Reklama

Reklama

Evan (Lou Taylor Pucci) se nachází v životní krizi. Během krátké doby přišel o oba rodiče, se kterými si byl velmi blízký. V den pohřbu své matky se zaplete do rvačky v baru, kde pracuje, což ho připraví o práci a navíc ho čekají oplétačky se zákonem. Evan se rozhodne před svými problémy utéct a tak odletí do Itálie, kde si po pár dnech začne románek s atraktivní Louise (Nadia Hilker), která ovšem skrývá své temné starodávné tajemství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (116)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě obyčejné - přirozené a nenucené - seznámení a chození dvou sympatických (v případě té holky také nádherných) lidiček jen pozvolna vykládá karty, protože něco podivného (nelidského?) tu nesedí. Důsledně civilní, pěkně natočená, vymykající se "žánrovka" ztratila body až v dlouze vysvětlující a přespříliš plakátově romantické závěrečné čtvrtině. Lepší 3*. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Hodně stylová a originální romance, která si chytře pohrává s žánry a přináší i něco svého. I přes minimální rozpočet osobité a svěží. A navíc zasazené do prostředí romantického italského venkova. Velmi mě baví, jak si bratři i přes omezený rozpočet umí zachovat vizi a styl a přináší do filmového světa nové, neokoukané nápady. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Vlastně žádná sláva. Skutečně to poněkud připomíná Jarmusche, ale ve zhruba stejném stylu, jako Hřebejkovy filmy mohou někomu připomínat filmy Woodyho Allena. Prostě je to jakýsi odvar milostné road movie o prodloužených prázdninách, kde mne, jako pragmatika, napadaly věci jako kde vzal na letenku, proč si z domova nevzal pár čistých košil, jak to, že není vázán dědickým řízením (plus pár dalších, kde bych musel spoilerovat o tisících let zkušenosti apod.). Ale i když od toho odhlédnu, stejně mi tak milostná historka s víte-kým nepřijde nijak milostná, zábavná, romantická - je prostě nijaká, a ani prostředí italského městečka v tom kupodivu nemá navrch, že by ze svého kouzla do příběhu přidalo něco víc. Ano, více se to blížilo takovým těm filmům jako Před úsvitem či Před soumrakem, ukecané to bylo podobně, ale chyběl tomu vnitřní náboj. Jinak ta hororová linka je tady hodně slabá, a vlastně i zbytečná. Ono ani herecky mi to nepřišlo nijak zajímavé, a americký mladík je dokonce velmi nesympatická a necharismatická figurka. Poslední půlhodinka filmu, ačkoliv asi měla být jeho vrcholem, vyzněním, je neskutečně slabá, a naplno se projeví, jak povrchní, zvláště myšlenkově, film je. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Spring rozhodně není hororem. Začneme tim, že kamera je až...lehce umělecká, projevuje se to na vizuálu - není vyloženě skvostný, ale rozhodně pastvou pro oči. Prostě se na to dívá příjemně. Jen občas mi trošku vadilo použití ruční kamery, ale to je detail. Hlavní hrdina je sympaťák s troškou rebelství a škoda, že Britské duo magorů s nim nezůstalo déle. Je i fajn, že se má Taylor Pucci s kym doplňovat - Nadia Hilker se mi vzhledem moc nelíbí, ale jejich chemie je výborná, probíraj fantastický témata a skvostný, filozofický dialogy, až jsem místy nestíhal hltat každé slovo. Pokud dojde na onu hororovost, masky, gore....gore tu není. Masky a ty hororovější prvky dokážou solidně vyděsit a je zde dokonce i jedna fantastická lekačka ke konci. Prostředí Itálie je navíc příjemně refrešující a je zejména znát, že režisérské duo svejm filmům dává duši, cit, charisma a hlavně je baví točit. Rozhodně nevyhledávám romantický sci-fi filmy, posledně co jsem takového viděl před pár lety, Comet a dál si nic nevybavuju. U tohohle filmu se však přiznám, že bych se dokonce i obešel bez toho mysteriozního/hororového prvku a obstálo by to u mě dokonale, jako alternativní slaďárna. Místy je to přeci jen trošku delší, na druhou stranu chválim "objasnění" kolem toho mysteriozna a jak logicky, přehledně a nenásilně mi jsou informace kolem toho všeho interpretovány. Už se těšim na údajně jejich nejosobnější film The Endless. Přiznávám se však, že Resolution se mi přeci jen líbil víc, přesto však můžu Spring doporučit náročnějším divákům, co maj rádi trošku alternativní indie Lovecraft s přemýšlivým scénářem, myšlenkou a talentovanou filmařinou - to zda se budete však bavit, je ale už čistě na vás. S otevřenou myslí, by to nemělo zklamat. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Vynikající námět (alegorie toho, co od nás vyžaduje láska a co to znamená přijmout někoho úplně) přetavený v hodně svérázný americký romantický indie film. Atmosféra nezávislého filmu trochu podobná té v Přežijí jen milenci, Jim Jarmusch je sice umělecky trochu někde jinde, ale i tak z toho vychází dualita - Zemřou jen milenci! V rovině rozhovorů obou hlavních postav Jaro trochu připomíná i kultovní trilogii Richarda Linklatera. Herci dostali od tvůrců šanci vytvořit ,,skutečný" vztah a svou příležitost využili bezezbytku. Chemie fungovala. Důležité je nic si předem o tomhle filmu nezjišťovat a zhlédnout ho coby nepopsaná tabulka, jedině pak bude fungovat správně moment překvapení... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Část filmu se natáčela v americkém Los Angeles v Kalifornii. Dalšímí lokace našli filmaři v Itálii, konkrétně ve městech Bari, Polignano a Mare a Conversano. (hansel97)

Reklama

Reklama