Reklama

Reklama

Mel Gibson se ve filmu Blood Father představuje v roli bývalého člena motocyklového gangu "Hells Angel" Johna Linka, kterého právě propustili z vězení. Svobodu si ale neužije příliš dlouho - jeho 16letá dcera Lydie se dostane do problémů s drogovými dealery poté, co je namočena do krádeže špinavých peněz. Nevinná Lydie si na útěku před nimi neví rady, a tak se rozhodne pro zoufalé řešení - zavolá otcovi, jenž není jen motorkář, ale i bývalý opilec a narkoman. Ti dva se navíc řadu let neviděli a nerozešli se úplně v dobrém. Lydia však pod otcovou ochranou stále vidí svou nejlepší šanci na přežití. Když se tedy John rozhodne udělat po letech první správnou věc i za cenu možného návratu do vězení a své dceři pomoci, krvavá cesta může začít... (Bohemia MP)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (395)

tron 

všechny recenze uživatele

„A potom proste len poviete ďakujem.“ Po dopozeraní tohto drsného filmu som si schválne prezrel Gibsonovu filmografiu, aby som netrepal sprostosti a tak môžem s čistým svedomím skonštatovať túto vec: videl som ho v drvivej väčšine jeho filmov a nikdy nebol lepší. Párkrát bol možno podobne dobrý (Znamenia, Výkupné, Odplata, Údolie tieňov, Expendables 3), ale lepší nebol. O to viac zamrzí priemerný, miestami až jemne nablblý scenár. No tvrďácky suverénna réžia a sebavedomý Gibson to vcelku dostatočne maskujú resp. kompenzujú. Nanešťastie, akonáhle Gibson z tváre zhodí svoju úžasne monštruóznu bradu, intenzita jeho výkonu slabne. Avšak V mene krvi je stále kvalitka. Kriminálna zápletka je úplne nezaujímavá, plná klišé (vylákanie dcéry, „zradca“) a kašle na základné veci (fakt by som rád videl súdny proces, na základe ktorého bola dcéra oslobodená od takých mimoriadne závažných trestných činov). No len čo sa začnú riešiť osobné vzťahy medzi otcom a dcérou, je to silné a dojemné. Akcie je minimum, ale tých pár desiatok sekúnd, čo tu je, je nakrútených s nekompromisným prehľadom. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

"Ve jménu dceřiny periody" je levnější variantou filmu, ve kterém by Mel zaručeně hrál už před osmi lety, pokud by nebyl ožralá australská troska, ale poctivý americký Liam Neeson s artritidou. Bohužel to antisemitská ožralá troska je a tak místo aby po celém světě osvobozoval svojí blonďatou třicetiletou dceru-pannu ze spáru obchodníků s blonďatým masem ve fakt efektivním áčkovém akčňáku, hraje v této béčkové sračce, ve které má za dceru absolutně mizernou herečku, která nedokáže zahrát ani psaní textovek, je kompletně tupá, hnusná, ještě k tomu fetuje a přidala se k latinskoamerickému drogovému kartelu zcela dobrovolně. Film samotný je nádherná plejáda odložených hollywoodských h(s)raček, které na stará kolena musely sehnat prachy na splácení nasekaných hypoték z dob největší slávy, případně pro ukojení základních potřeb (chlast, kokain, cigára) aktivního i zkrachovalého hollywoodského herce. Mel je ovšem špička jak za starých časů, hlášky mu jdou hezky od huby, není to žádný podělaný romantický tatínek, ten vyšinutej výraz, kterej nikdy nemusel předstírat, má i přes ten zestárlý ksicht stále patrný a dokonce si i zanadává na nacistickou ideologii, kterou v reálném světě do značné míry sdílí. Zkrátka a dobře, béčko jak vyšité, které pokud si k člověku najde cestu v tu pravou chvíli, zaručeně uspěje. Přistupovat ovšem k filmu s očekáváním nové série Takena, to je ztráta hodiny a půl života. 68% ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jednohubka po vzoru Get the gringo s opět výborným a namakaným Melem Gibsonem, kterého už ve větší produkci nejspíše neuvidíme. Nečekal jsem moc, ale zároveň mi nepřišlo, že by byl projekt nějak zásadně podfinancovaný, přesně takhle nějak jsem si Blood Fathera představoval a nenudil se, takže úkol splněn...8/10 ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý zápletce navzdory zůstal její potenciál v případě tohohle filmu promarněnej! Je hodně vidět, že Jean-François Richet z toho chtěl mít vztahový drama o otci a dceři, narvat do toho trochu akce a přihodit funkční emocionální rovinu, pod rukama se mu to sype ale v podstatě celou dobu (82min) právě díky akci, protože ta je tam minimálně jednou dost násilně naroubovaná. Hodně tomu taky bere nesmyslně rozházená kamera, ne úplně dobrej soundtrack (v závěru je nepochopitelně skvělej), stejně tak příliš přímočarej a rychlej děj. Přitom závěrečná zpověď je vyloženě strhující a přechod do titulkový pasáže pak zanechá větší údiv, než všechny dosavadní průstřely. Tohle chtělo dvě hodiny a lepší scénář. Jinak jako oddychovka na večer funkční a Gibson parádní! ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Sakra ten bastard mně trefil......do prdele, do prdele, jak sem se sakra dostal do téhle situace ? Ještě před pár dny, sem byl v prdeli světa a tetoval tamější burany a najednou mi zavolá moje dcera, kterou sem tolik let neviděl a chce po mně pomoct. Jasně že sem ji kurva pomohl, je to moje dcera, prej je v totálním průseru a chce prachy, ale je na fetu takže ji musím udělat tvrdý detox, sice to bude těžký, ale co já taky už dva roky nepiju. Kurva, kurva, kurva !!!! Po mí dceři jdou zasraní mexikánci, policajti a ten děsivej bastard Sicario, do hajzlu ten zmrd vypadá děsivě a odhodlaně. Ale já nedopustím aby moji dceři někdo ublížil i když mně zradí moji bývalí parťaci. Stále je tu šance se z toho nějak dostat, stále je tu šance. No a sem tady a krvácím, a ten zabiják se blíží, ale já nedopustím.....aby moji dceři kdokoliv ublížil.....už...už je tady...... PS: Za prvé jestli chcete vidět děsivého mexického zabijáka v akci, dejte si tenhle film a né film Sicario, tam se v podstatě nic moc neděje. A za druhé film emocinálně neskutečně napjatý. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (9)

  • Ešte v roku 2008 sa plánovalo, že režírovať a zároveň stvárniť hlavnú úlohu by mohol Sylvester Stallone. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama