Reklama

Reklama

VOD (1)

Před třiceti lety spáchají členové náboženské sekty sebevraždu. Jediný, kdo přežije, je pětiletá dívka. Ta se v současnosti vrací s filmovým štábem na místo smutné události a snaží se zjistit, co tenkrát sektu zvanou Nebeský závoj vedlo k tomuto činu. Zjišťuje však, že pravda by mohla být děsivější, než si pamatuje. (Terva)

Recenze (66)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Prúser na n-tú! Už keď som videl, že v tom má zase produkčné paprče mizerný Blumhouse, tak som tušil, že to nebude nič moc. Ale ono to bolo oveľa horšie. Na to, že tu nebol práve najmenší rozpočet ani neskúsené amatérske osadenstvo, to dopadlo až šokujúco zle. Druhú hviezdu dávam čisto zo srandy; pre absurdne komediálny prínos. Btw. Thomas Jane by asi potreboval ostrihať, pretože odkedy na hlave nosí to retro Tarzan háro, tak sa ocitá v čoraz väčších kravinách (snáď bude výnimkou aspoň nadchádzajúci "Before I Wake"). ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Za mě opatrný approval - když je Blumhouse dostatečně sebekritický na to, aby necpal The Veil do kin, ale uvádí jej rovnou na VOD sítích, budu k filmu vstřícný a mírně pochvalné hodnocení udělím. Oceňuju viditelnou produkční kvalitu - pěkně natočený snímek, se slušnými herci, atmosféra sem tam vystrkuje růžky i díky hezky nasnímanému prostředí (mimochodem mnohem hezčí exteriéry než nedávný The Forest, který měl právě na nich stavět). S použitým filtrem ale někomu možná trošku ujela ruka a úplně nejvíc film sráží herecká kreace Thomase Janea, jehož přehrávání je mimo tabulky. Repektive tomu ani nelze říkat přehrávání, to je prostě over the top napsaná postava až parodických rozměrů, která ze zbytku filmu nepřirozeně vystupuje. A proto jej nelze brát úplně vážně. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Rozpaky. Technicky to nebylo špatné, herecky jsem s tím také neměl problém ačkoliv Jessica Alba, na kterou film táhl především, mě ani tady nepřesvědčila, že je bůhvíjaká herečka. Ale Lily Rabe byla fajn a Thomas Jane celkem ucházející. Problém vidím především v až úzkostlivé snaze udržovat zneklidňující atmosféru po celou stopáž, protože byť místy film příjemně zamrazil, jindy byl ten záměr napínat diváka úplně mimo. A v tom se pak ztrácely ty dobré hororové prvky charakteristické pro duchařiny. Takže ano, ušlo to, ale upřímně řečeno jsem čekal trochu víc. 50% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Zmeniť pár detailov, odstrániť tie do očí bijúce nelogickosti, celé to pozeranie videa zmeniť - ideálne vyhodiť a natočiť inak, preobsadiť Janeovu postavu, a tak. Viem, asi z toho chcem zas úplne iný film, ale keď ten potenciál bol fakt mocný. Úplne záverečná scéna mohla byť až nechutne démonická. Chata mohla byť odporne strašidelná. The Veil mohol byť perfektný horor. Ale bavil som sa aj tak; hviezda navrch za nápady. Nazvime ju: guilty pleasure ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Výchozí situace je fascinující, ale pak to pro mě bylo pro zasmání než abych se bál, takže je něco na filmu špatně. Možná to chtělo si to pustit místo po nedělním obědě o půlnoci na lesní chatě. Sekta s kazatelským pódiem mi spíš připomínala nějaké malý alternativní festiválek. Chodil jsem na Katedru psychologie ukáčko v Praze na předmět Hromadné psychické jevy a zájemcům o tuto problematiku doporučuji výbornou stejnojmenou knížku již zemřelého přednášejícího psychologie Mikšíčka. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Postava Jima Jacobse (Thomas Jane) je viditelně inspirována skutečným knězem Jimem Jonesem, vedoucím sekty Peoples Temple, jenž v roce 1978 nařídil členům spáchat hromadnou sebevraždu - spáchalo ji asi 900 lidí a Jones byl nalezen s prostřelenou hlavou. (t.mon)

Reklama

Reklama