Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh popisuje události na plovoucí vrtné plošině Deepwater Horizon, která se v dubnu 2010 potopila následkem exploze a způsobila největší ropné zamoření v americké historii. (Freeman Ent.)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (601)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejslabší Berg. První hodina je doslova utrpení sledovat, nudou jsem se převaloval ze strany na stranu. Velmi neatraktivní zápletka, která mě vůbec nezajímala. Jakmile se něco začne dít, tak předvede pár slušných záběrů, které však po 20 minutách opět vyšumí do ztracena, protože přichází patos a opět nuda. Bez emocí, málo strhující, za mě hodně nefunkční a chladné. Dokoukáno s problémy. 50% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|67%| Viděno v kině. Návštěvu kina jsem měl rozhodně v plánu. Po traileru jsem byl dost nabuzený a očekával jsem kvalitní snímek. Po shlédnutí můžu s klidnou duší konstatovat, že je to dobrý film. Kvalitní práce, žádné těžké, výrazné chyby jsem neshledal. Přesto mě to až tak úplně neoslnilo. Tento žánr mám rád a to i v novodobých snímcích. Téměř první polovina filmu se odehrává na vrtné plošině, sledujeme tu postavy atd. Rozhodně mě to nenudilo, ale nemělo to žádný náboj. Poté vypukne peklo a trvá až do konce filmu. Takže druhá půlka je spíše v pořádku. Jen jsem čekal bohatší scénář, více napínavějších scén, kdy se lidi navzájem zachranují atd. To zde rozhodně bylo natočeno, ale rozhodně ne takovým způsobem, který by vyhovoval mě. Možná, že si někdo bude myslet, že zbytečně kritizuji, ale znám lepší filmy tohoto žánru. Pochválit můžu, že je to natočeno dost realisticky, nic přehnaného tu není, já nečekal ultra mega akci, prostě mi to až tak moc neuchvátilo. Navíc první dvě minuty filmu jsou na facku – tam se jasně (pokud jste viděli trailer) dozvíme, že jedna určitá postava ve filmu přežije. Herecké obsazení je slušné. Mark Wahlberg a Kurt Russell to zvládli výborně. Ostatní v pohodě až na Johna Malkoviche, který se zde buď nehodil, nebo mi spíš nesmírně vadil. Hudba byla kvalitní. Úplný konec byl dobrý, uvěřitelný. Takže ještě shrnutí. Nelituji, že jsem to viděl, ale čekal jsem o něco více. Holt mi asi nevyhovuje Bergrův styl. Tomu režisérovi jsem zatím nepřišel na chut. Paradoxně se mi od něj nejvíc líbil film Vítejte v džungli. Bitevní loď byla děsná blbost a Na život a na smrt – slabý průměr. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Hovorili mi, že to je pecka. A ja som im neveril. A potom som uveril. Pritom katastrofické drámy nie sú mojou srdcovkou. Kurta Russella mám síce rád (kto nie), ale že by mi nejako extra prirástol k telu? To sa povedať nedá. Mark Wahlberg vie byť fajn, ale niekedy vie byť aj béčko. A výsledné dojmy? Svojho času v cinemáckej recenzii Titanicu napísali, že na katastrofických filmoch zvykne bývať najlepšia druhá polovica, kedy to začne vybuchovať/horieť/potápať sa a divák musí pretrpieť úvodné budovanie atmosféry, postáv a vzťahov. Autor následne dodal, že v Titanicu to v jeho druhej polovici samozrejme úžasne vybuchuje a že je to špička CGI, ale že na Cameronovom fláku je úžasné to, že rovnako báječne a fantasticky funguje aj jeho prvá polovica. Presne to isté môžem povedať aj o tomto filme. Budovanie postáv a vzťahov je natoľko vydarené, že keď zaznie prvá explózia, prajete si vrátiť čas resp. aby bol celý film len o bežnom dni na ropnej plošine a k žiadnej katastrofe by nedošlo. Najväčší podiel na tom má nielen zručný Berg, ale hlavne skvelí herci v čele so sebavedomým sympaťákom Wahlbergom, drsným správňakom Kurtom a sexy Kate Hudson. Sranda dňa: Kate Hudson je dcérou Goldie Hawn, čiže Kurt Russell je čosi ako jej nevlastným otcom (s Goldie sa nikdy oficiálne nevzali). ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Skleněné peklo na vrtné plošině... Katastrofický žánr mám rád, a tak jsem zklamán nebyl. Jediné, co mi vadilo - nablblé dialogy ve druhé čtvrtině. Kecy o tom, kde je jaké potrubí nebo čerpadlo proložené rádoby vtipnostmi, mne ubíjely. Naštěstí jak se začalo rozjíždět peklo, ovládly film akce a napětí. Malkovich si roli odporného slizouna očividěn užíval, stárnoucí Russell připomenul, že ještě nepatří do starého železa, co se akčních filmů týče. Špína, exploze, ohnivé jazyky, svištící rozpálený kov a moře v plamenech. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Teda Malkovichovi už chyběl jen doutník a cvikr, jinak svého podlého bezskrupulózního kapitalistu, který pro vlastní zisk hazarduje se životy příslušníků pracující třídy, dává bezvadně. Zato Kurt Russel je jako vždy věrný a poctivý ochránce dělníků... No, nechme cynismu, jde o celkem nadprůměrný katastrofický film, jehož největší slabinou je mírná nepřehlednost v akční části (aneb příliš zběsilé stříhání, jak už tu bylo řečeno, takový Greengrass by tohle podal líp). Podstata práce věže je taky podaná trochu moc z rychlíku, filmaři se příliš třesou na první výbuch. Nelituji času, ale znovu to už asi neuvidím. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (17)

  • Ropná plošina zobrazená vo filme bola postavená len pre potreby tohto natáčania. To prebehlo z veľkej časti v  Chalmette v štáte Louisiana. (beso74)

Související novinky

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno