Reklama

Reklama

Loki

(seriál)
  • USA Loki
Trailer 1
USA, (2021–2023), 10 h (Minutáž: 42–59 min)

Tvůrci:

Michael Waldron

Předloha:

Stan Lee (komiks), Larry Lieber (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Autumn Durald

Hrají:

Tom Hiddleston, Sophia Di Martino, Richard E. Grant, Gugu Mbatha-Raw, Owen Wilson, Cailey Fleming, Michael Rose, Wunmi Mosaku, Sasha Lane, Eugene Cordero (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

V novém seriálu Loki od Marvel Studios odehrávajícím se po událostech filmu Avengers: Endgame se nechvalně proslulý bůh lsti a falše Loki vydává na dobrodružnou cestu prostorem a časem. (Disney+)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (266)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že seriály WandaVision a The Falcon a Winter Soldier se mi líbily o něco více. Od Lokiho jsem čekal trochu něco jiného, tato dějová linka pro mě byla celkem překvapením. Ale rychle jsem si zvyknul, především musím ocenit výkon Owena Wilsona, který byl v roli Mobiuse perfektní. Seriál mě nakonec chytnul a zkouknul jsem ho během dvou dnů. Ale závěrečná epizoda ve mě zanechala rozporuplné pocity, čekal jsem, že „správce času“ bude nějaký mocný týpek, což však nebyl. Celá 1. série pak končí otevřeně, tudíž co se dělo dál se dozvíme ve 2. sérii. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Loki patří k nejzábavnjěším postavám marvelovského universa a tady to jen potvrzuje. O to větší škoda je, jak to nakonec dopadlo. Ne že by se jednalo o nějakou tragédii. Má to spoustu fajn momentů, Hiddleston si to užívá a navrch to má i zápletku, u které se přemýšlelo. Nicméně musím se přidat k hlasům, které kritizují seriálový formát. Jako film by to fungovalo mnohem lépe a možná by to patřilo k tomu nejlepšímu, co Marvel kdy pustil do světa. Ale třeba to s další řadou půjde nahoru. Do té doby platí, že méně je někdy více. 65% ()

Reklama

berny2468 

všechny recenze uživatele

Loki je pro mě osobně zatím nejlepší z trojice nedávných seriálů (Wandavision a The Falcon and the Winter Soldier) a to docela s přehledem. Seriál mě především překvapil svou nápaditostí a svým celkovým pojetím. Je hodně podobný jiné taškařici Thor: Ragnarok. Antihrdina Loki (Tom Hidlestone) zvládá svým charismatem a herectvím seriál utáhnout s přehledem a má k tomu navíc dva zdatné parťáky Owena Wilsona a Lokiho v dámském provedení. I když musím se přiznat, že mě seriál nejvíce bavil z počátku, které sršely nápady a byly hodně zajímavé a tak utekly jako voda. Ve druhé polovině už jsem se chvílemi i nudil a celkově cítím, že z tématu šlo chvílemi vytáhnout více (různé apokalypsy a TVA). Konec seriálu ukázal potenciální budoucí odvíjení Marvelovského (multi)universa. Stále se však nemůžu rozhondout zda mě to těší či ne. Celkově Loki je pro mě spíše milým překvapením, které však má taky nějaké to “ale” kvůli kterému jsem ani na chvíli nad plným hodnocením neuvažoval. Loki rozhodně uteče, pobaví a někdy i překvapí. A za vidění rouhodně stojí. Zřejmě i proto jak bude nejspíš pro Marvel důležitý v orientování se v dalších filmech. 70%. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je ironické, že u seriálů se mluví o jejich potenciálu oproti filmům v mohutnosti příběhu - přitom u Wandavize i Lokiho platí, že to mohly být dobré filmy, ale byly natažené na seriály, které velmi záhy nemají o čem být a každý aspekt bolestivě natahují tak dlouho, až se odhalí jednak celková nepromyšlenost konceptu, na kterou by u rychlého filmu bylo možné nemyslet, jednak povrchnost postav a zápletek. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Seriál pre Lokiho je logickým, v prípade Marvelu dopredu vykalkulovaný, krokom. Loki patrí k najzaujímavejším postavám, vždy hýbal dejom, ale nikdy nedostal prime time. Prvé tri časti Vás uvedú do podstaty veci, máte možnosť sledovať Lokiho zmenu, spoznať všetky dôležité postavy a následne časti 4-6 roztočia zaujímavosť do vyšších otáčok. Veľkým prekvapením je Owen Wilson, ktorému Mobius skvelo sadol. Sophia Di Martino zasa dodala neokukanú tvár a sympatickú/hašterivú, a pritom uveriteľnú chémiu s Hiddlestonom. Pôvodne som čakal uzatvorený príbeh, jednu minisériu, ale nakoniec som vlastne rád, že bude ďalšia séria, pretože príbeh je vydareným mixom vecí typu Fringe a Hellboy. Vrcholom prvej série je rozhodne dialóg troch postáv (zasvätení určite vedia na prvú dobrú). Druhá séria už nie tak zábavná, ale stále zaujímavá a hlavne fungujúca čo sa týka postáv. Najlepší Marvel seriál? Áno. ()

Galerie (168)

Zajímavosti (95)

  • Vyobrazení zničení Pompejí jako katastrofy na úrovni apokalypsy je věcně nesprávný. Většina obyvatel, kteří tam žili, uprchli z města a přežili. Zničení města totiž proběhlo během 2 dnů a ne tak rychle, jak je znázorněno. (Kubaaa97)
  • Jedna z variant Lokiho (Richard E. Grant) je oděna v kostýmu ze stříbrné éry komiksů. Proto je v titulcích uveden jako „Classic Loki“. (Kubaaa97)
  • Natáčení začalo 13. června 2022 v Londýně. (KGBelik)

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (více)

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Reklama

Reklama