Reklama

Reklama

Spotlight

  • Česko Světelný bod (více)
Trailer 1

Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams a Liev Schreiber v hlavních rolích skutečného příběhu, ve kterém reportéři amerického deníku The Boston Globe odhalili masivní skandál zneužívání nezletilých představiteli místní arcidiecéze. Případ neměl dopad pouze na pár obviněných duchovních, ale otřásl celou katolickou církví. (Falcon)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (780)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Já mám prostě pro tyhle komorní dramata slabost. Obzvlášť když mám pocit, že jejich sledováním neplýtvám časem, protože mi to něco dá. Ať už je to kvalitní zábava nebo nová znalost. Takových filmů víc a budu mít tu americkou kinematografii o dost raději. Herci hrají, protože mají co. A to je na tom to nejlepší. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Hodnotné téma, jasné poselství a kritika církve přitom zůstává velmi citlivá a diplomatická. Spotlight nelze nařknout ze světské zaujatosti, či protináboženského naladění. Jistá absence dramatičnosti mě však uspávala, "filmovost" ustupuje faktickému popisu (novinářských) události, což je podobný problém jako u Boylova Steva Jobse. Nicméně věřím, že patřím k menšině, která to takhle vnímá... 7/10 ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Do puntíku presne taký film, ako som čakal. Skvelo napísané, že sa divák napriek množstvu mien a postáv nestratí, dávkovaním informácií precízne vygradované, a hercami vychutnané, akoby hrali v najdôležitejšej divadelnej hre svojej kariéry. O to väčšia škoda, že ich postavy plnia iba role síce svojráznych investigatívnych žurnalistov, ale žiaden z nich nemá s vyšetrovaným subjektom priamejšiu väzbu. Ale pravda, s ňou by sa film dostával do vykonštruovaných thrillerových pák, o ktoré Spotlightu nejde. Spotlight je verný skutočným udalostiam, je poctivou a odvážnou poctou reálnym novinárskym hrdinom, a hlavne sa vyjadruje k sakra závažnej téme. Že v nej politicky nič nezmení a za pár rokov po ňom něstekne pes, je iný príbeh. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Výborně vystavěný a detektivně pojatý příběh podle skutečné události. Samotná reálnost onoho skandálu velice intenzivně přidává na poutavosti celé kauzy a nezanechává za sebou žádná hluchá či nezajímavá místa. Do konečného verdiktu táhne nejen příběh, ale také hvězdné herecké obsazení s výborným výkonem Marka Ruffala či skvěle podkreslující hudba. Je to napínavé, šokující, skvělé, ale zároveň i díky svému obsahu znepokojující. [85%] ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Tohle je ošemetný film. Není to žádný výjimečný kus filmařiny. Přesní herci, jeden dobrý hudební motiv a lehce nadprůměrná režie ještě neznamená, že jde o nějaké zásadní dílo. To ze Spotlightu dělá až příběh. Příběh, který bych si popravdě mnohem raději přečetl ve formě novinových článků. Jak jsem ale řekl, je to ošemetný film a i když vím, že bych ho měl okamžitě sejmout, nemůžu. Nedokážu tvrdit, že mě nezaujal, že mě nechytil, že to pro mě nebyl filmový zážitek. Ne, těch pět hvězd, nebo 9/10 chcete-li, rozhodně není zasloužených. A přesto mám pocit, že odrazují mě pocity zcela přesně. Není to fér. A přitom je to správně. Vemte si z toho co chcete, jen se o tom nezmiňujte u vaší příští zpovědi. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (23)

  • Když si Michael (Mark Ruffalo) a Mitchell (Stanley Tucci) povídají před budovou soudu, projde kolem nich dvakrát jedna a tatáž žena v šedém kostýmku s blond vlasy, a to pokaždé ze stejného směru. (hansel97)

Související novinky

Z La La Landu na Měsíc

Z La La Landu na Měsíc

24.06.2017

Damien Chazelle (Whiplash, La La Land) se letos stal nejmladším režisérem, který má doma na poličce Oscara. Jeho další film tak doprovází astronomická očekávání, před nimiž by se kdekdo schoval k… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

14.07.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama