Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charley Waite (Kevin Costner), Boss Spearman (Robert Duvall), 'Button' (Diego Luna) a Mose Harrison (Abraham Benrubi) sú muži s nie celkom čistým svedomím. Žijúc na divokom vidieku, kde jediné zákony určuje príroda, a riadic sa spoločným, slobodným "Zákonom Západu"; snažia sa uniknúť svojej minulosti a nájsť mier v duši. Násilie je to posledné, s čím by chceli mať dočinenia. Ale jedno z okolitých miest, vedené tyraniou a strachom, ich donúti "Zákon Západu" odložiť a naši hrdinovia sa dostávajú do konfrontácie so zlom, i vlastnými vnútornými démonmi. Nehovoriac o tom, že samotár Charley v rovnakej chvíli stretáva okúzlujúcu Sue Barlowovú (Annette Beningová), ženu, ktorá zlomí jeho srdce. (POMO)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (335)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Reklamy na Marlboro jsem měl vždycky rád... Snímek mi svou stavbou připomněl V pravé poledne, kdy byla v první části budovaná amtmosféra, která postupně houstla...jako tady. Závěrečný boj byl vynikající, přemýšlel jsem, zda za něj nepřidat ještě jednu hvězdičku, nakonec se to ale ustálilo na těch čtyřech. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Najlepší western nového tisícročia, ktorý sa vôbec na nič nehrá. Je to proste staromódna kovbojka o pár správnych chlapoch, ktorých niekto serie tak dlho, až kým nevytiahnu búchačky a nevyriešia všetko v jednej brilantne nakrútenej, na žáner nevídane realistickej prestrelke. Kto čaká napodobeninu leonoviek alebo druhých Nezmieriteľných, bude sklamaný. Kto chce žáner v kryštalicky čistej, a pritom klišé nezaťaženej podobe, bude ten film milovať. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Madam, možno to neviete, ale na svete sú veci, čo chlapa zničia viac, ako smrť.“ Týmto sa Kevinovi Costnerovi ospravedlňujem za to, že som ho po POSLOVI BUDÚCNOSTI nazval hlupákom. Takmer som pochoval filmára, ktorý stále má čo povedať. Ako režisér odviedol na KRAJINE STRELCOV kus poctivej chlapskej (aby som sa teda vyjadroval slovami, aké má tento "100%-ný samec" rád) práce a ako herec si so starým vlkom Robertom Duvallom (AKO ZABIŤ VTÁČIKA, NOVINY, Tom Hagen z KRSTNÝCH OTCOV) výborne padol do noty. Rovnako kvalitná je finálna prestrelka... jediná v 139-minútovom filme (zato výstrely v nej trieskajú tak hlasno, ako sa na western a realitu patrí). Pravdaže, ženy sú bezbrannéy, šerifovia skorumpovaní a kovboji hrdí, je to celé jedno veľké klišé, ale netrápilo ma to, keďže to bolo tak príjemne obyčajne, pravdivo a až meditačne zrežírované. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet$22milionovTržby USA $58,331,254Tržby Celosvetovo $68,296,293║ __Malý Veľký Western!!!__ Kevin Costner to vie aj pred kamerou aj za kamerou a tým sa líši nesmierne od väčšiny svojich kolegov. Western má jednoduchú príbehovú schému, našťastie nič filozoficky zložité ale na druhú stranu výborné postavy a hlavne výborne oddaných hercov pre tento projekt. Popri Costenerovi sa tu výborne predvedie vo svojej postave aj Robert Duvall a to nie len strelecky ale aj svojim umom starého ošľahaného pasáka dobytka. Scenérie prírody sú nádherne nasnímané, je tam vidieť nesmierny cit pre krásu okolia, plusom je aj doprovodná hudba od skladateľa ako Michael Kamen. /95%/ ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem věděl že Costner umí. Naservíroval nám inteligentní podívanou, kde mají postavy skutečně hloubku a kde se nedá použít slovo "instantní romantika". Cit s jakým scénárista rozvíjí postavy je překvapující. Žádný patos, žádné zbytečně natahované scény. A navíc ta závěrečná cca 15 minutová přestřelka je opravdu skvěle řemeslně zvládnutá. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (20)

  • Puška, ktorú používa Charley (Kevin Costner) pri prestrelke, je športová Winchestrovka z roku 1873. (misterz)
  • Režisér (a představitel Charleyho Waitea) Kevin Costner o své facinaci westerny řekl: "Pro mě je to žánr, který má mnohem víc hloubky a podstaty než jiné dobrodružné příběhy. Ve svých nejlepších momentech může dosáhnout intenzity shakespearovského dramatu. Odjakživa mě okouzlovalo sedět v temném kině a představovat si, jaké by to asi bylo, kdybych žil na Divokém západě. Uměl bych si poradit s vnějšími okolnostmi? Z tohoto pohledu pro mě kovbojové nikdy nebyli mýtem, ale součástí reality." (NIRO)
  • Že je režisér a zároveň představitel hlavního hrdiny tvrdým chlapem nejen na filmovém plátně, dokazuje také fakt, že strávil dlouhou dobu při natáčení s prasklým slepým střevem. (imro)

Související novinky

Costnerův western propadl, pokračování se odkládá

Costnerův western propadl, pokračování se odkládá

11.07.2024

Je hezké, když si slavní auteuři plní vlastní filmové sny. Takový snímek vždy provází zarputilé odhodlání, s nímž tvůrci převádějí film na plátno, což si ve většině případů rozhodně zaslouží obdiv.… (více)

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Costnerův western nabírá první herce

Costnerův western nabírá první herce

14.08.2022

Po letech příprav se oscarový režisér a slavný herec Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) chystá konečně vrátit za kameru. Vybral si k tomu svůj srdeční projekt Horizon, jenž bude epickou… (více)

Kevin Costner se vrací k režii

Kevin Costner se vrací k režii

30.01.2022

Takřka dvacet let od jeho posledního režijního pokusu s chválenou Krajinou střelců se Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) vrátí za kameru. A opět nás hodlá poctít epickým westernem, který ještě… (více)

Reklama

Reklama