Reklama

Reklama

Dva mladé páry se vydávají pátrat po životě místní legendy zvané doktor Satan. Cestou naberou stopařku Baby a ta jim poté, co se jejich auto rozbije, nabídne, aby přespali v domě jejích rodičů. Tak se čtyři přátelé seznamují s vražedným klanem Fireflyových a jejich domem tisíce mrtvol... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (422)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Hodně bizarní směs všeho možného, obsahující ovšem nejeden nezapomenutelný okamžik. Už úvodní scénka je k popukání, Fireflyovic barák s okolím je stejně pozoruhodný jako Spauldingovo panoptikum a když do něj přijdou poldové hledat pohřešované, nemá to chybu :-). Postavy jsou jedna zajímavější než druhá, ale pro mne je jednoznačnou jedničkou Baby - tomu říkám holka do nepohody! Rob Zombie je zkrátka nejenom výborný muzikant, ale i překvapivě (všeho) schopný filmař. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 2/10 Děj 5/10 Hudba 10/10 Efekty 3/10/// +dost netradiční film, ale může se vám líbit -dost netradiční film a líbit se vám asi nebude/// Zde vznikl pokusný film u kterého se bude jedna polovina diváctva úchylně bavit a druhá znechuceně odvracet. Já osobně proti těmto filmům nic nemám, bohužel první co zklame je celkem nevyužitý potenciál. Největší zásluhu na tom má samozřejmě režisér a hlavně to, že je to jeho prvotina. O to více můžeme očekávat od jeho dalších filmů, kde jistě bude znát jeho rukopis. Vyzdvihnout musím hudební stránku, ta mě u tohoto filmu udržela po celou dobu a zazní zde nejedna vypalovačka a nejeden dobrý song. Ovšem s technickým zpracováním je to jiné. Střídají se různé kamerové filtry a občas se zde objeví nějaký rádoby efekt, který bych s trochou umu vykouzlil taky. Technickou stránku však ještě překonává obsazení a herecké výkony. Sice potěší ženská který vypadá jak Stiflerova máma, ale i ta je mi tady krajně nesympatická. To stejné platí pro ostatní kreatury a s obsazením teenagerů se jaxi režisér sekl bokem. Víte, když už se jedná o horor tohoto typu, aspoň do něj obsadím nějakou kočku, ať je na co se dívat, ale tady o to asi režisérovi nešlo. Ale v kontextu s tím, že stejně není nic vidět (2 záběry z celého filmu to nezachrání) je to vlastně jedno. Na závěr snad jen potěší, že nakonec nikdo z Teenagerů nepřežije... aspoň že tak.../// Celkem 51%/// ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Miluju. Zombieho prvotina je neskutečná zvrácená horror-o-freakshow, sexy ne pro každého, zvlášť na první dobrou může formálně působit jako pořádný maglajs, ale pro zapálený fandy žánru rozhodně výborná věc! VIZUÁL a CHARAKTERY (a Rob měl velký štěstí na herce), pár zabijáckých scén (Spauldingovský úvod a policejní návštěva), humor.... Doporučuju nejen na Halloween, já už viděl bezmála 10x a pořád nemám dost. Skvělá "celebration of depravity". [2019 návštěva zde] (x) ()

Hellblazer 

všechny recenze uživatele

Výborný splatter horor, ktorý je ako sa patrí poriadne úchylný, nechutný a so skvelým čiernym humorom (neuveritelne zábavný Captain Spaulding, ktorý hádže jeden skvelý fór za druhým ). Rob to síce nakoniec prehnal v používaní kamerových filtrov ale aj tak natočil skvelý film pre hororových fanúšikov. 7/10 ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

První film hudebníka Roba Zombieho a zároveň první film co jsem od něho viděl. Film je natočený ve stylu starých béčkových hororů jako je Texaský masakr motorovou pilou - Klasická rodinka psychopatů a navíc skvělý postavy - Bill Moseley jako psychopat Otis - Sid Haig jako psychopatický klaun Kapitán Spaulding - Karen Black jako matka Fireflyová a manželka režiséra Sheri Moon Zombie jako psychopatka Baby. V rodince je ještě dědeček Hugo (Dennis Fimple) a popálený Tiny Firefly (Matthew McGrory). Scény z podzemí kde jsou všelijaký zrůdičky už byly moc fantasy :D Ale přesto ta hlavní zrůda Doktor Satan (Walter Phelan) vypadá hodně dobře. Líbí se mi jakým stylem to Rob Zombie natočil, fakt je tam z toho cítit ta atmosféra starých béček. Atmosféra filmu je dost scary. Film se mi hodně líbil, má taky skvělou hudbu, zazní tam i song od Ramones. Kamera, střih a herci supr. Krvavý scény tu nějaký jsou, ale je tam toho málo vidět a neni jich tolik. První film Zombieho a povedlo se mu to, kdo by čekal že z toho vznikne dobrá trilogie. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (29)

  • Během filmu můžeme vidět plakáty pohřešovaných chlapců. Na fotografiích jsou ve skutečnosti sám režisér Rob Zombie a jeho bratr (zpěvák skupiny Powerman 5000) jako malí kluci. (Othello)
  • V první třetině filmu se v krátkém prostřihu objeví Gloria Stuart, známá jako „stará paní z Titaniku“, ve své první roli. Jedná se o film Old Dark House z roku 1932. (warner)

Reklama

Reklama