Reklama

Reklama

Mel Gibson se ve filmu Blood Father představuje v roli bývalého člena motocyklového gangu "Hells Angel" Johna Linka, kterého právě propustili z vězení. Svobodu si ale neužije příliš dlouho - jeho 16letá dcera Lydie se dostane do problémů s drogovými dealery poté, co je namočena do krádeže špinavých peněz. Nevinná Lydie si na útěku před nimi neví rady, a tak se rozhodne pro zoufalé řešení - zavolá otcovi, jenž není jen motorkář, ale i bývalý opilec a narkoman. Ti dva se navíc řadu let neviděli a nerozešli se úplně v dobrém. Lydia však pod otcovou ochranou stále vidí svou nejlepší šanci na přežití. Když se tedy John rozhodne udělat po letech první správnou věc i za cenu možného návratu do vězení a své dceři pomoci, krvavá cesta může začít... (Bohemia MP)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (394)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Nebýt Mela Gibsona v hlavní roli, který si toho zestárlého a na celý svět naštvaného otce dost užívá a některé jeho hlášky a reakce působili hodně spontánně a ze srdce, byl by tenhle film naprostý odpad. Erin Moriarty je hezká tvářička, ale její postava je strašně otravná a špatně napsaná, dialogové výměny o vině a otcovství a vůli k životu tak kvůli neustálemu WTF pocitu prakticky ani jednou nefungovaly a ještě horší byly ty jakože vtipné dialogy. Větší problém ale je, že scénář nefunguje ani jako celek, děj vůbec nikam negraduje, měl jsem několikrát pocit, jako že tvůrci ty scény postříhali a poslepovali bez jakéhokoliv citu pro dramaturgii, padouši jsou naprosto generičtí (ani z toho sicaria nešel cítit žádný respekt a neměl absolutně žádné charisma, Benicio del Toro by si veškeré osazenstvo dal na jedné večeři), logika chování postav taky žádná sláva. Nečekal jsem od na první pohled jasného béčka nic extra, ale i od tohoto druhu filmu vyžaduji, aby mě dokázal napumpovat adrenalinem nebo mě jakýmkoliv způsobem bavil bez neustálého pocitu, že si ze mě dělá někdo srandu. A tady jsem ten pocit měl. Je to opravdu old school film, ale ten fakt špatný příklad old school, v společnosti prvního Mad Maxe apod. filmů. 3/10 ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Mel Gibson se směle může řadit mezi drsňácké veterány, kterým věk možná bere mládí, ale přidává charisma. Film je proto vystavěn z drtivé části kolem něj a bez něj by fungoval asi jako Plán útěku bez Arnolda a Sylvestera, tedy vůbec. Nicméně v souhrnu ani pořádný motorkářský vous nestačí k tomu, aby vzniknul dobrý film. Dění filmu je tak zoufale nezajímavé a vedlejší postavy jsou tak extrémně nenápadité, že to ani pár minut akce s Melem nezachrání... 6/10 ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Sympatický akčňák, který není až tak přímočarý, jak se na první pohled zdá, ale není třeba o něm ani příliš dumat. Hlavní je, že mě Mel Gibson nezklamal a ačkoliv se mi Moje letní prázdniny líbily o něco víc, bavil jsem se od začátku do vypjatého konce, v němž šlo o vše a který byl... No, řekněme typicky gibsonovský. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„A potom proste len poviete ďakujem.“ Po dopozeraní tohto drsného filmu som si schválne prezrel Gibsonovu filmografiu, aby som netrepal sprostosti a tak môžem s čistým svedomím skonštatovať túto vec: videl som ho v drvivej väčšine jeho filmov a nikdy nebol lepší. Párkrát bol možno podobne dobrý (Znamenia, Výkupné, Odplata, Údolie tieňov, Expendables 3), ale lepší nebol. O to viac zamrzí priemerný, miestami až jemne nablblý scenár. No tvrďácky suverénna réžia a sebavedomý Gibson to vcelku dostatočne maskujú resp. kompenzujú. Nanešťastie, akonáhle Gibson z tváre zhodí svoju úžasne monštruóznu bradu, intenzita jeho výkonu slabne. Avšak V mene krvi je stále kvalitka. Kriminálna zápletka je úplne nezaujímavá, plná klišé (vylákanie dcéry, „zradca“) a kašle na základné veci (fakt by som rád videl súdny proces, na základe ktorého bola dcéra oslobodená od takých mimoriadne závažných trestných činov). No len čo sa začnú riešiť osobné vzťahy medzi otcom a dcérou, je to silné a dojemné. Akcie je minimum, ale tých pár desiatok sekúnd, čo tu je, je nakrútených s nekompromisným prehľadom. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jednohubka po vzoru Get the gringo s opět výborným a namakaným Melem Gibsonem, kterého už ve větší produkci nejspíše neuvidíme. Nečekal jsem moc, ale zároveň mi nepřišlo, že by byl projekt nějak zásadně podfinancovaný, přesně takhle nějak jsem si Blood Fathera představoval a nenudil se, takže úkol splněn...8/10 ()

Galerie (104)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kdy Link (Mel Gibson) tetuje jednu ze svých zákaznic (Katalina Parrish), tak má zákaznice v jednom ze záběrů skoro dokouřenou cigaretu, ale v dalším záběru je cigareta téměř celá. (moznazitra)

Reklama

Reklama