Reklama

Reklama

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství

  • USA Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (více)
Trailer 1

Profesor Albus Brumbál ví, že mocný temný kouzelník Gellert Grindelwald je na cestě převzít moc nad kouzelnickým světem. Protože není schopen ho zastavit sám, pověří magizoologa Mloka Scamandera, aby vedl neohrožený tým kouzelníků, čarodějek a jednoho chrabrého mudlovského pekaře na nebezpečné misi, kde potkají stará i nová fantastická zvířata a střetnou se s rostoucí armádou Grindelwaldových následovníků. Ale jak dlouho bude moci Brumbál zůstat stranou, když jsou sázky tak vysoko? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (516)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k finančním neúspěchům série, bych tuhle Trojku považoval za finále. Jenže, jedná se o takové vyvrcholení chromé na jednu nohu, s rukou za zády a se šedým zákalem. Nejlepší scéna je zde umístěna uprostřed (útěk z vězení) a místo, aby měl závěr nějakou náležitou gradaci, tak se stejně jen spíše plká a plká. Tohle měl být ten osudový souboj, na který jsme museli čekat 7 filmových hodin a 6 let? Brumbál je Gay? To jsem fakt věděl nemusel. 40% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jako starý Potter fanda a odpůrce stupidních culture-war tlaků proti JK Rowlingový (x) teď nemůžu než rozmrzele napsat, že trojka Beasts už je fakt nejistá, rozbředlá a nedotažená nuda. Celá HP značka si zaslouží nechat nějaký čas ležet, omezit na videohry a zábavní parky, a poté pořádně důkladně zresetovat. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kauza Johnny Depp hnula celou trilogií Fantastických zvířat a myslím si, že teď už jí tvůrci ani neodpářou z celé série. A ve výsledku trpí nejenom tvůrci, ale i fanoušci, kteří světem Harryho Pottera žijí. Třetí díl Fantastických zvířat je totiž úplně o ničem. A je vlastně úplně jedno, že záměnu Grindewalda za jinak výborného Madse tu vůbec nevysvětlují a že Mads tu hraje vlastně trošku jinou roli, než hrál Johnny. Ten film je prostě po příběhové stránce úplně prázdnej a o ničem. Nejvíc si to uvědomíte v momentě, kdy zhruba uprostřed filmu má dojít k akci na nějaké hostině, kde nejenom, že se ve výsledku nic nestane, ale ještě to nedává vůbec žádnou logiku. I ten status fantastických zvířat je tu trestuhodně nevyužit, nesetkáte se tu pořádně ani s vtipnou scénou a jediný, trošku povedený, je až závěr, do kterého se doslova protrápíte. Za mě tedy obrovské zklamání a je opravdu otázkou, jestli musí dojít k nějakému pokračování. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No ty vole, co to jako melo bejt? Dve a pul hodiny naprosto nezajimavy, pripadne neznamy postavy neustale nekam chodej a tvarej se strasne vazne a dulezite a ve vysledku, i kdyz si clovek rika, ze asi resi neco zasadniho, to vypada, ze se vlastne nic nevyresi a vlastne ani o nic moc nejde. Jasne, herci jsou sympataci, triky slusny, i kdyz ne spicka, zabavny to misty taky je, ale i kdyz ani predchozi dily nebyly nejaka pecka, rozhodne to melo smysluplnej pribeh a nejakej vyvoj postav, tady to vypada, ze ten film  jenom je, aby proste mohli odskrtnout splneny pokracovani. Pripadnej ctvrtej dil si fakt silne rozmyslim. ()

Spinosaurus odpad!

všechny recenze uživatele

Tak a je to tady! Tenhle vlak řízený neumětelem Davidem Yatesem a navigovaný scénáristikou nepolíbenou Rowlingovou dojel na konečnou stanici. V tomhle filmu nefunguje vůbec nic - motivace postav, dialogy, návaznost scén. Mads Mikkelsen nepřipomíná svým herectvím Johnnyho Deppa, ale co je ještě horší, ta postava je zde úplně jinak napsaná! Z pobledlého creepy padoucha tady máme najednou šaramantního elegána, jenž by měl být kouzelnickým Hitlerem. Kouzelnický Darth Vader Ezry Millera zase jen prohlubuje svou zbytečnost z druhého dílu. Jediným lehce obstojným hercem je Jude Law, ale i ten většinu času působí, že vůbec neví, o čem jsou jeho dialogy. Značka Wizarding World je tedy (aspoň pro mě) definitivně mrtvá a mně nezbývá, než se držet pouze série Harry Potter. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (16)

  • V tomto díle se podíváme do Brazílie. Kouzelníci zde studují na škole Castelobruxo, která se nachází v Amazonském pralese. Budova je hrad ze zlata a mudlové toto místo znají jako El Dorado. O bezpečí se starají duchové jménem Caipora. Jelikož se škola nachází v Amazonském pralese, tak se studenti specializují na bylinkářství a magizoologii. Studenti mají možnost výměnného pobytu se studentem z evropských škol a tak zde chtěl studovat Bill Weasley. Bohužel, díky finanční situaci nemohl. Nejznámější ředitelkou Castelobruxo je Benedita Dourado, která se přátelila s Armandem Dippetem a ve funkci byla ve 40. letech minulého století. (3T)
  • Když Bunty (Victoria Yeates) dává Newtův kufr ke zkopírování, můžeme zahlédnout motýla, jak vyletí z kufru. Bunty si ho nevšimne a nechá ho uletět. (KGBelik)
  • Ve scéně, kdy Grindelwald (Mads Mikkelsen) jede davem, můžeme zahlédnout na jednom z plakátů znak Prince dvojí krve, který můžeme znát už z Harryho Pottera (2009). (KGBelik)

Související novinky

Oživí Hogwarts Legacy zájem o Harryho Pottera?

Oživí Hogwarts Legacy zájem o Harryho Pottera?

23.02.2023

Pakliže jste posledních pár týdnů netrávili na opuštěném ostrově, nejspíš jste slyšeli o nové videohře Hogwarts Legacy ze světa Harryho Pottera, odehrávající se v Bradavicích a na blízkých pozemcích… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

07.07.2022

Sérii Fantastická zvířata, spin-offu populární potterovské franšízy, se nedaří ani trochu tak dobře, jak asi studio i tvůrci doufali. Na nové díly tudíž nikdo nespěchá, což naopak uvolnilo ruce… (více)

Reklama

Reklama