Reklama

Reklama

VOD (1)

Před třiceti lety spáchají členové náboženské sekty sebevraždu. Jediný, kdo přežije, je pětiletá dívka. Ta se v současnosti vrací s filmovým štábem na místo smutné události a snaží se zjistit, co tenkrát sektu zvanou Nebeský závoj vedlo k tomuto činu. Zjišťuje však, že pravda by mohla být děsivější, než si pamatuje. (Terva)

Recenze (66)

Marze 

všechny recenze uživatele

Výchozí situace je fascinující, ale pak to pro mě bylo pro zasmání než abych se bál, takže je něco na filmu špatně. Možná to chtělo si to pustit místo po nedělním obědě o půlnoci na lesní chatě. Sekta s kazatelským pódiem mi spíš připomínala nějaké malý alternativní festiválek. Chodil jsem na Katedru psychologie ukáčko v Praze na předmět Hromadné psychické jevy a zájemcům o tuto problematiku doporučuji výbornou stejnojmenou knížku již zemřelého přednášejícího psychologie Mikšíčka. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sotva to začlo a už jsem jevil nezájem a věděl jsem, že to nebude nic pro mě. 40 minut nuda a s příchodem první vcelku povedené lekačky si film upoutal mou pozornost. Natočeno jakžtakž OK,pořád to na mě působilo však béčkovým dojmem. Potěší rozkošná Jessica Alba a můj oblíbenec Thomas Jane,který zde bohužel přehrává až moc nevkusně,což příliš dobrý dojem nedělá. Konec je divný, ale 3* za herce a dvě povedené lekačky dám. Z duchařin za poslední dobu je to alespoň koukatelné. Škoda, že se Phil Joanou nevydal raději cestou k Exploitationu. Gore jak dokázal v Dirty Laundry Punisherovi mu nedělá vůbec problém. 50% ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, od kterých toho moc nečekám, a ony mě potom nečekaně překvapí. Jako The Veil. Říkal jsem si: "Sebevražedná sekta, duchařina, to by mohlo fungovat, doufám že to nebude horší než za tři... no tak kdyžtak aspoň mrknu po čase na Albu a na Janea..." Kurvadrát a ono to bylo ještě mnohem lepší! Po celkem triviálním rozjezdu film postupně nabírá tempo a graduje až do posledního záběru, zatímco u spousty obdobných horrůrků tomu bývá zpravidla naopak. I zápletka je nakonec hodně neotřelá, aspoň myslím. Kromě občas mizerné kamery (hlavně v začátku) nemám filmu co vytknout - pro mě ukázková ba dokonalá oddechovka. Oblíbené scény: Dívka se s očima vlhkýma láskou tulí k milému, očekává vroucí polibek... a on jí místo polibku s úsměvem rozšlehá kedlubnu masívním plocháčem. Nebo excelentní jurodivec Jane mašluje do chlápka kladivem a přitom extaticky řve: "Uvolňuji tvého ducha!" Fakt hlína. Strašně bych se chtěl dočkat dvojky, ve které by Jane a jeho zástup věrných šli světem a uvolňovali by z lidí duchy... už to úplně vidím před očima... krááása! ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Thomas Jane neuvěřitelně přehrává a svého maniakálního vůdce sekty si vysloveně užívá a to mi vůbec nevadilo, naopak to byl s námětem jediný dobrý aspekt dalšího zničeného potenciálu.Prazvláštní mix několika hororů by měl určitě navíc, kdyby se všichni nezavřeli v pár budovách někde na venkově a režisér nenechal nudné vybíjení herců jen občas rozseknout výtečnou lekačkou.Jessica Alba je sice neskutečně nádherná ženská, ale hereckýho talentu posbírala co Agáta Hanychová a tyhle holky by měli jen ukazovat svoje perfektní těla na obálkách časopisů a na herectví se vážně vysrat.Škoda, že finální pointa je ve finále zabitá buranským natočením příšerných vidláků v sektě, protože teprve finiš má koule a nést film či pokračování v duchu posledních pěti minut, měli bysme zaděláno na kultovní dvd masaker.Škoda...zase.49%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Toto je absurdné. Film som si pozrel, dosť som ho pretrpel, ale nepostrehol som, že v ňom hrajú Thomas Jane, Jessica Alba ani Lily Rabe. Wtf. No ale čo už, život ide ďalej. Práve vcelku presvedčivý Jane (podobajúci sa na Matthewa McConaugheyho), ktorý inak povedzme si na rovinu nikdy nebol nejako ozrutne kvalitný dramatický herec, je ako šéf šialenej sekty najväčším plusom tohto zabudnuteľného béčka. On a jeho sekta. Všetko ostatné je nestrašidelné, takmer bez atmosféry, plné klišé a zameniteľných postáv. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Postava Jima Jacobse (Thomas Jane) je viditelně inspirována skutečným knězem Jimem Jonesem, vedoucím sekty Peoples Temple, jenž v roce 1978 nařídil členům spáchat hromadnou sebevraždu - spáchalo ji asi 900 lidí a Jones byl nalezen s prostřelenou hlavou. (t.mon)

Reklama

Reklama