Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Napospas (S01E07)

(epizoda)
  • USA Left Behind
TV spot

Obsahy(1)

Zatímco Joel bojuje o přežití, Ellie vzpomíná na noc, která všechno změnila. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (184)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obvykle se necítím tak znuděný u látky jen proto, že ji znám zpaměti. Faktem ale je, že už původní DLC není přímo strhující a pokud v jiných epizodách tvůrci nastavovali předloze kreativní zrcadlo a nacházeli ve známé skládačce zajímavé nové dílky, tady máme přepis téměř jedna ku jedné a prostě, i když mám ty postavy rád, i když už si mě Bella už získala a i když jsem cítil jejich lásku i bolest, reálně jsem se zaháčkoval až cca posledních patnáct minut. Do to doby jsem měl tendenci hrát si s mobilem, což se mi u jiného dílu zatím nestalo. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To jsou věci. Většinou diváků nejhůře hodnocenou epizodu, považuji za jednu z nejlepších. Nadával jsem, že tvůrci často kolem žánru horor road movie jen krouží a snaží se o něco víc. A šup, najednou je tady epizoda, která je sice flashbackem a je o vztazích, ale přesto je napínavá a v mnoha ohledech emočně silná. Pozorný divák totiž ví co se v ní stane, ale neví kdy a odkud se dědeček hříbeček vynoří. A tvůrci s tím parádně pracují. Prostředí nabízí desítky příležitostí, takže jste ve střehu celou dobu. Současně vidíme, že mladí jsou stavěni před těžké volby, na které je nikdo nepřipravil...takže epizoda má i svou hloubku a ukazuje Ellie zase v trochu jiném světle. Věřím, že po této epizodě uznají i nejzarytější odpůrci, že je Ramsey velmi dobrá herečka a pro tuto roli se skvěle hodí. ()

Reklama

muti 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na scénu prichádza Zendaya z Wishu a snaží sa ukradnúť si nielen poslednú noc s Ellie, jej srdce, ale aj väčšinu tejto časti. Darí sa jej to žiaľ skvele až kým nepríde osudový cucflek. Táto časť nič nevyriešila, je to čistý filler ktorý má ukázať čosi ohľadom konania postavy Ellie. Jeden by povedal, že sa dá celá časť proste preskočiť pretože nič nerieši a celá časť je veľkým Flashbackom. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O čom to do prdele ešte je? Atmosféra zmizla, najlepší a jediný herec zmizol a ostali len bukvičácke propagandy a tu si niektorí mlsne lížu chlpy z nosa, že čo za mega dielo zase videli? Aspoň, že to bolo cool multirasové! Tá Ramsey mohla hrať akurát chuderu v GoT, ani tam nepasovala, ale ksichtom zapadla. No ale toto už končí všetko, nech si tie vlasy zajebe rovno až od pol temena, že by každý videl to úchvatné polmetrové čelo. Zombíci sú krajší, len škoda, že ich skoro ani neukážu, hoci to nemal byť seriál primárne náhodou o tom? 🤔 A oni vylezú raz za hodinu, asi medvedí spánok. ()

fixaman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím asi nejslabší epizoda, kterou ale bylo třeba natočit, aby byl příběh Ellie kompletní a abychom chápali její motivace a citové problémy. Bella Ramsey už mě definitivně přesvědčila o tom, že JE Ellie a i tady byla skvělá. Celkově to ale mělo pomalé tempo a až otrocky se to drželo herní předlohy, přičemž ani DLC Left Behind nebylo nic moc. Škoda, že si to nějak neupravili, stejně jako zbytek série. Jinak myslím, že už teď je jasné, že první hra bude rozdělená na dvě série, v jedné to nemají šanci stihnout, když zatím zpracovali asi 35 % hry. Ale já bych za to byl rád, jen ať dají všem postavám prostor. Edit: Aha, tak jen trošku uspěchali konec. Škoda, že to na dvě série skutečně neudělali. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Na začátku epizody hraje píseň „All or None“ od Pearl Jam, během jízdy po eskalátoru hraje „Take On Me“ od a-ha a při tančení v maskách v obchoďáku „I Got You Babe“ od Etty James. (Duoscop)
  • Táto epizóda vychádza z rovnomenného DLC k prvej časti hry. Je to retrospektívna epizóda, ktorá skúma jeden z minulých vzťahov Ellie (Ramsey) a jej prvé skúsenosti s láskou a stratou. Režisérka Liza Johnsonová, ktorá hru hrala po tom, ako jej bola pridelená réžia, bola vyzvaná k originálnemu prístupu. (molcan2)
  • Elliina (Ramsey) izba v internáte FEDRA je plná odkazov na jej postavu v hrách. Na prvý pohľad sme si všimli množstvo odkazov na Elliine obsesie, vrátane kresieb dinosaurov, plagátov Mesiaca a iných predmetov súvisiacich s vesmírom, komiksov "Savage Starlight" a plagátu "Mortal Kombat II", knihy Willa Livingstona "No Pun Intended Vol 1" a dokonca je tu aj obrázok žirafy. (molcan2)

Reklama

Reklama