Reklama

Reklama

Grimsby

  • Velká Británie The Brothers Grimsby (více)
Trailer 1
Velká Británie / Austrálie / USA, 2016, 83 min

Obsahy(1)

Nobby (Sacha Baron Cohen) má všechno, co si muž z Grimsby může přát – 9 dětí a přítelkyni (Rebel Wilson), kterou nade vše miluje. Chybí mu jen jediné: jeho mladší bratr Sebastian (Mark Strong), kterého už 28 let marně hledá. Když Nobby svého bratra konečně najde, netuší, že má před sebou nejnebezpečnějšího agenta MI6, který právě odhalil tajné plány teroristického útoku. Sebastian je však křivě obviněn a dává se na útěk. S hrůzou si uvědomí, že pokud má zachránit svět, neobejde se bez pomoci největšího blbce na zemi - svého bratra. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (611)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Snad ještě o trošku větší prdel než byl DICTATOR a za mě naprostá spokojenost. Mít tak víc lidí takový koule co se nekorektní srandy týče, jako tady Cohen, máme tu pořádný komedie i víc než jednou do roka. Vtipný, srdečný, nesvatý, občas hodně za hranou. Kdo dá tomuhle pod tři hvězdy s tím, že je to trapný a má radši "kultivovanější" humor, je u mě zk*rvená buzna a já pro něj zase moc primitiv. A do k*ndy s Oasis. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $6,874,837Tržby Celosvetovo $25,181,373Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,071,550Tržby za predaj DVD v USA $1,253,876║ Sacha Baron Cohen už ide dosť mimo mysu, jeho perverzné fekálne trapošiny sú už maximálne vývarové, už by mal prísť z niečim iným, už to vôbec neberie, pár krát pobaví ale ako celok do prázdna trápny, ešte že to má tak skromnú minutáž /videl v kine: 40%/ ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Už jen to, že Mark Strong (53 let) hraje mladšího bráchu Sachy Barona Cohena (44 let). Jedno se musí Cohenovi nechat. Má silný smysl pro esenci lidského hnusu. A když chce, dokáže rozpoutat fakt zábavnou prdel. Ke svému vlastnímu překvapení jsem se královsky bavil. Nejvíce od filmového sestřihu Cohenova Ali G pořadu Ali G, Aii. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Scénář působí dojmem první verze, kde by ještě leccos potřebovalo prohloubit (ploché postavy záporáků, vztahy s vedlejšími postavami...) a uhladit. Fóry jsou sice vtipné a nejvtipnější ty za hranicí nechutnosti (Mark Strong je fakt frajer, že šel do sloní scény), ale tentokrát to nejsou ty cohenovské geniální satirické šlehy (závěrečný proslov o lůze nesahá závěrečnému proslovu o demokracii z DIKTÁTORA ani po kotníky). Úvodní akční scéna je nepřehledný POV bordelem (snad takhle nebude vypadat HARDCORE HENRY) a až moc známých herců ve vedlejších rolích tu absolutně nemá co hrát. Několikrát jsem si sice pobrečel smíchy, ale Sacha umí výrazně líp. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mne, zda Penélope Cruz při podepisování smlouvy věděla, že se objeví ve stejném filmu jako varlata Marka Stronga, rozkrok Gabourey Sidibe a hektolitr sloního ejakulátu. Filmu se daří prezentovat vše uvedené, aniž by působil jako nahodilý slepenec gagů (byť k němu nemá daleko) a aniž by pointa (vždy) spočívala v samotné nechutnosti nebo imbecilitě daného vtipu. Svým bezelstným odmítáním toho, co se sluší v civilizované společnosti, plní Cohenův Nobby, hrdě se hlásící k anglické lůze (neboli „scum“), podobnou funkci jako dříve Ali G nebo Borat – ukazuje, v jaké přetvářce žijí všichni intelektuálové, maloměšťáci a snobové, kteří svou pravou tvář a skutečné záměry odhalí teprve při konfrontaci s člověkem, jímž opovrhují příliš na to, aby jej brali vážně (k čemu to mj. může vést, ukázaly letošní volby amerického prezidenta). Ostatní postavy k tomuto obnažení (nezáměrně) vede Nobby, diváka pak (záměrně) vidlácké vtipy dotažené ad absurdum. Jasně, je to hodně hit-or-miss záležitost, střih by mohl být méně zběsilý a vážně pojaté flashbacky (a celá linie o důležitosti rodiny) nabourávají tempo i tón vyprávění, ale pořád mi to přišlo vtipnější a podvratnější než většina mainstreamových komedií. Čtvrtá hvězdička za AIDS pro Donalda Trumpa. 70% Zajímavé komentáře: maddy, ancientone, Othello ()

Galerie (47)

Zajímavosti (22)

  • Ačkoli je tento film o lidech z Grimsby, tak se celý natáčel v Essexu. (BloodMax)
  • Pôvodne sa mal hlavný hrdina filmu Norman "Nobby" Butcher (Sacha Baron Cohen) skrátene volať "Digger" namiesto "Nobby". (MikaelSVK)
  • Natáčanie filmu začalo 4. júna 2014 a trvalo zhruba šesť týždňov. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama