Reklama

Reklama

Asterix a překvapení pro Cézara

  • Francie Astérix et la surprise de César (více)
Trailer

Obelix se zamiluje do nově příchozí ve své domovské galské vesnici, ale zlomí mu srdce, když k ní přijede na návštěvu její pravý milenec. Milenci jsou ale uneseni Římany. Asterix a Obelix je chtějí vysvobodit a vydají se na nebezpečnou výpravu, na které potkají gladiátory, otrokáře a byrokracii - a také se setkají se samotným císařem Juliem Caesarem... (TV Minimax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

Filmárik 

všechny recenze uživatele

Ak rátam filmovú verziu Asterix a Kleopatra tak Prekvapenie pre cézara je pre mňa druhým sklamaním vo svete Asterixových filmov. Film vychádza s komiksu Asterix Gladiátorom z ktorého si berie príbeh o únose člena osady a jeho následnou rescue mission.Akurát namiesto v komikse uneseného barda Kantatrixa je tu unesená Falbala s milencom.To by nevadilo ale celé je to akési spomalené a bez patričnej šťavy, ktorá je tak známa v Asterixových filmoch.Navyše kresba mi prišla dosť odfláknutá,popravde aj skvelých 12 úloh pre Asterixa zo 76´ vyzeralo značne lepšie.Ale to je v podstate detail ktorý sa Uderzovi a Goscinymu dá v pohode odpustiť. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

"Asterixi, mám být laskavý?" nebo "Ty debile jeden zelenej..." :-D Kopa perfektních hlášek, rozuzlení architektonického zborcení kolosea a zamilovaný Obelix, který by byl ochten snad kvůli lásce i zhubnout nějaký ten galský gram!!! Jako student archeologie a zájemce o Kelty vidím v Asterixovi skvělý studijní materiál. Komixy se mimochodem zakládají hodně na antických psaných pramenech (nejen Zápisků od Julka), což z nich dělá přímo lahůdkové (po)čtivo. A když už se dívat na Asterixe vertikálně, tak jedině na tyhle kreslené filmy. Tenhle vznikl v roce mého narození, vyrůstal jsem s ním, pak dospíval a ted s nostalgií znovu a znovu připomínám, je to zkrátka takový můj domácí pes, dobrej kámoš :-) ()

Reklama

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Asterix až v Římě se diví, jak jsou ti Římani divný. Docela strašidelný díl, který mě nejvíc děsil v obraze se záplavymi a Idefixovo "roadmovie" po římských kanálech. Opět plný podivínských nápadů a parodiií na burokracii "zkostnatělho impéria - říše chcete-li". A zvětšující se včela a homo vrátný do lázní nemají chybu... stejně jako - "To není zelený debil. Je to imbecil..." ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Čo toto hľadá v rebríčku nechápem. Pri "12 úkoloh..." mi to dávalo zmysel, lebo tam bol ten monty pythonovský absurdný humor. Ale tu je mimo tej archaickej animácie samá vata. Zasmial som sa presne dva krát ("Jeho kamenopis je hroznej, nedokážu to přečíst" a "kde jsou tady informace? - nevím, zeptejte se na informacích") Aj na tú krátku stopáž je to žalostne málo. No dobre, aj odhalenie ako Rímske koloseum dnes vyzerá ako vyzerá bolo milé. Díky Obe. ()

Benjik 

všechny recenze uživatele

Masterpiece. Ze všech kreslených Asterixů je tento nejdospělejší a nejvíc v něm fungují emoce (plus dvě velmi depresivní pasáže, tu v pouši a tu v bouři, kdy se Asterix topí ve vězení), stejně tak má nejspíš i nejnosnější příběh, který nabízí hned několik dokonalých - různě variabilních - situací, ať už jde o převlékání plášťů, neschopnost gladiátorských trenérů, výcvik v armádě, či tržní hospodářství. Český dabing je naprosto bezchybný a podporuje nekonečnou hláškovitost filmu. Film je pro mě těžká nostalgická bomba, miloval jsem ho odmala, a já byl odmala dost náročný divák. A časem tenhle klenot jen nabírá na síle, protože je všechno, co už dnešní animáky prakticky nejsou - hravý, dělaný s opravdovou láskou, nekorektní, ostrý, velmi drzý a místy až temně dospělý. 10/10................"Mám žaludek prázdnej jako špajz po svatbě."...."Neničit les? Aha, ty myslíš tohle. Ale dyť ten les není skoro vidět, protože je to tu samej blbej strom!" ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy v kasárnách svolají všechny k jídlu, mrskne kuchař talířem přes celý stůl až k Idefixovi. Na zem talíř dopadne poloprázdný. Když do něj pes kopne a vyšle ho k Asterixovi, je opět plný. (Ozzy88)
  • Příběh filmu je kombinací komiksů "Asterix legionářem" a "Asterix gladiátorem". (Czernozub)
  • Finále snímku se odehrává v římském Koloseu, které však v Cézarových dobách ještě nestálo. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno