Reklama

Reklama

Tajemství jejich očí

  • USA Secret in Their Eyes (více)
Trailer 1

Vyšetřovatelé FBI Jess a Ray jsou sehraní, jsou si blízcí a jejich společná kariéra je na vzestupu. Nový případ s nimi ale pořádně zamává a do duší jim nesmazatelně vypálí cejch bolesti. Dostanou za úkol vyšetřit nález brutálně zavražděné mrtvoly pohozené v popelnici a na místě zjišťují, že mrtvá dívka je Jessinou nezletilou dcerou. Další zděšení následuje. Přestože se podaří najít a zadržet podezřelého, případ se zhroutí, údajný vrah zůstává na svobodě a mizí neznámo kam. Po třinácti letech posedlého pátrání na vlastní pěst objeví Ray nové vodítko, jež by mohlo přinést vyřešení případu. Do objevené stopy se zakousne a zároveň vyvíjí nátlak na státní návladní (Nicole Kidman), aby mu pomohla dotáhnout vyšetřování do konce. Někteří jsou při tom ochotní zajít dál než ostatní. Nikdo však není připravený na šokující tajemství, které se nakonec objeví. (Bontonfilm)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (201)

Lyli 

všechny recenze uživatele

Velké, velikánské, obří nic. Ukecaná nuda. Když uznám, že scéna, kdy zjistíme, kdo to leží v konťáku, je silná...a když řeknu, že snaha o šokují závěr, je chválihodná, tak to je vše, co lze pochválit. Problém je, že toto jsou dva momenty, které dělí nějakých 90 minut (odhaduju, a můj odhad na čas, vzdálenost a množství je na prd - což nic nemění) totálního opruzu! Fakt děs. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Argentinský originál jsem měl kdysi v TOP 10. Amerického remaku jsem se obával a dlouho jsem ho odkládal. Obavy byly na místě. Argentinu si musím pustit ještě jednou. Vznikla před sedmi lety, viděl jsem ji někdy v té době, pamatuju si z ní jen ten celkový výborný dojem a v podstatě žádné jednotlivosti. Verze made in USA mi nesedla zejména proto, že: 1. jsem těžce nesl pohled na ikony ženské krásy z dob mého mládí v této jejich podobě. Z obou jsou starý báby, Julia je doslova strašidelná. 2. nevěřím na náhody typu hledáme kluka, kterej má rád koně- zajdeme k první stáji a ejhle- je tam. Zabodujeme i v případě baseballu- najdeme ho mezi odhadem sto tisíci lidmi. A přijde i do hospody, o které jsme si mysleli, že by do ní měl přijít. 3. pletly se mi ty 2 časové roviny. Tím spíš, že se mi třeba současná, o 13 let starší Nicole líbila víc než ta její rádoby omlazená verze. 4. nevěřím na kulhající policajty v uniformě, nebo na chlapy, co si při kopání hrobu nesundají vlněný sako. Nevěřím na ilegální domovní prohlídky, ze kterých vzejde krádež komiksu. Nevěřím na to, že by v sobě měl ten komiks ukrývat závažná poselství. Nevěřím tomuhle filmu a nevěřím, že by měl být dobrý. Pro mě tedy nebyl. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

"Vášeň vždycky zvítězí." Průměrný thriller s otravným přeskakováním mezi dvěma časovými liniemi - vyšetřováním čerstvého znásilnění a vraždy a vyšetřováním téhož po 13 letech. Ejiofor charizmatický sympaťák jako vždy, Kidmanka tam má dobrou scénu, kde provokuje vraha (a líbila se mi romantika mezi ní a Ejioforem), Roberts jako zničená matka kromě štkaní nad mrtvou dcerou v popelnici nemá moc co hrát. Finále překvapí, ale do kolen nepošle. ()

ceskyhonza 

všechny recenze uživatele

Opět musím konstatovat, že by bylo více než dobré a mnohem férovější, těch 5 hvězd zde rozdělit a moci tedy dávat např. 3,5*, což tomuto snímku dávám. Jinak budu stručný. Místy to působí sice trochu utahaně, ale jak se později ukáže, svůj důvod to má, tak vydžte, jako já a budete vlastně odměněni vcelku dobrým scénářem, dobrým herectvím a také poučením a připomenutím, že tam, kde selhává právo a spravedlnost, není nemístné si připomínat slova "Vyššího Principa" - "Z hlediska vyššího principu mravního, vražda na tyranu není zločinem." ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Skvělé psychologické drama. Neviděl jsem argentinský film, takže originální námět s několikanásobnou pointou asi není americká zásluha, ale úžasná atmosféra, správně nastavené pomalé tempo a výborné herecké výkony, to už ano: 95% (zatím 2555 hodnotících je v průměru mnohem přísnější a dávají pouhých 60%). ()

Galerie (101)

Zajímavosti (9)

  • Při výrobě filmu zemřela matka herečky Julie Roberts, která se vrátila k natáčení 5 dní po její ztrátě. (Spidey3)
  • Keď je Ray (Chiwetel Ejiofor) v stajniach, nemá v brade šediny, ako v ostatných scénach odohrávajúcich sa v prítomnosti. (Astonko)

Reklama

Reklama