Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Vydržet a přežít (S01E05)

(epizoda)
  • USA Endure and Survive
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie se snaží uniknout povstalcům a přitom se dostanou do křížku s nejhledanějším mužem v Kansas City. Kathleen pokračuje ve své misi. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (141)

PEZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatiaľ spolu s 3. dielom nasilnejšia epizóda. A konečne už aj s presahom. Dokonca sme sa dočkali dvoch prekvapivých scén a záver bol fak hustý. Takže prituhuje a som fakt zvedavý, či tvorcovia ešte pritlačia na pílu. :) Ide to teda dobrým smerom. Teda myslím tým seriál. Lebo postavy v ňom by povedali presný opak. :) ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátý díl přináší akci a diváci budou díky tomuto nadšení. Po předchozích dílech, kde akce skoro vůbec nebyla (objeví se vždycky jedna malá akční scéna), tak zde dojde na zatím největší akci. Mazin potvrzuje, že látce dokonale rozumí a jeho práce se scénářem je znamenitá. Joel a Ellie mají čím dál tím více mezi sebou skvělou chemii a já si tuhle seriálovou verzi těchto dvou pěkně užívám. Vlastně jsem si u páté epizody uvědomil, jak mi styl seriálu více a více sedí a já si to extrémně užívám. Dějová linka Henryho a Sama patří ve hře mezi ty nejlepší a zároveň i mezi ty nejemocionálnější. A seriál to vůbec nezkazil, ba naopak jsem měl pocit, že se to seriálu podařilo udělat ještě silnější. Závěr ačkoliv jsem to viděl několikrát, tak mě to vždycky dostane. Sam je v této seriálové verzi hluchoněmý a nejspíš i proto se podařilo seriálu z toho vymáčknout o špetku silnější podívanou. Bella Ramsey nevypadá jako herní Ellie a fanoušci na to pořád nadávají. Po pátém dílu jsem si její verzi Ellie hodně oblíbil. Pedro Pascal je fantastický. Lamar Johnson jako Henry super a Keivonn Montreal Woodard jako Sam to zahrál velmi pěkně. Hudba je ve hře při akci perfektní a mega napomáhá celkovému napětí. Zde je to stejný. Akce s nakaženýma je parádní a jakmile se dostal ke slovu Bloater... oh yeah! Šel z něho stejný respekt jako ve hře. CGI parádní a celkově seriál po technické stránce nemá chybu. V příštím dílu nás čeká Tommy a už podle traileru je nám prozrazeno, že se v sedmé epizodě dostaneme k pasáži ze hry, kde dojde na zimu a hráči moc dobře vědí, co se bude dít. Pro mě osobně je zima nejoblíbenější pasáž ze hry. Tak snad to neposerou. ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Kathleen v ceste za pomstou neváha obetovať všetko. Naši dvaja pútnici sa dostávajú do interakcie s dvomi najhľadanejšími mužmi v Kansnse a všetko vrcholí v momente keď sa prepadne zem a roky nenakojení mrtváci začnú kántriť všetko naokolo. Prevedenie: Za mňa dokonalá časť. Nič jej nechýbalo a keď sa skupinka rozhodla ísť do podzemia už som vedel že príde epika. Možno som trocha ochudobnený tím, že som nehral hru ale toto je veľká vec. Vizuál na dosť dobrej úrovni ale emočne je to opäť zvládnuté dobre. Všetky pohnútky hlavných postáv sa pekne vyzrážajú na emóciami ubitom divákovi. Paráda. 98% ()

Miicheleeyy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolútne úžasný diel. Krásne ukazuje vzťah medzi Henrym a Samom. Napínavé scény s nakazenými a nechýbal tam aj ten Bloater. Človek vie ako bude príbeh pokračovať, no predsa sa cíti, ako by sledoval niečo nové a nevedel čo sa bude diať. Veľmi prepracovaný, emotívny diel ktorý divákovi dá to, čo od toho čaká, a ešte viac. ()

peetrejr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ďalšia polo-dobrá epizóda. Opäť sa nám tu príbeh odkloní od Joela a Ellie, za to sleduje osud dvoch černochov, ktorí sú hľadaní. Neviem na čo to je dobré. Akože seriál by bez pochyby mohol mať 6 epizód. Nechápem prečo sa musí všetko naťahovať. Ja mám rád seriály, ale naťahovačky, to je to jediné čo neznášam. Svojim spôsobom to nebolo nič zlé, ale nejak mi to proste nesadlo. Túto časť by som prirovnal k drahému jedlu: jedlo sa dá zjesť, vo väčšine chutí, ak nájde sa aj jedlo, ktoré zjete len preto, lebo je drahé. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (18)

  • Ellie (Ramsey) nájde rovnaký komiks ako v hre s názvom "Savage Starlight". (molcan2)
  • Obrázok Dannyho a Isha, "našich ochrancov", ktorý Joel (Pascal) nájde v podzemnej osade, je presne rovnaký ako ten, ktorý našiel na rovnakom mieste vo videohre. Hra poskytuje viac z Ishovho príbehu prostredníctvom série poznámok, ktoré sa nachádzajú v celej kapitole hry. (molcan2)
  • Epizoda se vysílala netradičně o dva dny dříve, a to z důvodu časové kolize se Super Bowlem, který by sledovanost seriálu drtivě snížil. (Punisher)

Reklama

Reklama