Reklama

Reklama

Mel Gibson se ve filmu Blood Father představuje v roli bývalého člena motocyklového gangu "Hells Angel" Johna Linka, kterého právě propustili z vězení. Svobodu si ale neužije příliš dlouho - jeho 16letá dcera Lydie se dostane do problémů s drogovými dealery poté, co je namočena do krádeže špinavých peněz. Nevinná Lydie si na útěku před nimi neví rady, a tak se rozhodne pro zoufalé řešení - zavolá otcovi, jenž není jen motorkář, ale i bývalý opilec a narkoman. Ti dva se navíc řadu let neviděli a nerozešli se úplně v dobrém. Lydia však pod otcovou ochranou stále vidí svou nejlepší šanci na přežití. Když se tedy John rozhodne udělat po letech první správnou věc i za cenu možného návratu do vězení a své dceři pomoci, krvavá cesta může začít... (Bohemia MP)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (395)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bez dcerky neodjedu.. Strašně rád bych bůhví kolikátý návrat opotřebovaného australského antisemity ocenil, ale nejde to. Na vině je především scénář spíchnutý jehlou z rozpáleného výfuku burácející mašiny a proti kterému je talentovaný Richet při vší snaze bezmocný. Škoda, že namísto scén, kdy se ztracená duše snaží urovnat svá rodičovská selhání, nedostaly více prostoru tradiční béčkové komodity jako odlehčené slovní přestřelky, motocyklové oldschool honičky (ta jediná byla vskutku madmaxovská) či atmosféra v konfederačně-nacistickém doupěti Michaela Parkse. Vždyť země, kde nezletilému prodají náboje do devítky, ale už ne krabičku camelek, je k tomu naprosto ideální.. A teď nechte zapracovat svoji militantní a násilnickou představivost. Co kdyby ta povedená dceruška byla vychována v registrovaném partnerství expekelného anděla Mela a krále tatínkovských odplat Liama Neesona? Úplně vidím tu náhle zvýšenou spotřebu elektrického proudu v kalifornských márnicích.. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(58%) Rozhodně jsem se na tohle dílko těšil, ne, že ne. Mela Gibsona mám rád, není pochyb o tom, že umí hrát skvěle. Mrzí mě, že v poslední době ho Hollywood odsuzuje jako někoho „Bejvávalo“. Doufám, že do budoucna nás ještě Mel překvapí. Pro mě se Melův comeback konal filmem Na hraně temnoty (2010) – tam jsem dal skoro plný počet hvězdic. Drama Pan Bobr – zpočátku jsem si myslel, že to bude blbost, ale nakonec to byl koukatelný film. Ostatní filmy za moc nestáli, až na zápornou roli v Expendables 3, kde mě Mel doslova nadchl. No, nyní k věci. Blood father už byl delší dobu natočen až jsem se obával, zda-li to vůbec vyjde. Trailery a moje osobní pocity před shlédnutím byly celkem nadějné. Nicméně ve výsledku jsem trochu zklamaný. Neočekával jsem kasovní trhák, jen mi to přišlo trochu odfláklé – dost aspektů mi tam chybělo. Nechci si hrát na nějakého kritika, co vidí na všem mouchy. No, jsou přece lepší filmy a nemůžu být nadšen hned ze všeho. ;) Tak skočíme nejprve na pozitiva. Mel Gibson zvládá herectví furt výborně. Opakuji se, ale přesto doufám, že ještě natočí pár skvělých filmů, prostě musí! ;) Takže roli v tomto snímku jsem mu sežral i s navijákem, měl skvělé hlášky, zejména při první akční sekvenci, kdy se protivníci snažili dostat do karavanu. Tam hláškoval jako o život. Za zmínku stojí i jeho relativně dobrá kondice a figura. Vztah otec s dcerou – to zde bylo vcelku slušně pojato. O akci tento snímek rozhodně není. Nechyběla mi tu. Pár přestřelek tu máme, krátkou honičku na motorce a krátké vyvražďovací finále. Finále bylo krátké, ale přesto to mělo slušný nápad s motorkou. Předvídal jsem ho, ale nevadí. No, mrzí mě, že tu Mel nemá nějaké drsnější souboje, jen menší pranici na konci v autě. Čekal jsem, že to bude trochu drsnější, napínavější, prostě bohatší na scénáři. Jasně, omívá se tu u uživatelů CSFD, že je to takové reálné, mírné a ne moc přehnané, ale to není prostě vše. Sakra, možná můj koment vypadá dost negativně, ale rozhodně nehodlám tento film kritizovat. Jsou horší snímky, jen se prostě jedná o lepší průměr, možná mírný nadprůměr. Máme tu klady a hlavně skvělého Mela. Jen je to moc obyčejné a krátké. Celkově je problém v tom, že už bylo natočeno dost filmů. Přesto Gibsona chválím za jeho skvělý herecký výkon a těším se na jeho režijní válečné drama, které uvidíme v kinech na podzim. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

“JDOU PO NÁS DOST DRSNÍ HOŠI A NEVÍM CO S TÍM...“ /// Tak prej, co by člověk neudělal pro parchanta (svýho). Zrovna, když se z Melouše stává rodinnej typ, vobjevej se pokérovaní frajeři a spustěj: „dej sem dítě“. Hovno leda na to Mel, naloží dceru a jedou a jedou… potomci Aztéků taky jedou… Starej dobrej Mel. Ovšem, že by to byla bomba… dojáky Ti chlape nejdou a ten závěr je dost vodfláklej. Ale ta stopáž je fajnová! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Na dceru se lepěj lůzři (a já jsem furt zavřenej). 2.) Hledám chlápky ze starý školy. 3.) Thx za titule „titulkomat„. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Že se mně bude Mel líbit víc než jeho dcerka herecky, tak na to jsem mohl dopředu klidně vsadit klobouk. Ale že se mně šedesátník Gibson bude líbit víc než šestnáctka Erin i vizuálně, tož to bych ten klóbrc prohrál natotata. Docela fajn nástup, jenže to měli naši proti Kanadě taky a dostali šestku. Mel to nakonec jakžtakž dorval, ale mám pocit, že film dostal název podle toho, kolik sil tomu musel obětovat... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Co se navenek může jevit jako další béčkový akčňák z ranku "unesli jste mi dceru a já vás teď budu celej film honit a zabíjet, dokud ji nedostanu zpět" jako KOMANDO nebo 96 HODIN, je ve skutečnosti drama o sbližování se otce s odcizenou dcerou, přičemž otec je trestaný motorkář žijící v přívěsu u americko-mexických hranic a dcera má k jeho životnímu stylu nakročeno. Akce je tu tak poskrovnu, na Oscara to přitom taky není, ale baví to díky dobře napsanému scénáři a kvalitnímu obsazení, kde mezi ostřílenými charizmatickými harcovníky (Michael Parks tradičně boží) nečekaně září neznámá představitelka Melovy dcery. A odkaz na ŠÍLENÉHO MAXE samozřejmě potěšil. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (9)

  • Ešte v roku 2008 sa plánovalo, že režírovať a zároveň stvárniť hlavnú úlohu by mohol Sylvester Stallone. (m.a.t.o.)
  • Ve scéně, kdy Link (Mel Gibson) tetuje jednu ze svých zákaznic (Katalina Parrish), tak má zákaznice v jednom ze záběrů skoro dokouřenou cigaretu, ale v dalším záběru je cigareta téměř celá. (moznazitra)
  • Film bol v post-produkcii takmer dva roky. Natáčanie v Novom Mexiku prebiehalo od 5. júna do 3. júla 2014, no premiéra sa konala až 21. mája 2016 na festivale v Cannes. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama