Reklama

Reklama

Další generace Griswoldů v tom zase lítá. Dospělý Rusty Griswold (Helms) kráčí ve stopách svého otce a v naději na posílení rodinných pout se rozhodne překvapit svou ženu Debbie (Applegate) a jejich dva syny cestou zpět do Ameriky, do rodinného „oblíbeného zábavního parku" Walley World. (Freeman Ent.)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (349)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Důstojný pokračovatel štrapácí rodiny Griswoldojc, ze kterých jsem však nijak zvlášť neuchcával ani jako pinďourek, vida je na véháeskách v kruhu mých tlemících se příbuzen. Samozřejmě s výjimkou potulky po Evropě, přesněji pak u buldočkova skoku z Eiffelovky směrem pryč, způsobeným reflexem ,,chyť frisbee, Azorku". To jsem se vám nahihňal, až hanba. Již ondyno jsem si plně uvědomoval, že předstíraný happy end dané akce v podobě jezírka s velice měkkou vodou byl přidán jen pro věkovku 1 - 3, aby skříťata bulením nerušila kinosál. Ve skutečnosti se hnusopes rozblemcl na Martových polích jak široký, tak placka, jen jedno z jeho basedowských očiček odhopsalo k Invalidovně, aby tam šibalsky mrklo na napoleonův vystrčený kanón. Co jsem to... Aha. Klasická dvoj až trojhvězdná zábava, kterou nic nezkazíte, stejně tak, jako vylepšíte zhola prd. Rusty je stále odporný jako pervitinová štětka, Audrey zbytečná a jen Chevy udělal ve svém mimoňství mílové pokroky směrem ku kazajce. Pozn. - při psaní komentáře nedošel k úhoně žádný živý tvor. Hezký, tedy. Oněch pár francouzských zrůdočků, na kterých jsem testoval dopady extrémního zrychlení, by počítal jen opravdový šťoura. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Tohle ne. Ne že by původní série byla kdovíjak vysoký humor, nicméně v rámci nastavených mantinelů fungovala slušně a díky tomu se z ní pro mnoho lidí, včetně mé osoby, stal klasika na kterou se nezapomíná. Tohle je ovšem neumně navrstvená zhovadilost, která se více než zoufale snaží přiživit na klasickém filmu. Pár humorných momentů tam je, to nebudu zapírat, nicméně to množství do extrému zahnaných zhovadilostí poničí veškeré pozitivní dojmy, které z filmu mohly být. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Protože Dobytek s Torisiomem psali, že to je řachanda, tak jsem na to kouknul. Je to taková jednohubka, nicméně s pár opravdu ostrými momenty a slušnou frekvencí fórů. Fekálně-sexuálních je dost, ale jsou tu i povedené konverzačky. Za mně dobrej pedofilní kamioňák, korejská navigace, koupání v horkých pramenech, pán s mazlíkem - krysou, nahánění krav nebo dobře vybavenej strejda Hank (nebo jak se to jmenoval). /// viděl jsem to ještě jednou a smál jsem se nahlas na spoustě míst. Hodnocení jsem zvýšil že 4 na 5. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak sa na to pozrime. Z USA nám každoročne prichádza množstvo trápnych komédií, ktoré sa niekedy ani nedajú označiť za divácky zhliadnuteľné. VACATION ale pôsobí dojmom, ako keby sa kvalitný DVD ( či Blu-ray ) sh!t dostal na plátna kín. Verte, že tento si to zaslúžil, aj keď nieje spomenutým zvratkom. Mladých zaujme, starších ( +60 ) odradí, nostalgikov poteší, maloletých naučí. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Vyloženě přiblblý film, který je jednou velkou přehlídkou scenáristické ubohosti a nevtipné trapnosti. V mnoha scénách je dokonce člověku na zvracení, protože bezpečné pole dobrého vkusu je zde opuštěno způsobem, který mě osobně vyloženě nakopává. Obsazení jsem shledal dosti nesympatické (zde "vede" Ed Helms - na toho chlápka se vážně nedá koukat, jak je mi protivný; naopak Chris Hemsworth je nečekaně skvělý) a na většinu vtipů jsem reagoval spíš nevěřícným úžasem, jak tohle může někomu připadat vtipné (smetení hezké holky v kabrioletu budiž zmíněno jako pro mě asi nejvíce markantní ukázka toho, jak se můj smysl pro humor s tím filmovým míjí - vůbec celá ta scéna je vlastně neuvěřitelně debilní, protože ačkoli se ten fotřík sám prohlašuje lůzrem, který měl v životě jen tři ženský, nebrání jeho nulový sexappeal té krasotince v tom, aby s ním za jízdy flirtovala a následně za to zaplatila životem - to má být vtipné? aha!). Korunu tomu v závěru nasazuje zestárlý a ztloustlý Chevy Chase, jehož sešlost jako by symbolizovala dno, na něž se celá ta volná série nakonec dostala. Neříkám, že si ten film občas nevybere své lepší chvilky (úvodní i závěrečné titulky jsou super, stejně tak všechny scény s Chrisem Hemsworthem), ale jako celek je to hodně pokleslá podívaná, které by se měl podle mě každý trochu náročnější divák spíše obloukem vyhnout. Mimochodem brát na tohle do kina svoje děti mi přijde hodně divný - to není rodinná komedie ani omylem. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (11)

  • Randy Quaid si nemohol zopakovať rolu bratranca Eddieho, kvôli jeho zatknutiu. (Game90)
  • Jako Walley World posloužil filmařům zábavní park Six Flags Over Georgia v Atlantě. (jenik71)
  • Vozidlo, v ktorom Griswoldovci cestujú, je upravená Toyota Previa. (Laslo)

Související novinky

Kdo natočí Flashpoint od DC?

Kdo natočí Flashpoint od DC?

17.01.2018

Ve světle nedostatečných tržeb Ligy spravedlnosti (655 milionů dolarů nestačí ani na výdělky Muže z oceli) se filmový vesmír od DC maličko překopává. Jeho řízení teď bude mít na starost Walter Hamada… (více)

Kdo sepíše Spider-Mana?

Kdo sepíše Spider-Mana?

19.07.2015

Tobey Maguire (Spider-Man) a Andrew Garfield (Amazing Spider-Man) si užívají pavoučí důchod a Tom Holland (Nic nás nerozdělí) se naopak chystá na svůj marvelácký debut. Poprvé ho jako Petera Parkera… (více)

Thor bude krotit kafe

Thor bude krotit kafe

11.06.2015

Chris Hemsworth (Avengers: Age of Ultron) má novou práci. V minulých letech si vydělával jako superhrdina v Thorovi, elitní řidič v Rivalech nebo kyberpostrach v Hackerovi, letos ale bude předvádět… (více)

Reklama

Reklama