Reklama

Reklama

Tajemství smrti slečny Neznámé

  • Velká Británie The Autopsy of Jane Doe (více)
Trailer 1

Otec a syn, oba koroneři, jsou vtaženi do komplexní záhady, v níž mají za úkol identifikovat mrtvolu mladé ženy, která měla očividně hodně temné tajemství. (Filmbox)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (562)

Marigold 

všechny recenze uživatele

První "forenzní" polovina ve stylu "hovory u pitevního stolu aneb orgány vyprávějte" je hodně svěží a napínavá, druhá začne tahat za povědomější žánrové struny a tasí z rubáše otřepané lekačky. Výměny názorů mezi otcem a synem zachvátí občas rigor mortis a závěrečné odhalení není zrovna z kategorie "co neslyšíte o každém Halloweenu", ale poměrně zručná režie a dobrá atmosféra to vítězně pronesou dveřmi spalovací pece. André Øvredal nezklamal, prostě další křupavá historka, tentokrát pokropená formaldehydem a vedená v řízném sagitálním duchu. Mimochodem, je to film, který v jednom probudí nekrofila. Tak trochu. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Jane Doe je jméno, které automaticky dostávají anonymní oběti trestných činů. Jedna taková se objeví na stole pitvajícího profesionála s tváří Briana Coxe. Tomu pomáhá jeho znuděný syn hraný Emilem Hirschem. Úvodní řez do podezřelého těla vyloučí vaší první hypotézu – ne, ta holka není živá. Další použití skalpelu však rozpoutá peklo. Netřeba dodávat víc. Vlastně ještě jedna věc. Bludištáka navíc dostává zvukař. Pořádně si totiž pohraje s vašimi nervy. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Atmosféra jede na maximum. Aby taky ne, když tu máme takové prostředí. To, jak se příběh vyvíjí, už tak peckózní není. Objeví se pár momentů, které dějovou linii trochu kazí. Naproti tomu je zde ale celá řada povedených okamžiků a rozuzlení podle mě stojí za to. PS: Uživatel péééca67 je vocas, neboť vyzradil pointu. Má tak "dobré" předpovědi, že by mohl z fleku dělat rosničku na Nově. 75% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Je evidentní, že cesta ke zjištění příčiny smrti i bez tepu hodně půvabné dívky bude značně trnitá. Je to svěží vítr, ale v závěru je to hodně kodrcavé svezení, to si musíme přiznat. Paradoxně první polovina, ve které se prakticky nehneme od pitevního stolu, je hodně svěží, atmosférická a vůbec nenudí. A hlavně zajímá. A navrch otec a syn řeší aktuální situace vcelku rozumně. Pak se ovšem vydáme otřepanými cestičkami a doslovným podáním, což je sakra škoda. Místy takový „nevím si rady“ slepenec. Vývoj v druhé polovině jsem holt čekal v jiných sférách. Tak to prostě cítím. Jeho kvality ovšem nepopírám. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dnes mám předčasné vánoce. The Autopsy of Jane Doe patřilo k zlatým želízkům letošního roku a nečekal jsem, že bude bezkonkurenční letošní jedničkou.A to jsem trailer viděl snad alespoň 20x!! Zde může vytýkat něco jen absolutní kverulant a bezpáteřní zm*d. Film šikovně míchá vícero hororových prvků, tedy na chuť si příjde opravdu každý od gurmána přes vnitřnosti po člověka prahnoucího po lekačkách či atmosféře a tak by to mělo vypadat! Celý horor je silně mysteriózní a mne osobně nenapadá zajímavější nápad než neidentifikovatelná mrtvola, která je plná překvapení, hádánek a tajemna. Od začátku silně poutavé, atmosféra místy vyloženě krade divákovi dech, hudba se zaryje pod kůži a podmanivý vizuál vytlačuje divákovi oční bulvy. Samotná pitva byla pro mně záživnější než jakékoliv jiné gore orgie. Hlavní hrdinové jsou v oboru profesionálové a divák jim veškeré tvrzení věří a souhlasí s nimi. Závěrečné rozuzlení mne zahřálo u srdce a rozhodně se nejedná o pěkný film nýbrž velmi bezútěšný a chladný. Sebevědomá, cílevědomá a hodně zručná filmařina jaká se v hororu objeví velmi vzácně. Film by se dal kvalitou srovnat s 30 let starým Rumem. Jediné co mě zde sere, že ten film je až moc dobrý. Posílám 100 euro příspěvek režisérovi ať mám na příští vánoce naservírovaný Sequel.Story 8/10, Atmosféra 10/10, Gore 8/10, Vizuál 9/10, Akce6/10, Napětí 9/10,Humor 0/10. Zábavnost 9/10, Lekačky 7/10. 100% ()

Galerie (76)

Zajímavosti (17)

  • Snímek měl premiéru v září 2016 na festivalu mezinárodních filmů v Torontu. (Shadowland)
  • Ve scéně, kde Austin (Emile Hirsch) píše na tabuli římské číslice, můžeme vidět, že tam číslice již jednou byly a jsou špatně smazané. (MatyasF)

Související novinky

Netflix chystá další interaktivní seriál

Netflix chystá další interaktivní seriál

17.09.2021

Streamovací služba Netflix v roce 2018 nabídla divákům svůj první interaktivní zážitek pomocí epizody Black Mirror s názvem Bandersnatch. V té si lidé mohli na obrazovce sami vybírat, jak má hlavní… (více)

Režisér Lovce trolů se vrací

Režisér Lovce trolů se vrací

29.03.2015

Norský filmař André Øvredal před pěti lety sklidil velký úspěch svým debutem – populární formou found footage natočeným Lovcem trolů. Již více než rok se pokouší rozjet svůj další projekt, tentokrát… (více)

Reklama

Reklama