Reklama

Reklama

Vzkaz v láhvi

  • Dánsko Flaskepost fra P (více)
Trailer 6

Po osmi letech strávených v Severním moři doputuje tajemný vzkaz v láhvi až na stůl kriminálního Oddělení Q, které se specializuje na staré nevyřešené případy. Detektiv Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) a jeho asistent Assad (Fares Fares) jsou vtaženi do temného případu vraždícího psychopata, sektářské víry a unesených dvojic sourozenců, jejichž zmizení nikdo nehlásil. Jen co detektivové začnou záhadu rozplétat, věci se dají do pohybu v ďábelském tempu. Třetí díl krimisérie podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena navazuje na to nejlepší z tradice severských detektivek a díky režii Hanse Pettera Molanda tentokrát dojde i na černý humor. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 6

Recenze (440)

Happens 

všechny recenze uživatele

Třetí díl trilogie si drží ponurou severskou atmosféru, přičemž zpočátku film dbá spíše barev, hudby, nálad lyriky, což se pak zvrátí ve stále se gradující napětí protkané vraždami. Záporák až příliš moc připomíná Edwarda Nortona (Primal fear), ale v úchylnější verzi. Jsem rád, že u těch dětí režisér nebyl tak explicitní, jak to dokázal u mladistvých v předchozích dílech. Jestli hledáte napínavou severskou detektivku. Film je jasná volba. Pro ostatní je tu mastercard. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca kriminálka, Škandinávci opäť nesklamali. Hoci je prvá tretinka taká nemastná neslaná, hneď ako začne naháňačka vraha, začína to byť každou chvíľou akčnejšie a napínavejšie. Občas aj kruté a nechutné. Tak krásne seversky pochmúrne. Z celkovej trilógie je táto časť najlepšia. Zaujali aj náboženské keci, polemika medzi moslimom, neveriacim a do toho zakomponovanie náboženského fanatika. Film so silným ťahom na bránku. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Odkaz vo fľaši, starý osem rokov, privedie o chvíľu detektívov Carla a Assada zo známeho - ODDELENIA Q, na stopu Johannesovi, sériovému psychopatickému vrahovi detí s temnou - depresívnou minulosťou z detských čias, keď sa stal SYNOM DIABLA, odvtedy sa začal špecializovať na profesionálne zbesilé vyčíňanie, keď vraždy pácha pomocou nožníc, ktoré vie tak dokonalo používať, že sa dotyčnému doslova zastrihne do vnútorností ! Alebo, ani na sekundu nezaváha zavraždiť jedného zo súrodencov, ktorých uniesol, a to pred jeho vlastnými očami !!! Jemu potom neostáva nič iné, ako sa tomu všetkému prizerať, a odniesť si z toho doživotnú traumu. Ak vás po mojom úvodnom skonštatovaní prešiel mráz po chrbte, tak sa pripravte, že v poradí tretí diel z oddelenia Q, bude poriadne vyčerpávajúci, pokiaľ si Carl s Assadom môžu konečne vydýchnuť ! Predtým sa zahryznú do protivníka, ktorý im nedá ani na okamih pokoj, lebo ich zamestnáva ďalšími únosmi detí, či deprimovaní policajných kolegov, ktorých nemá náladu ušetriť ! Ako vravím, po prvom dieli - Ženy v klietke, prostredných - Zabijakoch, ale až zatiaľ posledná časť, je splnením všetkého, čoho som si mohol priať, a to zažiť perfektnú severskú kriminálku, z ktorej tuhne krv v žilách, áno, je to pravda, je to fascinujúce sledovať !!! Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, sú tradične skvelí, prvý je večne zamračený, nevidel som ho nikdy usmiať sa, druhý je vtipnejší, ľudskejší, sú rozdielni, i napriek tomu si rozumejú. V Carlovi Mørckovi sa niečo zmenilo a zlomilo, začal v niečo konečne veriť ! Pål Sverre Hagen, ako Johannes, je vynikajúci, ako šialený vrah, je vierohodný, zároveň strašne desivý, pritom by to nikto naň sprvoti ani nepovedal, videl som ho v dobrodružnom Kon - Tiki. Bravúrny film. - ( prečo ? ). Aj kon - tiki, ale najmä tento ! Lebo má bravúrny scenár Nikolaja Arcela ! ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Výborný skandinávský krimi-thriller okořeněný studeným, ale nádherným místním prostředím. Skvělé herecké obsazení v čele s ďábelským Hagenem, který si vás okamžitě získá a doslova z něj odkapává šílenství. Napětí, výborně padnoucí humor a hra s divákem na tak vysoké úrovni, že budete jen strnule a zoufale přihlížet, co za silné momenty jsou filmaři schopni vyprodukovat. A několik scén je vážně silné kafe. Pomalejší rozjezd se rázem změní ve zběsilou hru psychopata s detektivy i divákem současně. Závěr byl ale možná až trochu rychlý, čekal jsem vyostřenější konflikt, protože ten magor by si to zasloužil. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

První čtvrthodinka je trošičku kostrbatější, ale pak se začnou dít věci. Nejdřív si tě filmaři pěkně zpracujou, takže seš okamžitě v jedný partě s Odělením Q a díky perfektně natočeným scénám- akční vlakovka je vymazlená do posledního detailu, nevím kolik bylo použito kamer, ale takhle velkolepě a přitom velmi jenoduše, ale neskutečně dynamicky natočenou akční scénu jsem ve filmu už dlouho, dlouho neviděl. Rovněž perfektně napsaná a ještě lépe zahraná postava hlavního zaporáka měla lví podíl na mých emocích. O severských kriminálkách se říká, že jsou ponuré a depresivní, ale tady to byla především výborná hra s divákem, který si na 112 minut vymaže s paměti slovo "nuda", a v tryskovým tempu se řítí do dialogově poutavého finále. Ze tří dílů Oddělení Q je tahle trojka jasná jednička. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Ještě před natáčením byl film prodán do více než 15 zemí. (freelex)
  • Od roku 2010 išlo o najväčšiu účasť na otváracom víkende dánskeho filmu - 154 251 kusov predaných lístkov. (Astonko)

Reklama

Reklama