Reklama

Reklama

Mel Gibson se ve filmu Blood Father představuje v roli bývalého člena motocyklového gangu "Hells Angel" Johna Linka, kterého právě propustili z vězení. Svobodu si ale neužije příliš dlouho - jeho 16letá dcera Lydie se dostane do problémů s drogovými dealery poté, co je namočena do krádeže špinavých peněz. Nevinná Lydie si na útěku před nimi neví rady, a tak se rozhodne pro zoufalé řešení - zavolá otcovi, jenž není jen motorkář, ale i bývalý opilec a narkoman. Ti dva se navíc řadu let neviděli a nerozešli se úplně v dobrém. Lydia však pod otcovou ochranou stále vidí svou nejlepší šanci na přežití. Když se tedy John rozhodne udělat po letech první správnou věc i za cenu možného návratu do vězení a své dceři pomoci, krvavá cesta může začít... (Bohemia MP)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (394)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Chcel som dať tri, no bohužiaľ, nedá sa. Akonáhle mám totiž pocit, že sa zo mňa niekto snaží spraviť hlupáka (a všimnem si to), mám sto chutí nadrbať "odpad". Celú túto frašku prezentujúcu "nalomený vzťah" medzi otcom a dcérou by som ešte bez problémov prežral (o niečom to musí byť, že?), no jebnutý určite nie som. SPOILER: keď do prísne stráženej väznice príde chlap, ktorého hľadá pol "sveta", no úplne bez kontroly dokladov je vpustený dnu, "lebo šak čože", veď prišiel na trh s ošípanými, to ma proste normálne uráža. Horšie na mňa pôsobil len ten nezmysel "Moje letné prázdniny". Toto sú pre mňa neskutočne otupné filmy .. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi to do doby než Gipsn sundal svůj drsnej plnovous, pak si vzal sáčko a přestal hlaškovat. A to mi to ze začátku přišlo drsný jak Ístvůd. Dceru mohl mít taky hezčí a nedoporučuji s dabingem, za kterej bych rozdával facky nohou. Ostatně jako u každyho českýho dabingu v poslednich 20 letech. Průměr se zamorenym okem. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Mel Gibson se směle může řadit mezi drsňácké veterány, kterým věk možná bere mládí, ale přidává charisma. Film je proto vystavěn z drtivé části kolem něj a bez něj by fungoval asi jako Plán útěku bez Arnolda a Sylvestera, tedy vůbec. Nicméně v souhrnu ani pořádný motorkářský vous nestačí k tomu, aby vzniknul dobrý film. Dění filmu je tak zoufale nezajímavé a vedlejší postavy jsou tak extrémně nenápadité, že to ani pár minut akce s Melem nezachrání... 6/10 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jednohubka po vzoru Get the gringo s opět výborným a namakaným Melem Gibsonem, kterého už ve větší produkci nejspíše neuvidíme. Nečekal jsem moc, ale zároveň mi nepřišlo, že by byl projekt nějak zásadně podfinancovaný, přesně takhle nějak jsem si Blood Fathera představoval a nenudil se, takže úkol splněn...8/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele

„A potom proste len poviete ďakujem.“ Po dopozeraní tohto drsného filmu som si schválne prezrel Gibsonovu filmografiu, aby som netrepal sprostosti a tak môžem s čistým svedomím skonštatovať túto vec: videl som ho v drvivej väčšine jeho filmov a nikdy nebol lepší. Párkrát bol možno podobne dobrý (Znamenia, Výkupné, Odplata, Údolie tieňov, Expendables 3), ale lepší nebol. O to viac zamrzí priemerný, miestami až jemne nablblý scenár. No tvrďácky suverénna réžia a sebavedomý Gibson to vcelku dostatočne maskujú resp. kompenzujú. Nanešťastie, akonáhle Gibson z tváre zhodí svoju úžasne monštruóznu bradu, intenzita jeho výkonu slabne. Avšak V mene krvi je stále kvalitka. Kriminálna zápletka je úplne nezaujímavá, plná klišé (vylákanie dcéry, „zradca“) a kašle na základné veci (fakt by som rád videl súdny proces, na základe ktorého bola dcéra oslobodená od takých mimoriadne závažných trestných činov). No len čo sa začnú riešiť osobné vzťahy medzi otcom a dcérou, je to silné a dojemné. Akcie je minimum, ale tých pár desiatok sekúnd, čo tu je, je nakrútených s nekompromisným prehľadom. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (9)

  • Film bol v post-produkcii takmer dva roky. Natáčanie v Novom Mexiku prebiehalo od 5. júna do 3. júla 2014, no premiéra sa konala až 21. mája 2016 na festivale v Cannes. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama