Reklama

Reklama

Schneider vs. Bax

  • Nizozemsko Schneider vs. Bax
Trailer 1

Nájemný vrah Schneider dostává zakázku přesně v den svých narozenin. Jeho cílem je spisovatel Ramon Bax. Po ujištění, že bude z akce zpět ještě před polednem a stihne pomoci manželce s oslavou, Schneider přijímá. Začíná tak festival lstí, bizarních náhod, špatných načasování a draze vykoupených omylů. (Film Europe)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (40)

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Film kterému neskutečně prospívá "chladná" režie, ve stylu že tu je minimum hudby a typických komediálních trop. Díky tomu si divák může užít sice suše podanou, ale díky tomu neskutečně vtipný a absurdní příběh o dvou zabijácích postavených proti sobě. No a více asi ani nebudu říkat, jen to že film ve mě vyvolal několik hlasitých smíchů a celou dobu jsem jedné z postav fandil a užíval si gradující napětí a absurdní humor. Jo, není to film pro všechny, ale pokud vás baví suchý absurdní humor, tohle je film pro vás! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Potřeboval bych taky nějakej speed, co do sebe neustále tlačil Alex, abych se naladil na stejnou vlnu, jako on. Ale na druhou stranu bych kecal, když bych tvrdil, že jsem od Alexe čekal něco jiného. Za tu dobu, co se známe, bych nečekal nějakou normální pohádku o normálním životě normálních lidí. Možná jenom škoda, že všichni tu dělají doslova jakoby se nic vážného nedělo. Kdybych byl imunní vůči černému humoru, tak si ho tady na první pohled snad ani nevšimnu. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výborný film, který mě hodně bavil. Sedlo mi obsazení, skvělá kamera, zajímavé lokace, originální humor (pohrávání s více žánry) i velké množství dějových zvratů. Občas se mi tam sice vkrádala menší nuda a trochu jsem tam postrádal nějaký hudební doprovod, který by podle mě umocnil atmosféru (film je trochu překvapivě zcela bez jakékoli hudby), ale jinak za mě super (děj má mj. perfektní rozuzlení - přesně takové, jaké jsem si přál). Mimochodem je to pravděpodobně vůbec první holandský film, který jsem v životě viděl (nepočítám-li různé mezinárodní koprodukce), což mu v mých očích jen přidává na zajímavosti. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Roztříštěná hra dvou, ve které se směje třetí, v tomto případě Maria Kraakman jako Francisca. Zatímco Schneider je nevýrazný protiva a Bax protiva charizmatický, právě dceři druhého jmenovaného beze zbytku věřím, že vyrůstat v téhle rodině musela být noční můra. Žánrová nezařaditelnost ale cestu k postavám tak jako tak komplikuje, protože ve chvíli, kdy začínám být napjatý, přijde nepochopitelná černohumorná vsuvka, zatímco ve chvíli, kdy bych se mohl začít cítit v odlehčené části pohodlně, dostanou přednost monology o celoživotních psychických problémech. Je to škoda, protože jinakosti není nikdy dost, ale tady je s čestnou výjimkou finální (a díky tomu i pro celý film spásné) scéně zbytečně samoúčelná. 50% ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Kdo poslal dva nájemné vrahy proti sobě? Samozřejmě Mertes, jako obvykle. Detektivka to samzřejmě není, není tu detektiv, a také proto při kácení takových stromů padá spousta třísek, A kdo to má vše na svědomí? Ovšemže mobil, v dobře předmobilní by to takhle nevypadalo a v době postmobilní to tak vypadat nebude. Každopádně než se manžílek a tatínek probudí z ranních snů a je schopen jít na oslavu, může, musí se leccos stát, má přece doma hezkou ženu a dvě malé děti. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama