Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Napospas (S01E07)

(epizoda)
  • USA Left Behind
TV spot

Obsahy(1)

Zatímco Joel bojuje o přežití, Ellie vzpomíná na noc, která všechno změnila. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (184)

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě nepřekvapivě nejslabší epizoda. A jak zdejší hodnocení napovídá, tak jsem se nemýlil. Ve hře bonusový příběh "Left Behind" je sice slabší část hlavního příběhu, přesto jde pořád o dobrou záležitost. Zde je to pořád nadstandartní podívaná, která sází na dialogy mezi Ellie a Riley. Má to pomalé tempo a určitě by to chtělo trochu přidat, ale autoři se snaží o věrnou adaptaci. A já jako fanoušek hry prostě musím tomuhle seriálu trochu nadržovat, protože to dělají opravdu dobře. Epizoda nám krásně vysvětlí, proč Ellie neopustí Joela. A sakra, ten konec mezi Joelem a Ellie mi zahřál u srdíčka. Tahle epizoda je tzv. Ticho před bouří. Ve zbylých dvou epizodách nás čekají ty nejlepší pasáže hry - David (osmá epizoda) a finále. A mě zatím děsí jedna věc. Poslední dvě epizody mají podle mě krátkou stopáž. Osmá bude mít hodinu a poslední bude mít pouhých 45 minut. A už zahraniční recenze mluví o tom, že finále je uspěchaný. Tak prosím, fakt prosím, doufám, že to tak nebude, protože finále musí být síla jako ve hře. Tohle mi prosím nedělejte. Já už se nemůžu dočkat na další epizodu, protože pasáž s Davidem je moje nejoblíbenější ze hry. P.S. Troy Baker is coming! ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vedle hromady scenérií zničených měst či zamořených lokací se zase dostáváme ke komornějšímu pojetí, kterak Ellie ke kousnutí přišla. Epizoda je prakticky celá o dívčím „pouťovém“ dovádění, které má zase trochu jiný feeling, ale jednoduše mělo být kratší. Vzpomínky na přežívání ve vojenské akademii i na osudovou noc, která hrdince razantně změnila život. Někomu zřejmě naskočí třetí epizoda, ve které v sobě dva postarší hošani našli víc než jen přátelství. Nejlepší kámoška Riley rovněž patří mezi postavy, které tu prostě jsou, ale dějově se nikam moc neposuneme. Navíc si k ní těžko (za tak krátkou dobu) vytvoříme nějaký vztah. Eskalátory, kolotoč, Mortal Kombat. Flashback jako takový fajn, ale celkově příběh neobohatí. Pak se nicméně dostaneme zpět do současnosti se závěrem, že je v rozvráceném světě (pořád) pro co bojovat. ()

Reklama

Mafiapau odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby neměli předlohu hry, tak tam příběh ani neni, jenom bílý jsou špatný, černý jsou lepší a musej bělochum radit, to je jediný co by byl příběh.. tohle už je po třetí v seriálu, kde je stejná šablona: "negr se objeví, dá bílejm bílou vinu a dokáže že je nad nima, negr umře, diváci brečí (až na to že vůbec, pro mě jsou to opice ve výběhu) pak dáme tu episodku s těma hnusnýma bílýma aby lidi mohli říct že se to drží předlohy". fak dem.. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabšia epizóda ale ono ani herná DLC predloha nie je práve najlepšia a nebyť tam pasáže kde Ellie hľadá liek a snaží sa pobiť pár zombošov a lovcov, tak je to dosť nuda. Toto bolo rozhodne fajn a záverečná kontaktná bitka so stalkerom bola cool, teším sa na ďalší part kde dôjde najväčší modafaka celej hry Dávid. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To, jak si děvenky užívaly, bylo sice fajn, ale až tak moc mě to nebavilo. Naprosto však chápu všechny hráče, co si díl užili. Naopak nechápu, co někdo dokáže vyvodit z jedné pusy. Proč se prudérní divák, kterého pohoršuje kdejaký prd, s tímhle seriálem ještě zahazuje....asi masochista. Nejlepší momentky - očekávané napadení a šití. A...eskalátory s A-ha. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Epizoda má stejný název jako DLC k první hře – „The Last of Us: Left Behind“. (CinemaRanger)
  • Táto epizóda vychádza z rovnomenného DLC k prvej časti hry. Je to retrospektívna epizóda, ktorá skúma jeden z minulých vzťahov Ellie (Ramsey) a jej prvé skúsenosti s láskou a stratou. Režisérka Liza Johnsonová, ktorá hru hrala po tom, ako jej bola pridelená réžia, bola vyzvaná k originálnemu prístupu. (molcan2)
  • Ve 27. minutě, když se Riley (Storm Reid) a Ellie (Bella Ramsey) točí na kolotoči, můžeme v pozadí slyšet skladbu „Just like Heaven“ od anglické kapely The Cure, kterou do instrumentální podoby převedla kapela Rockabye Baby!. (Trajektt)

Reklama

Reklama