Reklama

Reklama

Mel Gibson se ve filmu Blood Father představuje v roli bývalého člena motocyklového gangu "Hells Angel" Johna Linka, kterého právě propustili z vězení. Svobodu si ale neužije příliš dlouho - jeho 16letá dcera Lydie se dostane do problémů s drogovými dealery poté, co je namočena do krádeže špinavých peněz. Nevinná Lydie si na útěku před nimi neví rady, a tak se rozhodne pro zoufalé řešení - zavolá otcovi, jenž není jen motorkář, ale i bývalý opilec a narkoman. Ti dva se navíc řadu let neviděli a nerozešli se úplně v dobrém. Lydia však pod otcovou ochranou stále vidí svou nejlepší šanci na přežití. Když se tedy John rozhodne udělat po letech první správnou věc i za cenu možného návratu do vězení a své dceři pomoci, krvavá cesta může začít... (Bohemia MP)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (394)

H34D 

všechny recenze uživatele

Mel Gibson se směle může řadit mezi drsňácké veterány, kterým věk možná bere mládí, ale přidává charisma. Film je proto vystavěn z drtivé části kolem něj a bez něj by fungoval asi jako Plán útěku bez Arnolda a Sylvestera, tedy vůbec. Nicméně v souhrnu ani pořádný motorkářský vous nestačí k tomu, aby vzniknul dobrý film. Dění filmu je tak zoufale nezajímavé a vedlejší postavy jsou tak extrémně nenápadité, že to ani pár minut akce s Melem nezachrání... 6/10 ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Je neskutočné, že Gibson má stále ten talent vyberať si dobré úlohy. MOJE LETNÉ PRÁZDNINY mi sú možnože srdcu bližšie, ale V mene krvi je tiež poctivo odvedená robota. Hlavnou devízou filmu (aspoň pre mňa) je to, že Gibson hrá minimálne trištvrte stopáže inak(!), ako sme ho poznali doteraz. A je neskutočne skvelý. Pomáhajú mu aj suché hlášky a prirodzené dialógy. Vzhľadom na jednoduchý námet má V mene krvi úžasnú schopnosť udržať pozornosť diváka a vtiahnuť ho do osudov postáv... ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Mel Gibson žije a pořád ještě umí hrát Mela Gibsona, třikrát hurá. Trochu Mad Max, trochu Martin Riggs a samozřejmě i ten drsňák z Odplaty... jen je mu tedy už asi devadesát, což mu jen nabrousilo hrany, takže už se nesere vůbec s ničím. A vlastně u toho s tím svým civilně hraným buranstvím vypadá i přirozeněji než Liam Neeson. A nesere se s tím ani režisér, což je pro jednoduché akční béčko více než příhodné, začátek zápletky vypadá sice jako hluboké rodinné drama o hledání cesty otce k nezdárné dceři, ale na tohle se tu fakt nehraje. Radši rozšmelcovat pár mexických gangstas na krvavé bifteky, sarkasticky to ohláškovat, a s brokovnicí v ruce jít rozstřílet na kusy další kus středozápadního vidlákova. 7/10 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Asi mám problém s filmy, které do české distribuce vynese podle mě jen to, že v nich hraje nějaká osvědčená herecká značka - nechápu, že může jít někdo do kina na nějaký film jen proto, že tam hraje slavný herec. Bezprostředně po projekci si myslím, že ten film za vidění v podstatě nestojí a že je možné ho s ledovým klidem ignorovat. Neobjeví se zde nic, co by člověk neviděl v hromadě jiných filmů tohoto ražení v předchozích letech, a dokonce mám i pocit, že ten film ani nevyžaduje vidět v kině, protože jsem zde nenašel žádnou přidanou hodnotu z velkého plátna nebo super zvuku - ten film by úplně stejně zafungoval i v televizi (kde se nejspíš beztak brzy objeví, pokud po něm sáhne Nova nebo Prima). Ne že bych se u toho vyloženě nudil, ale podle mě se ten film rychle vykouří z hlavy a za pár týdnů si člověk ani nevzpomene, že to viděl. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Melu Gibsonovi je 60 a je prošedivělý, ale pořád na to má. Myslím, že věk příliš nepoznamenal jeho kondici ani herecké schopnosti. Od filmu jsem jinak čekal trochu konzistentnější příběh a vzhledem k některým scénám i aspoň trochu psychologie. Ale nevadí. Akce je fajn a kecací scény svůj smysl mají, nevyznívají jen tak do prázdna. A hlavně si z toho ještě z toho den po projekci (teď je na hodinách 0:17, aby nedošlo k nepochopení) něco pamatuju. Vypadá, že oslava zločinu na filmovém pásu nadobro končí, ale může to být jen moje intuice. I tak nemám důvod dát méně než 4*. (Projekce 12. 9. 2016, Kino Atlas, 20:00) P. S. Před začátkem filmu pustili na plátně rozhovor POMa s Jean-François Richetem a Melem Gibsonem. Pobavil jsem se stejně jako zbytek sálu. Nic ve zlém. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kdy Link (Mel Gibson) tetuje jednu ze svých zákaznic (Katalina Parrish), tak má zákaznice v jednom ze záběrů skoro dokouřenou cigaretu, ale v dalším záběru je cigareta téměř celá. (moznazitra)

Reklama

Reklama