chybí. Osudy zúčastněných se dostaly do popředí a prostředí je jen kulisa. Bohužel si od nich scénář drží uctivý odstup. Nejde mu o jednotlivce, ale o vyprávění příběhu, a tak je hodně těžké si k někomu najít cestu. Což je moje největší výtka. I tak si myslím, že se tenhle krok do neznáma povedl na výbornou. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednotlivé série seriálov nikdy nehodnotím, pretože si dojem utváram zo všetkých videných dielov. Tu sa výnimka hodí. Ide síce o sériu pod značkou Fargo, ale každá má svoj letopočet, svoje postavy. Spája ich len zemepisná dĺžka a šírka. V prvej sérii príbeh sleduje predovšetkým dvojicu Billy Bob Thornton a Martin Freeman. Vo Fargo II. je sledovaných dejových línií možno až priveľa. Navyše žiadna neponúka tak zaujímavú konfrontáciu a predovšetkým v žiadnej sa nerozbehne nezastaviteľný sled zaujímavo život komplikujúcich udalostí. Ano, sú tu komplikácie, domino efekty a záverečné prepojenie všetkých postáv, ale už to proste nebolo ono. Kvalitné 3*, ktorým UFO definitívne odnieslo šancu o hviezde navyše. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (2)

  • V úvodu epizody zazní píseň „War Pigs“ od Black Sabbath. (DarweyD)
  • Kým pri nakrúcaní 1. série bola v Calgary extrémna zima, o rok neskôr bola situácia opačná - plusové teploty. Kamióny museli priviezť z hôr kusy ľadu, ktoré sa potom rozsekávali, aby sa dostali do snežných diel a vytvorili na scéne dojem poriadnej zimy. Za prevádzku prenajatej techniky počas víkendu filmári zaplatili okolo 100 000 amerických dolárov. (krasomama)

Reklama

Reklama