Reklama

Reklama

Tajemství dračí pečeti

  • Česko VIY: Tajemství dračí pečeti (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Neuvěřitelné příběhy, kouzla, skvělé herecké obsazení. Anglický kartograf dostává od cara zakázku - namalovat mapu Dálného Východu Ruska. Během dlouhé cesty plné úžasných zážitků se dostává až do Číny. Během putování se setkává s mistry bojových umění, čínskými princeznami, Dračím králem a objevuje záhady dračí pečeti. (Filmbox)

Videa (4)

Trailer 6

Recenze (77)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Keby som mal napísať len jednu vetu o tomto filme, tak by to bolo asi toto: „Fiasko a mrhanie potenciálom a časom hercov/herečiek, a hlavne časom diváka.“ Zbagatelizovaný príbeh, ktorý síce má v sebe kus fantázie, ale celkovo vás nedokáže osloviť. Nehovoriac o tom, že sa to zbytočne blíži k dvojhodinovému runtime. (A to, že tvorcovia do toho zakomponovali malý kus z filmu „Muž so železnou maskou“ spíš považujem za vec na oľutovanie a nie ako „poctu“.) Celé je to zabalený do šiat, ktoré sú šité „ťažkou“ PC technikou. Tie umelé obrazy občas fungujú, občas nie. Jedna hviezda za súboj J. Chana s Arnoldom – obaja už majú svoje najlepšie časy za sebou, ale z hľadiska boja aj teraz ma presvedčili, že rozhodne nepatria do starého železa. Ale to je v podstate jediný pozitívum, čo sa o tomto filme dá povedať. Osobné hodnotenie: 55% (*) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako triky jsou fakt mizerné, v ději se objeví spatlanina všech možných motivů různých báchorek, střihač je debil a kameraman u toho chlastal vodku, Jackie se pere jen jednou, ale když ono je to od začátku přiznané, že půjde o sice akční dobrodružnou historku s určitými mystickými motivy, ale která se nechce a nebude brát vážně. Což se daří skvěle a myslím, že Jackie a Arnold si to hodně užívali, ale ostatně i ostatní herci, přehrávající naprosto schválně - a ono to sem kupodivu pasuje. Jako ze začátku jsem netušil, oč půjde, ale pak jsem se docela bavil. Samozřejmě, jsou tam hluchá místa, nelogičnosti, ale ne natolik, abych se u toho prostě nepobavil. No a sice toho moc neodehraje, ale je tu i Rutger Hauer. ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Jistě, jde o přímé pokračování Zakázané říše, takže zahrnuje stejné úhlavní postavy, byť nový příběh. Výprava opět kvalitní, to samé efekty, ale nemohl jsem se zbavit dojmu, že to bylo prostě takové nijaké. Pořád se něco dělo a na větší nudu nebyl prostor, ale příběh už zdaleka nebyl tak sofistikovaný, ani postavy zábavné. Celkem mě překvapilo, že se tomu upsaly hvězdy jako Arnold Schwarzenegger, nebo Jackie Chan, kteří své role zvládli znamenitě a paradoxně byli z celého osazenstva zřejmě ti největší sympaťáci. Ale jinak? Nemastné, neslané dobrodružství v docela nudné inkarnaci Číny. Stále obdivuju Rusy, s jakou vervou se pustili do této filmové série, ale na víc než průměrnou podívanou to nestačilo. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

První díl jsem neviděla, do druhýho jsem šla jen kvůli dvojce Jackie & Arťa, kteří, jak jsem ovšem v průběhu sledování zjistila, v tom hráli jen druhé housle. Vyklubala se z toho celkem příjemná pohádka, jen kdyby mi to místy nepřišlo jako parodie na čínský filmy, přehrávaný, nesmyslný a přitažený za vlasy. Jinak to ale mělo pěkný příběh, výpravu, exteriéry. Několikrát mě za uši zatahala i pěkná hudba. Viděla jsem to komplet v čínským dabingu, takže bylo vtipný sledovat Zápaďáky žvatlat čínštinou :) Dlouho jsem se nemohla rozhodnout, jestli 2 nebo 3*, nakonec jsem se přiklonila ke 3, ale možná to ještě změním. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Souboj mezi Arniem a Jackiem sice za moc nestál, ale po hříchu to byla asi nejlepší sekvence, kterou film nabídl. Jina se jednalo o mizerně digitální předimenzovaný bordel, který neměl čím zaujmout. K tomu všemu byly odfláknuté postsynchrony, což celý ten zmar korunovalo. 10%, ale jen z úcty k přítomným jménům. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (7)

Reklama

Reklama