Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I z těžkého života, se dá udělat ještě těžší... Film s Martinem Dejdarem a Jiřím Lábusem v hlavních rolích vypráví o vztahu mentálně postiženého strýce (J. Lábus) se svým synovcem (M. Dejdar), které osud svede v jedné chvíli dohromady, aby postupně mezi nimi vzniklo pouto, které je prezentací síly a „moci“ přátelství. To je posléze vystaveno zkoušce ze strany těch, kteří se je snaží z různých důvodů od sebe rozdělit. Snímek je mj. i konfrontací dvou hlavních, charakterově bezelstných protagonistů s těmi, kteří svou bezelstnost dávno ztratili a řídí se převážně tím, co jim může přinést prospěch, a to často za jakoukoliv cenu. (APK Cinema Service)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Magnusek se netají tím, že filmy točí kvůli záchraně vysloužilých herců, což je jistě bohulibá činnost. Bohužel i tady selhává ve všech oblastech a dokonce i název působí jako naprostý nesmysl. Zřejmě chtěl zamést stopy, aby nikdo nepoznal, že společně s ochotnickým scenáristou brutálně vykradli snímky Rain Man a Přelet nad kukaččím hnízdem. Všemu pak nasadil korunu, když nám sdělil, že nežijeme v 50. letech. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Fakt se mi líbí, jak se Magnusek učí za pochodu. Člověk, jehož debut Pamětnice vzbudil až absurdně negativní emoce, dokázal zase o kousek víc. Magnuskovo know-how, které bohatě vyvažuje absenci vzdělání v oboru, je práce s českými herci všech generací, kteří si jeho natáčení užívají. A on jim na oplátku dává příležitosti, které mohou znamenat hodně, ať už poslední zážitek před kamerou nebo osmělení se k další práci. Magnusek dekádu sbíral zkušenosti jako producent, scenárista, herec i režisér. Zkusil si udělat vlastní filmy, zahrát si v profesionálních filmech různých kvalit a ničeho se nebojí. Pokud by tohle všechno dokázal každý amatér, který jde do svého prvního celovečeráku na slepo, nebylo by nad čím lamentovat. Nikdy není samozřejmě ideální, pokud si jednotlivec věří natolik, že dělá na filmu všechny hlavní práce a ještě si odbíhá před kameru zahrát, ale Magnusek se postupně učí a výsledky jsou s každým projektem znát víc a víc. Kluci z hor jsou dárkem pro Dejdara s Lábusem a ačkoli to ještě není úplně ono, o žádnou prohru se nejedná ani v nejmenší. Protože stejně jako Dejdar s Lábusem uhrají cokoli, pokud mají prostor, tak Magnusek umí obsadit i ty nejmenší role herci nemenších kvalit. Takže sem tam nějaké to zaškobrtnutí skutečně nemrzí. ()

Reklama

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

U pana Magnuska rozhodně pokrok. Byť je stále mnoho věcí na vylepšování. Musím přiznat, že mi Lábus ani Dejdar nakonec v takových rolích nevadili, přestože je znám spíš z veselejších rolí. Nakonec snad celému filmu nejvíc ublížil závěr, který na mě zapůsobil trochu amatérsky. Tedy, nevíme co s koncem, hlavní postavu zabijeme a všem aby to pochopili to ještě napíšeme do závěrečného shrnujícího titulku, buch, titulky. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Magnusek se zlepšuje v režii i v herectví a je to dost znát, jelikož Kluci z hor, na české poměry docela ujdou. Nakonec je z toho filmu docela depka, avšak uvěřitelná a do příběhu vtáhne. Příběh vzdáleně připomíná český (ne)amatérský film Andělé na kolejích, ten je teda sice o dost zdařilejší a odehrává se za druhé světové, tohle je v současnosti, ale hlavní duo si je dost podobné. Herci hrají překvapivě dobře, kamera funguje dobře, jen té hudby tam je až příliš. Rozhodně by tomu ale prospělo, aby si to v některých částech nehrálo na komedii, jelikož kdyby to bylo čistě drama, víc by to vyniklo. Nakonec mě to celkem překvapilo, přesto že tam je několik chyb a několik nelogičností, pořád to patří k tomu lepšímu z českých filmů v roce 2018. 3* ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Bastardy jsem nebyl schopen ani dokoukat a považuji je za snad nejhorší český film (ještě, že jsou tady ti Kameňáci). Na tomto filmu si, ale Magnusek dal práci. Jeho scénář se vylepšoval tři roky. Taky dlouho trvalo než se dostal do distribuce. Mezitím s nim jezdil Magnusek po republice, aby zjistil reakce diváků. Podle toho všeho a i pěkného příběhu to vypadalo na slušný film, kterým by si mohl skutečně postrach českého filmu napravit reputaci. Bohužel propagace Kluků byla špatná (trailer vyšel na svět den před premiérou.) V kině nás bylo dohromady pět. Trochu smutné, protože tento film by si určitě zasloužil víc diváků. Není žádným veledílem, ale má svou myšlenku. V první řadě je, ale cítit, že si na něm dal někdo práci a točil ho s dobrými úmysly. Magnusek nikdy nebude nějaký velký režisér a už vůbec ne velký herec. Ale je vidět, že se zlepšil a svou snahou je mi sympatický. I když ani tady si v jedné chvíli neodpustil karikatury sprostých děcek, které mě naštvaly. Na scénáři samotném je vidět, že ho psal debutant. Některé situace mi přišly celkem naivní a nevěrohodné. Ta postava Hromady byla taky karikatura záporáka jak z nějakého anímáku. Celkově by scénáři občas slušela větší propracovanost a dialogy taky místy malinko skřípaly. Ale příběh to byl jinak pěkný a určitě měl v současné době, co říct. Od napadení sociální pracovnice se film stal čím dál silnější a působivější kávou. Posledních tak 20 minut bylo o hvězdičku lepších než zbytek i přes to patrné a dost na sílu tlačené citové vydírání. Aspoň dokázal ten film vyvolat nějaké emoce a já jsem měl teda místy i na krajíčku. Lábus zahrál neobvyklou roli moc pěkně a film ode mě čisté tři hvězdy. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Scéna, kdy Martin Dejdar a Jiří Lábus jezdí na motorce, se točila hned několikrát, jelikož se Jiří Lábus bál rychlé jízdy a neustále nutil Martina Dejdara zpomalovat. Při jedné scéně dokonce jeli tak pomalu, až se nakonec převrátili do příkopy. (rublik05)
  • Film se promítal i v zahraničí, např. v Kalifornii. (tsatsiki)
  • Natáčelo se také v těchto lokacích: Rokytnice v Orlických horách, Říčky v Orlických horách, Náchod (Všeobecná nemocnice + policejní služebna), Studnice u Náchoda, farma Dubno Kleny, samoobsluha v Kunvaldu a hospoda v Hustiřanech. (jungewolf)

Reklama

Reklama