Reklama

Reklama

VOD (1)

Před třiceti lety spáchají členové náboženské sekty sebevraždu. Jediný, kdo přežije, je pětiletá dívka. Ta se v současnosti vrací s filmovým štábem na místo smutné události a snaží se zjistit, co tenkrát sektu zvanou Nebeský závoj vedlo k tomuto činu. Zjišťuje však, že pravda by mohla být děsivější, než si pamatuje. (Terva)

Recenze (66)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sotva to začlo a už jsem jevil nezájem a věděl jsem, že to nebude nic pro mě. 40 minut nuda a s příchodem první vcelku povedené lekačky si film upoutal mou pozornost. Natočeno jakžtakž OK,pořád to na mě působilo však béčkovým dojmem. Potěší rozkošná Jessica Alba a můj oblíbenec Thomas Jane,který zde bohužel přehrává až moc nevkusně,což příliš dobrý dojem nedělá. Konec je divný, ale 3* za herce a dvě povedené lekačky dám. Z duchařin za poslední dobu je to alespoň koukatelné. Škoda, že se Phil Joanou nevydal raději cestou k Exploitationu. Gore jak dokázal v Dirty Laundry Punisherovi mu nedělá vůbec problém. 50% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Toto je absurdné. Film som si pozrel, dosť som ho pretrpel, ale nepostrehol som, že v ňom hrajú Thomas Jane, Jessica Alba ani Lily Rabe. Wtf. No ale čo už, život ide ďalej. Práve vcelku presvedčivý Jane (podobajúci sa na Matthewa McConaugheyho), ktorý inak povedzme si na rovinu nikdy nebol nejako ozrutne kvalitný dramatický herec, je ako šéf šialenej sekty najväčším plusom tohto zabudnuteľného béčka. On a jeho sekta. Všetko ostatné je nestrašidelné, takmer bez atmosféry, plné klišé a zameniteľných postáv. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Rozpaky. Technicky to nebylo špatné, herecky jsem s tím také neměl problém ačkoliv Jessica Alba, na kterou film táhl především, mě ani tady nepřesvědčila, že je bůhvíjaká herečka. Ale Lily Rabe byla fajn a Thomas Jane celkem ucházející. Problém vidím především v až úzkostlivé snaze udržovat zneklidňující atmosféru po celou stopáž, protože byť místy film příjemně zamrazil, jindy byl ten záměr napínat diváka úplně mimo. A v tom se pak ztrácely ty dobré hororové prvky charakteristické pro duchařiny. Takže ano, ušlo to, ale upřímně řečeno jsem čekal trochu víc. 50% ()

maddy 

všechny recenze uživatele

VEILebnosti, jdu blejt! Lacná, otrepaná, c-éčková ducharina ako z príručky „Ako netočiť horor“. Nestrašidelné, bez akejkoľvek atmosféry, celé to nedáva žiaden zmysel a celkovo absolútne nefunkčné ako horor, totálne zbytočné ako film, neskutočne nudné a ešte to niekto prehnal aj s tým kamerovým filtrom a tak aj na pohľad odporné. Tu skutočne ani nie je čo pochváliť, akurát nerozumiem čo tu robí pár známejších hereckých mien (Jessica Alba, Lily Rabe, Thomas Jane). I keď v prípade toho Thomasa Janea k tomu radšej ani nemuselo dôjsť. To je tak cez čiaru napísaná a zahraná postava, že hraničí s paródiou a nechápem ako to niekto čoby len na sekundu mohol myslieť v tomto, ehm, horore vážne. To nám ten hororový rok 2016 začína ... toto nie je hodné snáď ani ako direct-to-video/VOD snímok. CELKOVO: 0,5* (1/10) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hřebíky, kladivem a jedem k nesmrtelnosti. Vůdce náboženské sekty Nebeský závoj se nezdráhal za tímto účelem donutit své soukmenovce ke spáchání hromadné rituální sebevraždy. Akorát problém byl v tom, že už je nevzkřísil, jak jim sliboval, i když to evidentně uměl. Skupinka začínajících dokumentaristů se po čtvrt století od uplynutí tragédie vrací na zchátralý ranč i s dívkou, která je jedinou přeživší tragických událostí, aby podrobně zdokumentovali, co se tenkrát vlastně stalo. Duše zemřelých ale neřekly své poslední slovo. Nabízelo se, že film by se dal natočit dokumentární formou, k čemuž ale zkušený režisér Phil Joanou nesvolil, takže film nepůsobí sterilně a nezáživně. Horor láká na dvě známé herecké veličiny: Jessica Alba a Thomas Jane. Jessicu je příjemné vidět v žánru, který nijak v minulosti nereprezentovala, nejlepším a nejživějším aktérem byl ale Thomas Jane, jehož přehrávaný fanatismus hraničil až s parodií, přesto jsem se na sekvence s ním těšil. Bylo jich jednou tolik než s Jessicou, i když ta je v titulcích uvedená na prvním místě. Temný ráz dostal film až postupně, přidávalo se i na strašidelnějších scénách. Podobný film nemá širší zastoupení, ocenit se dá i určitá neotřelost, s jakou se k dané látce přistupovalo. Joanou nemá problém s gore, držel se ale poměrně zkrátka, přece jen to chtělo diváka vydusit. Téma na to bylo fakt dobré, ale sevřenou atmosféru se nepodařilo udržet. Vždycky se našlo něco rušivého, něco, co si žádalo i nějaké to vysvětlení. Většina filmu probíhá tak, že si filmový štáb pouští archivní pásky nalezené na ranči, na nichž jsou zachycené okultní praktiky fanatika Jima Jacobse, povalují se zde i ztrouchnivělá těla, která by za ta léta už dávno prošla hnilobným procesem, na což není brán zřetel. Když se dostavila napínavá sekvence, nemělo to dlouhé trvání. Technická stránka byla na dobré úrovni, režie poněkud tápala, jaký film chce z toho mít, směsice hororových subžánrů nebyla ideální volbou. Tenhle horůrek si k divákům určitě najde cestu přes atraktivní herecké obsazení, zážitek z něho je spíše průměrný. 60% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Postava Jima Jacobse (Thomas Jane) je viditelně inspirována skutečným knězem Jimem Jonesem, vedoucím sekty Peoples Temple, jenž v roce 1978 nařídil členům spáchat hromadnou sebevraždu - spáchalo ji asi 900 lidí a Jones byl nalezen s prostřelenou hlavou. (t.mon)

Reklama

Reklama