Reklama

Reklama

Úžasňákovi 2

  • USA Incredibles 2 (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Ve filmu Úžasňákovi 2 se vrací oblíbená rodina superhrdinů. Avšak tentokrát je hlavní hvězdou Helen, zatímco Bob zůstal v domácnosti a pomáhá Violet a Dashovi zvládat každodenní nástrahy „normálního“ života. Pro všechny je to těžká změna, a těžší je o to víc, že si nikdo z rodiny neuvědomuje superschopnosti malého Jack-Jacka. Když se objeví nový padouch, který se chystá uskutečnit ďábelsky geniální plán, tak rodina a Mražoun musí najít způsob, jak se dát zase dohromady a spojit síly – což se lehko řekne a těžko udělá, i když jsou všichni doslova úžasní. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 5

Recenze (432)

choze 

všechny recenze uživatele

Totéž co minule, jen bez momentu překvapení, zato bavící zrcadlovým převrácením rolí (do akce tentokrát vyráží Elastička a kde v jedničce akce s vlakem postavila supehrdiny mimo zákon, tady je naopak legitimizuje aj.) a odkazováním na jedničku. Ta přece jen příběhově fungovala líp, ale i tak spokojenost. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak si dal Pixar urobiť sociologicko-psychologickú štúdiu od odborníkov v amerických inštitútoch o tom, prečo majú ľudia radi superhrdinov a urobil z toho gro motivácie hlavného záporáka. Ten má koniec koncov pravdu aj v ďalších veciach zhrnutých v jednom skvele napísanom prejave. Nakoniec ale pôjde viac o rodinu a záchranu....no konečne nie celého sveta, ale zopár budov na pobreží a o nutných zmenách v právnej legislatíve. Prvá polovica mi parádne sadla, druhá je už viac menej totálny útok farbami na zmysly a tak trochu aj na prvú signálnu. Ale stále je to proste Pixar a cítiť to, rozdiel dvoch hviezd oproti jednotke by bol nespravodlivý. 70% BTW vidieť v jednom týždni MI:6, opäť Casino Royal a I2 v tomto poradí malo svoj zmysel... ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Po dlouhých čtrnácti letech jsme se dočkali pokračování jedné z nejlepších pixarovských klasik: Úžasňákovi jsou zpátky a stále v ráži! Dvojka nabízí řádnou dávku svižné akce, solidní animace a nejednoho vtipného momentu, o který se postarali zejména malý Jack-Jack a stará dobrá Edna. Co se krimi-zápletky týká, tak byla poněkud průhledná, což by v rámci jiného žánru možná mohlo vadit, ale zde jde o film, který byl primárně vytvořen pro průměrně náročného diváka. I když je fakt, že člověk po zhlédnutí scenáristicky vyumělkované Coco očekává i trochu víc od současných animáků - což však není výtka jako spíše připomínka. Především jde ale o příjemně strávené dvě hodiny v kině s "červenou" rodinkou, která se vesměs hravě zvládá vypořádávat jak se zloduchy, tak se strastmi rodinného života. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Opravdu nejsem fanoušek Úžasňákových (ačkoliv mě zastihli ve správném věku), vždycky jsem měl oblíbenější Pixarovky (Up, Příšerky, Příběhy hraček) a vytoužené pokračování jsem nijak nevyhlížel. Naproti tomu je Brad Bird můj velmi oblíbený režisér a přál jsem mu tento obří úspěch v pokladnách kin (ač je mi toto renomé u režisérů celkem proti srsti a nevím, proč se nepříhlíží pouze a jen na kvalitu jejich filmografie). Ovšem první půlhodinu jsem se docela nudil, příběh mi nepřišel ničím oslnivý, pouze patřičně korektní a inklinující (účelově) ke sympatizaci s girl-power, což mě jakožto moderní fenomén velmi míjí, ale v této době už holt žijeme. V druhé polovině jsem se konečně začal bavit a dospěl k souhlasu s většinou pár měsíců starých recenzí, které se vesměs shodovaly v tom, že příběh není zrovna objevný, ale v jeho realizaci Pixar stále exceluje. Trojku si za pár let samozřejmě rád dám, ale s tou zjevnou Disney-fikací už to zkratka nikdy nebude ono. Ačkoliv na jedničce úplně neujíždím, i tak je o stupeň výše. A Samuel je boží i když je jen slyšet! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pokračování jednoho z nejlepších filmů od Pixaru, které mělo vzniknout někdy před 10 lety a hned by se vnímalo jinak. Pokračování Úžasňáků už nepůsobí tak svěžím a zábavným dojmem, jako tomu bylo v prvním díle a všehovšudy je zde hodně podobný příběh jako v prvním díle, jen naruby. Vizuálně je film samozřejmě dokonalý a je zde několik scén, které dokážou strhnout. Jen tomu chybí ta hravost a nápady jako tomu bylo poprvé. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (25)

  • Úžasňákovi 2 jsou teprve druhým filmem od studia Pixar, který má pouze jednoho autora příběhu a scénáře. Tím je Brad Bird, který je současně také režisérem. (Tashi)
  • Brad Bird sa v priebehu rokov vyjadril, že sa postaví za pokračovanie jedine v prípade ak by prišlo s rovnako dobrým, alebo lepším scenárom než jeho predchodca. To príde s vôbec najdlhšou štrnásťročnou medzerou medzi prvým filmom a pokračovaním od Disneyho / Pixaru. Takáto pauza si vyžiadala aj preobsadenie Dasha, ktorému po novom prepožičia svoj hlas Huck Milner. Jeho predchodca Spencer Fox za ten čas skrátka dospel. (WalterIK7)
  • Úžasňákovi 2 jsou třetím filmem z dílny studia Pixar, kterému se podařilo překonat hranici celosvětového výdělku 1 miliardy amerických dolarů. Předtím na tuto metu dosáhly snímky Toy Story 3: Příběh hraček (1,067 miliardy) a Hledá se Dory (1,028 miliardy). Současně jde o první film od Pixaru, který na domácím trhu v USA přesáhl hranici půl miliardy dolarů a dostal se tak dokonce do TOP 10 nejvýdělečnějších filmů ve Spojených státech (bez započtené inflace). (Tashi)

Související novinky

Druhé V hlavě je obrovský hit

Druhé V hlavě je obrovský hit

17.06.2024

Rozjuchané emoce nejsou pouze předmětem nového animáku V hlavě 2, neboť neskrývanou radost v současnosti jistě prožívají i u studia Pixar, potažmo u Disneyho. Film, v němž sledujeme myšlenkové a… (více)

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Reklama

Reklama