Reklama

Reklama

Mel Gibson se ve filmu Blood Father představuje v roli bývalého člena motocyklového gangu "Hells Angel" Johna Linka, kterého právě propustili z vězení. Svobodu si ale neužije příliš dlouho - jeho 16letá dcera Lydie se dostane do problémů s drogovými dealery poté, co je namočena do krádeže špinavých peněz. Nevinná Lydie si na útěku před nimi neví rady, a tak se rozhodne pro zoufalé řešení - zavolá otcovi, jenž není jen motorkář, ale i bývalý opilec a narkoman. Ti dva se navíc řadu let neviděli a nerozešli se úplně v dobrém. Lydia však pod otcovou ochranou stále vidí svou nejlepší šanci na přežití. Když se tedy John rozhodne udělat po letech první správnou věc i za cenu možného návratu do vězení a své dceři pomoci, krvavá cesta může začít... (Bohemia MP)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (394)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Film "Blood Father", což znamená "Pokrevní otec", se u nás bohužel bude hrát pod tuctovým nicneříkajícím názvem "Ve jménu krve". Oč by bylo mnohem víc coool a badasss, kdyby se to jmenovalo "KRVAVÝ TATÍNEK"!!!!, pánové a dámy z Bohemia MP! Dcera Mela Gibsona se zaplete s mexickými drogovými mafiány a on ji z toho po vzoru Liama Neesona (který asi roli odmítl) vyseká. Občas dobrý vtip nebo krvavá scéna, ale skončilo to dřív, než se to mohlo pořádně rozjet. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Pomatená a nic neříkající podivnost.Mel Gibson má nejlepší roky za sebou a i když já ho mám třeba pořád moc rád a to co dal filmovému světu jako herec i režisér miluju, bohužel jeho poslední filmy stojí za starou bačkoru a já nechápu, že ani tak dobrý režisér jako je Richet z Mela nevymáčknul víc.Místo pořádnýho akčního nářezu natočili otravné drama s ubohým záporákem, příběhem a neskutečně otravnou Erin Moriarty.Jestli chcete vidět Mela jak brutálně kosí nepřátele jako za mlada, tak se nedočkáte a já tyhle rodinný pouštní dramata s kriminální jakoby zápletkou nesnáším už od dob Bílejch písků, U-Turnů a dalších podobnejch jalovinách.O ničem.40%. ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

"Ve jménu dceřiny periody" je levnější variantou filmu, ve kterém by Mel zaručeně hrál už před osmi lety, pokud by nebyl ožralá australská troska, ale poctivý americký Liam Neeson s artritidou. Bohužel to antisemitská ožralá troska je a tak místo aby po celém světě osvobozoval svojí blonďatou třicetiletou dceru-pannu ze spáru obchodníků s blonďatým masem ve fakt efektivním áčkovém akčňáku, hraje v této béčkové sračce, ve které má za dceru absolutně mizernou herečku, která nedokáže zahrát ani psaní textovek, je kompletně tupá, hnusná, ještě k tomu fetuje a přidala se k latinskoamerickému drogovému kartelu zcela dobrovolně. Film samotný je nádherná plejáda odložených hollywoodských h(s)raček, které na stará kolena musely sehnat prachy na splácení nasekaných hypoték z dob největší slávy, případně pro ukojení základních potřeb (chlast, kokain, cigára) aktivního i zkrachovalého hollywoodského herce. Mel je ovšem špička jak za starých časů, hlášky mu jdou hezky od huby, není to žádný podělaný romantický tatínek, ten vyšinutej výraz, kterej nikdy nemusel předstírat, má i přes ten zestárlý ksicht stále patrný a dokonce si i zanadává na nacistickou ideologii, kterou v reálném světě do značné míry sdílí. Zkrátka a dobře, béčko jak vyšité, které pokud si k člověku najde cestu v tu pravou chvíli, zaručeně uspěje. Přistupovat ovšem k filmu s očekáváním nové série Takena, to je ztráta hodiny a půl života. 68% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Horší jak první Taken, lepší jak všechny jeho sequely. Postavy dobrý, Mel výbornej, po dlouhé době postava, které nešlo úplně fandit, protože byl tak trochu kretén, ale aspoň se snažil to do poslední chvíle ještě otočit. Finále potěšilo, místy trochu nedotažený, ale tak s tím se počítalo. Režijně fakt jen lehkej nadprůměr (minimum roztřepané kamery a alespoň základní hrátky s kompozicí jsou fajn), nicméně na slušných 7/10 nakonec bohatě stačí. A teď šup s Melem zpátky do áčkovejch fláků! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Chcel som dať tri, no bohužiaľ, nedá sa. Akonáhle mám totiž pocit, že sa zo mňa niekto snaží spraviť hlupáka (a všimnem si to), mám sto chutí nadrbať "odpad". Celú túto frašku prezentujúcu "nalomený vzťah" medzi otcom a dcérou by som ešte bez problémov prežral (o niečom to musí byť, že?), no jebnutý určite nie som. SPOILER: keď do prísne stráženej väznice príde chlap, ktorého hľadá pol "sveta", no úplne bez kontroly dokladov je vpustený dnu, "lebo šak čože", veď prišiel na trh s ošípanými, to ma proste normálne uráža. Horšie na mňa pôsobil len ten nezmysel "Moje letné prázdniny". Toto sú pre mňa neskutočne otupné filmy .. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (9)

  • Ešte v roku 2008 sa plánovalo, že režírovať a zároveň stvárniť hlavnú úlohu by mohol Sylvester Stallone. (m.a.t.o.)
  • Film bol v post-produkcii takmer dva roky. Natáčanie v Novom Mexiku prebiehalo od 5. júna do 3. júla 2014, no premiéra sa konala až 21. mája 2016 na festivale v Cannes. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama