Reklama

Reklama

Ve službách Jejího Veličenstva

  • Česko V tajné službě Jejího veličenstva (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nebojí se nepřátel ani smrti. Bojí se jen opravdové lásky. Nová tvář a nové dobrodružství agenta 007. Agent britské tajné služby James Bond zachrání před sebevraždou půvabnou italskou komtesu Teresu di Vicenzo, zvanou Tracy (Diana Riggová). To je dcera vlivného mafiánského bosse Draca (Gabrielle Ferzetti). Ten v Bondovi vidí muže, který dokáže v jeho dceři vzbudit lásku a pomoci jí tak z psychické lability. Výměnou za to, že se Bond bude Tracy věnovat, nabídne agentovi 007 informace o jeho největším nepříteli, Ernstu Stavrovi Blofeldovi (Telly Savalas). Blofeld se totiž neoprávněně pokouší získat hraběcí titul prostřednictvím britského genealogického úřadu. Bond skutečně Blofelda vypátrá, a to v jeho soukromém sanatoriu pro léčbu alergií. Institut se nachází na vrcholu jedné z alpských hor a je dokonale hlídán ozbrojenými strážci. Blofeld zde připravuje rafinovaný plán, jak vydírat vlády celého světa s pomocí nového viru, který hodlá rozšířit po celé Zemi. James Bond opět uchrání lidstvo před katastrofou. Mezitím se mu však stane něco, co dosud nezažil: on a Tracy se do sebe zamilují... Bondovka V tajné službě Jejího Veličenstva, kterou v roce 1969 natočil režisér Peter Hunt, poprvé nabídla divákům jiného představitele hlavní role než Seana Conneryho, jenž byl nečekanou enormní popularitou během několika let znechucen. Agenta 007 zde ztvárnil manekýn australského původu George Lazenby, který se do té doby objevil jen v několika reklamách. Přeobsazení „pravého" představitele se u diváků nesetkalo s pochopením, a to ještě předtím, než měl film premiéru. Snímek, hýřící nápaditými akčními sekvencemi, odkazy na předcházející bondovky i správnou mírou sentimentu, měl i přesto ohromný kasovní úspěch a mezi fanoušky bondovské série dodnes patří k nejvýše ceněným dílům. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (538)

Rominator 

všechny recenze uživatele

6. Bondovka - Nejslabším článkem šestého filmového dobrodružství agenta 007 s povolením zabíjet je jeho druhý herecký představitel George Lazenby. Filmu by slušela kratší minutáž, protože zajímavějších akčních scén se divák dočká v poslední třetině. Nejlepší hláška filmu "This never happened to the other fellow“, tedy "Tohle se tomu druhému chlapíkovi / kolegovi nikdy nestalo", kterou George Lazenby jako James Bond pronese ve chvíli, kdy zachrání ženu a ona ujede autem. Hláška odkazuje na Seana Conneryho, který byl Jamesem Bondem pět filmů před ním, ale má také význam v kontextu příběhu. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

S velkým odstupem a díky tomu, že jsem tuhle bondovku konečně viděl v originálním znění, musím uznat, že není vůbec špatná. Dokonce tvrdím, že je velká škoda, že Lazenby nedostal (nechtěl) další šanci. Nula nula sedmičku hraje vcelku přesvědčivě, ačkoliv mu chybí Coneryho šarm. Je drsný a jeho bitky například - radost pohledět. Ve filmu je navíc k vidění první z bondových lyžařských naháněček, bezvadně natočená scéna s lavinou, honička na bobech a závěrená megaakce s helikoptérami. Blofeld s tváří Tellyho Savalase má zase jednou obdivuhodný ďábelský plán, bondgirl (bondwife?), kvůli níž jsem vždycky trochu naměkko, je opravdu kočka. K tomu nádherná píseň (když melodii Johna Barryho zpívá Louis Armstrong, tak prostě není co řešit). Tož pět. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Bond č. 6 - Úvod na pláži je zběsile nastříhaný, ale efektní. Obecně jsem měl se střihem problém. Takové až nesmyslné porcování místy slušně nápaditých scén. George Lazenby sice styl nemá, ale celkově mi nevadil. Problém je s délkou, tu tvůrci přepískli. Peníze ale tenhle „jiný“ Bond vydělal, ač byl docela riskem, o který se nikdo nechtěl znovu pokoušet. Další dobrodružství se tak už zase pevně drželo ověřené formule agenta 007. Kupříkladu ale lyžařské scény v úchvatných scenériích jsou s ohledem na dobu vzniku velmi solidně natočené. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Slabší Bondovka, ale nikoli nejslabší. Nevýrazný Bond, nic moc Bond girl, málo akce. Na druhou stranu Telly Savalas je nejlepší představitel Blofelda, hláška "To by se Connerymu nestalo" nemá chybu a chtě nechtě je tento film v sérii docela důležitý (a do doby Casina Royale jediný s absencí happy endu). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ano, je divné, že po vzájemné konfrontaci v Žiješ jenom dvakrát není Blofeld schopen Bonda ihned poznat. Není to tím, že jsou oba po plastice (Blofelda dokonce i natáhli do výšky), ale dlouho odkládané V tajné službě Jejího veličenstva zkrátka mělo být Bondovkou číslo 1. (ještě před Dr.No), což je vzhledem k závěru myslím i logické. Ano, Lazenby, jakýsi klon mezi Clivem Owenem a Jendou Čenským, je mizerný herec, co se hodí leda do reklamy na lyžařské brýle. Ano, prostřední pasáž z institutu léčby senné rýmy se táhne jako med a jejím vyvrcholením je zjištění, jestli dole pod kiltem navštívil Lazenbyho lazebník. Ano, pěstní souboje jsou podivně sestříhané a zrychlené záběry působí spíše komicky. To všechno je pravda. Přesto má Huntův film kolem sebe jakési fluidum, které ho dělá v mých očích více nadčasovým, než je většina Conneryho pokusů. Snad za to může akce dobývání Blofeldovy kliniky, z které nejspíš mírně čerpal mistr Nolan při lucidním snění, či samý závěr, který přinesl reminiscenci na jeden Truffautův film o pomstě novomanželky a vlastně vysvětlil, proč ženich bude v budoucnu tak rád chodit v černém (smokingu).. ()

Galerie (206)

Zajímavosti (95)

  • Na jednom nepoužitém filmovém plakátu stálo: Nový Bond. 007 a nevěsta. (džanik)
  • Poezie, kterou Tracy (Diana Rigg) cituje Blofeldovi (Telly Savalas), je odvozena z projevu ve hře Jamese Elroye Fleckera "The Story of Hassan of Bagdad and How He Came to Make the Golden Journey to Samarkand“. (henrycruel)
  • Film se natáčel v Portugalsku, Švýcarsku a Velké Británii. Natáčelo se také na hoře Schilthorn v Alpách ve Švýcarsku, která měří 2 973m. V současnosti je zde kromě otočné restaurace Piz Gloria, která se objevila ve filmu, velké muzeum Jamese Bonda, kde je mimo jiné i část vrtulníku právě z tohoto filmu a spousta dalších bondovských atrakcí. Natáčelo se od 21. října 1968 do 23. června 1969. (henrycruel)

Související novinky

Zemřela herečka Diana Rigg

Zemřela herečka Diana Rigg

10.09.2020

Z Velké Británie dnes přišla smutná zpráva, ve věku 82 let zemřela filmová, televizní a divadelní herečka Diana Rigg. Informaci s odvoláním na jejího zástupce zveřejnila stanice BBC. Hereččina dcera… (více)

Reklama

Reklama