Reklama

Reklama

Zánik

  • Španělsko Extinction (více)
Trailer

Svět ovládla zombie apokalypsa. Při přesunu lidí na letiště je jeden z autobusů napaden. Jack (Jeffrey Donovan) cestuje se svojí manželkou, dcerkou Lu a přítelem Patrickem (Matthew Fox). Bohužel jeho manželka útok nepřežije. Po devíti letech se ocitáme uprostřed další zkázy. Na Zemi vládne tuhá zima. Vypadá to, že přežilo jenom velmi málo lidí. Jack s Patrickem, ač sousedi, se nestýkají. Zombie se adaptovali na zimu a jdou si pro ně. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Zombie apokalypsa není nikdy příjemná věc. Na vlastní kůži to pocítí Matthew Fox, který při evakuaci přeživších přijde o ženu. Přežije akorát jeho nejlepší přítel Patrick a dcera jednoho z nich. Něco se stane a vztah dvou přátel je nadobro poznamenán. Střih o několik let dopředu. Dnes už devítiletá holčička je pečlivě vychovávaná Patrickem, který svou opatrností připomíná Zdeňka Svěráka v Obecné škole. V protějším domě žije zarostlý a poblázněný Matthew, který má skútr, loví, v noci kecá do vysílačky a vůbec je cool. Už jsem zmínil, že je celá planeta pokrytá sněhem a zombíci kvůli tomu vymřeli? Filmu se daří budovat velmi dobře atmosféru, kdy jít ven pro dřevo do krbu je záležitost života a smrti a hlavně chvílemi (ale opravdu jenom trochu) asociuje herní pecku Last of Us. Na rozdíl od Pontypoolu se film může pochlubit opravdu povedeným závěrem, který vám nedá vydechnout a dá vzpomenout na závěrečný teror v Shyamalanově Znamení. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Značně neortodoxní a zajímavý zombie postapokalyptický příběh, doplněný více než solidními výkony všech hlavních herců a silným příběhem. V mnoha ohledech mi to připomínalo film "Já,legenda", velice příjemné, nebéčkové překvapení a dobře zpracované exteriéry zasněžené původní civilizace..................moje hodnocení = 7,5 z 10. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Se znechucením pozoruju, že se v poslední době můj oblíbený zombie žánr nějak plíživě senilizuje. Nedávno mě otrávila průserová Maggie s Arnoldem a teď mě zklamali i Španělé (kteří mě obvykle neklamou, ale naopak potěšují). Oproti Extinction mi i telenovelický a hnusným pathosem zasviněný seriál Walking Dead přijde jako náramně záživná, akční a dospělácká podívaná. Sledování jalových rozhovorů tatínka a jeho holčičky je totiž čistokrevné středoproudové filmové peklo, které by snad ani sám Špílberg nenatočil hnusněji. Navíc tatínek je naprostý mimoň, který místo toho, aby svou dcerku učil pořádně střílet nebo kráglovat zombíky mačetou, hustí do ní násobilku, blbec... Ani jejich soused Patrick nenapnil očekávání, která jsem do jeho postavy vkládal. A občasná akční podívaná je totálně domrvená neskutečně příšernou "FFkovou" ruční kamerou. Jedna hvězda za celkem dobré zombíky a druhá hubená a skomírající za našeptávače v Patrickově rádiu (škoda, že potenciál téhle dějové roviny zůstal neuspojivě nevyužit). Shrnutí - mizerná kamera, ubohé triky a prašivá melodramatičnost slabého scénáře. Jak by řekl klasik - nevermore! ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Po delším zvážení jsem se rozhodl,že ty čtyři hvězdy filmu dám.Líbily se mi docela kulisy,i když v některých částech na mě působily krkolomně.Matthewa Foxe mám jako herce rád především z působení v seriálu Ztraceni,a tak jsem přivítal jeho působení v tomto filmu.Malá holčička na mě chvílemi působila tak nepříjemně.Příběh byl docela nijaký,ale líbily se mi především ti zombíci,neboť vypadali fakt dobře.Konec mohl být ještě o trochu svižnější,ale těch slabších 70% si ode mě film odnese. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Docela velkej potenciál sem viděl v tomhle filmu.Ale kromě dobře vytvořenej příšerek,a několika silnějších momentek,je to takový drama,točený tak,aby se to dalo promítat i širšímu publiku,takže horor se všim všudy nečekejte,A vlastně to nemá ani pořádnej vodpich,něco jako voda do kopce to plyne.Zklamání,dokázal bych si představit s vodvážnějším rejžou pět hvězd,ale takhle?50%. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • U auta, které stálo devět let v té zimě, tak se umyje jen okýnko a jede se. (PROCESOR)
  • Přestože vládne arktická zima, nikdo si nebere ponožky. (PROCESOR)
  • Natáčelo se v maďarském městě Budapešť. (Terva)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama