Reklama

Reklama

Mladý agent FBI (Utah) v utajení inflitruje zlodějský gang, jehož členové si libují v extrémních sportech. Žijí s totálně uvolněným přístupem k životu . . i k zákonům. Ten jediný zákon, který jsou ochotni respektovat, je zemská gravitace. Skupina nezná žádné limity a právě daleko za hranicemi běžných omezení a pod vedením charismatického vůdce Bohdiho provádí nevídané a velmi propracované zločiny. Utah postupně získává informace i důvěru a sympatie Bohdiho a celého gangu. Zároveň ale začíná pochybovat o svých oficiálních povinnostech. Je čím dál více pohlcen opojným a nespoutaným životním stylem, kde je hlavním krédem svoboda a adrenalin. Bez ohledu na to, kolik pravidel se poruší a kolik lidí zemře. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (346)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný a hlavně mizerný remake, který má s původním filmem společnou jen hlavní premisu tajného policisty uprostřed gangu. Původní klasika toto dílo zadupává s přehledem do země, ačkoliv nebyla na první pohled, tak cool. Tento film je jen nudná přehlídka polonahých krásek a nabouchaných chlapů, kteří jsou jen nudnými figurkami na rozbité šachovnici. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pro mě rozhodně jeden ze zbytečných filmů tohoto roku. Netvrdí, že původní "Bod zlomu" je veledílo, ale ten nápad je dobrý a navíc tu jsou charismatičtí herci. Ti v remaku chybí. Jediné, co film má, jsou skvělé scény z provozování extrémních sportů, ale popravdě, i to se mi postupně omrzelo a finále už mě vůbec nebavilo. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Solidní remake, který si až na pár scén a celkový námět jde svou cestou. Film diváka provede několika extrémními sporty, kde slovo "extrémní" opravdu hraje hlavní roli. Do reality mají bezesporu daleko, ale překvapivě dost realistické CGI je dělá ve filmu velmi věrohodnými. Herci jsou spíše b-kategorie, ale hlavní hrdina je vcelku sympaťák a ačkoli herecky na Keanu Reevese neměl, působil ve filmu příjemně. Za to Brodhi nepůsobil ani zdaleka tak přesvědčivě, jako jeho Schwayzeym zahraná předloha v původním filmu. Tak či onak, pohodová akční jednohubka. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když spadne v lese strom a není to na Youtube, stalo se to vůbec?" Nevím, to je na mě moc filozofie a já mám radši akci. A té jsem se dočkal, protože se nám vrátil Johnny Utah, aby znovu pohonil Bohdiho. Jenom už není americkým fotbalistou, ale motocyklistou a nehoní surfaře, ale Ozakiho osmičáky. Bystře jsem si přitom všiml, že to moc originality nepobralo, ale mě prostě adrenalinově ovanulo to kradení vln, žehlení hory prknem, slalom mezi poletujícími šutry, šplh po hladké skále, průlet vodopádem či prosté netopýři poletování. Oči i uši si to zkrátka užily a mozek si odpočinul, což je přesně to, co jsem očekával a potřeboval. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Už originál ma nebavil a toto bolo ešte o sto bodov slabšie. O dvojke sa hovorilo tak dlho, až zomrel Swayze a nakoľko je Reevesova nechuť k pokračovaniam obecne známa, štúdio sa rozhodlo narvať nepochopiteľných 105 miliónov nie do sequelu, ale do remaku. Nepochopiteľných preto, že remake nikoho nezaujímal. Fanúšikovia originálu ho vopred pokladali za urážku a od tých, ktorých nezaujal už originál, ťažko čakať, že ich nadchne nové spracovanie. Prachy pritom na snímke vidieť sú: vizuálne podmanivé a relatívne exotické lokality, množstvo trikov, ešte viac kaskadérskych výkonov a vedľajších úloh sa zhostili sympaťáci Delroy Lindo a Ray Winstone (s brokovnicou). Ako-takými plusmi sú ešte Edgar Ramírez, ktorý je vcelku charizmatický, a Teresa Palmer (ktorá by sa však hodila viac do underground porna). Ale tým sa všetky pozitíva končia. Zvyšok kastingu pozostáva z nadrogovaných típkov, ktorí neustále vytriešťajú oči a budete nesmierne šťastní, ak niektorý z nich zomrie. Stále som si hovoril „prestaň kecať a choď do roboty.“ Nešiel. A tak zomrel. Celkovo ide o hlúpy a nudný film bez najmenšieho prekvapenia (Kurt Wimmer je jeden z najhorších žijúcich hollywoodskych scenáristov). Zato s množstvom WTF momentov (je prepadnutá automobilová kolóna, obrovská prestrelka, autá lietajú vzduchom a potom začne jeden z tých, ktorí celé to peklo spôsobili, vyťahovať z auta šoféra nepriateľského vozidla a ten sa prekvapene pýta „deje sa niečo?“). Aby toho nebolo málo, postavy sú nesympatické a skoro všetci si zaslúžia smrť, vrátane hlavného (kvázi)hrdinu, ktorý sexuje s kočkou a keď ho prestane baviť, zabije ju (!!!!!!!!!!!). Film, ktorý obsahuje perly „Myšlienky sú mocné, ale nie až tak, ako veľrybárska loď.“, si nezaslúži žiť. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (5)

  • Teresa Palmer (Samsara) zvládla väčšinu kaskadérskych kúskov bez záskoku dablérky, napriek tomu, že to bola jej prvá filmovačka po pôrode syna, ktorý sa zhodou okolností tiež volá Bodhi. (m.a.t.o.)
  • Natáčanie prebiehalo v ôsmich krajinách: Venezuele, Nemecku, Rakúsku, Švajčiarsku, Taliansku, Francúzskej Polynézii, Mexiku a USA. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama