Reklama

Reklama

Jessica Jones

(seriál)
  • USA Jessica Jones (více)
Trailer 1
USA, (2015–2019), 33 h 35 min (Minutáž: 44–56 min)

Hrají:

Krysten Ritter, Rachael Taylor, Eka Darville, David Tennant, Carrie-Anne Moss, Mike Colter, Wil Traval, Erin Moriarty, Michael Siberry, Rosario Dawson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(39)

Jessica Jones, pronásledovaná traumatickou minulostí, využívá své nadání jako soukromé očko, aby našla svého mučitele dřív, než v Hell's Kitchen ublíží ještě někomu. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (244)

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// "I wish I had a Mother of the Year award... so I could bludgeon you with it." AKA první citování hodná hláška po devíti dílech. Ne, Jessica Jones se vážně nesnaží být Daredevil. A to je v některých aspektech velká škoda. Finále bylo spíš zklamání a dokonce ani přítomnost Night Nurse a pár retconů to nedokázalo zachránit. Ve světě, kde jeden má kontrolu nad vším a ten druhý nad ničím, mě fakt zaráží, jak někdo dokázal tohle téma tak zoufale nevyužít. 6/10 ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Snaha o dospělý, feministický, noirový, revizionistický a brutální Marvel seriál od scénáristky Twilightu. Tedy feminismus zaměněn za male-bashing, noirová slupka je definitivně odkopnuta někdy po třetím dílu, po kterém zbude jen ospalá hrdinka, co má problém s chlastem a přes veškerou snahu je zachováno celkem tradiční vyprávění se všemi náhodami, malosvětem a faktem, že se všichni navzájem tak nějak přitahujou. Za nohy nad vodou to drží jen slušný záporák, jehož osvěžující nihilismus vždy ve správný čas zabrání zaklimbat. Mě asi fakt iritovala nejvíce ta noir póza, která má slušný výchozí bod (tedy netypicky ženskou protagonistku v mužském světě), ale jako její první parametr je nám představena její nadlidská síla, která jí vlastně onu práci umožňuje dělat (kdyby jí neměla, je Jessica Jones na pracáku). Navíc ty srandovní pravidla, kdy krev a končetiny lítají vzduchem, chlastá se tam jak duha, nicméně pořádně zaklít, natož se odhalit před kamerou přeci nelze, tak nějak k požáru celé iluze dodávají na oleji. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ne. Marvel sice rozjel své univerzum a ukázal ostatním, kde získat diváctvo a šanci, ale asi nejsem cílová skupina až na dřeň hnaných komiksových vesmírů. Pár prvních filmů s hrdiny a jejich první společné avantýry, možná tak ještě Agenti a Carterové, které se právě tohoto dění hodně blízko dotýkají, ale to ostatní je jen pokus na tom vytřískat co nejvíc a těch různých hrdinů a zlounů už je hrozně moc a přespříliš. A Jess mi to celé jen podtrhuje - lacině vypadající a prezentující hrdinská komiksovka s někým v depce, která mohla celý příběh zfouknout za nějakých pět dílů max a místo toho dělá jednu pitomost za druhou a každou šanci zazdí. Do toho se prdí další zbytečné postavy, zloun se ke konci zachová jak idiot, moc se toho neukáže, aby to nebylo drahé a přemíra násilného konce některých postav a lidí už mi šla krkem, nehledě na to, kdo za to nesl vinu. A když se v posdledním díle nakousne možné propojení s někým dalším a konečně by to mohlo dostávat nějaký smysl, tak se to utne, k ničemu nedojde a 13 dílů jakéhosi originu s miliontým prvním prďolou s nadlidskými schopnostmi zase vyzní do prázdna. A jak koukám, takových seriálů má Marvel naplánovanou další tunu. Prostě mi to, bohužel, přijde všechno na jedno laciný a nezajímavý brdo. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nejcivilnější z komiksáren; a to nejen těch superhrdinských. A to až do té míry, že onen nadlidský rozměr je tak nějak navíc (bez schopností Jessicy a Luka by se to bez problémů obešlo), protože se řeší především komplexní nečernobílé postavy a vyspělá témata; znásilnění, psychické násilí i týrání, „vlastnictví“ někoho jiného, posedlost, posttraumatický stresový syndrom, vinna z pohledu vyššího principu mravního versus toho striktně právního apod. Rozhodně tedy nic sluníčkového. Naopak větší psychodepku aby na žánrovém poli noiru/komiksu pohledal. A nenašel by. Našel by ovšem nějaké ty výhrady, ne že ne. Předně je to přeci jen mírný příklon v závěrečných epizodách k tradičnějšímu pojetí komiksáren o nalomených/zlomených troskách. Vyznění do ztracena některých vedlejších dějových linií i pomalejší tempo několika epizod (a to se už ze své podstaty jedná o zvolna plynoucí a nikam nespěchající seriál). Ovšem i v nejslabších momentech to nad vodami průměrnosti drží postavy. Především ústřední záporák se mohl z podstaty své schopnosti lehce zvrtnout v manýru překombinovanosti, ale opak je pravdou, působivější našeptávač tu nebyl od dob Gaimanova Lucifera. Jessica Jones je žánrově i stylově na zcela jiné vlně (tohle je komorní osobní psycho drama) než její kolega ze sousedství Daredevil, ale dohromady začínají tvořit universum, které na rozdíl od zaměnitelných blockbusterových merchandising kasiček v kinech (jedno zda ze stáje Marvelu či DC) je zajímavé, nosné a s neskonalým potenciálem do budoucna. | S1: 4/5 | ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Jessica Jones je jiná než Daredevill, neříkám, že je horší nebo lepší, je prostě jiná. Na rozdíl od DD je to spíše krimi, akce také není tolik, kolik by jí mohlo být. První půlka je výborně tajemná, zatímco na začátku druhé se to začne trošku mlít a malinko se začnou dít nesmyslnosti, nakonec to zase chytne tempo a nepustí, až do titulků posledního dílu. Znovu je tu skvělý casting herci jak Jessicy i Luka jsou výborní i všichni ostatní nedělají ostudu, ale nejlepší volbou byl David Tennant jako Killgrave. Purple Man byl skutečně skvělí záporák, který se vyrovnává, ne-li překonává Fiska z Daredavila. Seriál má dobrý děj a skvělou atmosféru, druhá řada nebude potřeba, ale rád Jessicu uvidím v seriálu Luke Cage. Melissa Rosenberg není jako Drew Goddard, ale i tak tu máme výborný seriál. Pro komiksové fanoušky to je povinnost, pro ostatní lákavá nabídka. ()

Galerie (334)

Zajímavosti (44)

  • Bar, ve kterém je Jessica (Krysten Ritter) na začátku epizody, je bar jménem Josie's. Stejný bar často navštěvují Matt Murdock a Foggy Nelson v jiném seriálu od Marvel / Netflixu, a to Daredevil (od r. 2015). (NiWi)
  • Auto, které Gregory Spheeris (Jeremy Bobb) řídí, je Aston Martin V12 Vantage. (ČSFD)

Související novinky

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

05.10.2021

Pár dní zpátky sociální sítě obletěla spekulace, že by se Charlie Cox mohl vrátit do role Daredevila v nové řadě stejnojmenného seriálu na streamovací službě Disney+. Ještě předtím nás ale údajně… (více)

Punisher oficiálně zrušen

Punisher oficiálně zrušen

19.02.2019

A je to oficiální. Měsíc po premiéře druhé řady Punishera s Jonem Bernthalem v hlavní roli se streamovací gigant Netflix rozhodl definitivně zavřít dveře za marvelovskými seriály a oficiálně tak… (více)

Netflix ruší Iron Fista

Netflix ruší Iron Fista

13.10.2018

Iron Fist je prvním hrdinou od Marvelu, kterého se Netflix rozhodnul samostatně zrušit po dvou řadách. Zpráva přichází trochu jako šok, jelikož druhá řada byla vnímána jako podstatné zlepšení oproti… (více)

Reklama

Reklama