Reklama

Reklama

Vánoční crazy komedie. Pátý díl úspěšné série se značkou Kameňák opět sleduje neskutečné karamboly kolem starosty Pepana, který tentokrát opravdu nemá klidný adventní čas. Zdá se, že Kameňákov neproslaví, protože nepřející občanští aktivisté mu zhatili plán – postavit obří skokanský můstek na nedaleké hoře Říp. A to si přímluvu obstaral osobně u samotného pana prezidenta! Zázraky se však dějí, zvláště o Vánocích, a prezident ve finále jako vždy překvapí. Než ale dospějeme k happyendu, u kterého se dojme celý Kameňákov i celé lidstvo, zažijeme během čtyř adventních týdnů typický kameňákovský mumraj. (Indigo Film)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (286)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Dívat se na to kvůli některým vtipům ještě dá, ale každopádně je to strašný pád oproti předchozím čtyřem dílům. A ty podmínky, ve kterých to natáčeli.... Na každém záběru je poznat, že tady se šetřilo penězi, kde se dalo. Ať už to prostředí maloměsta, odpadových kulis a interiérů a především ta škála těch herců. S výjimkou samotného Vydry je to jeden vyhořelý herec vedle druhého (Duchoslav, Upír Krejčí, Pitkin, Krampol, Pomeje....) a pak spousta takových herců, co se herci snaží být (Hruška, Gránský a především ten syn Alice Bendové). Jen nechápu, proč se do toho propůjčil Dejdar. Troška musí po tomhle kroutit hlavou, kam jeho Kameňák došel. Zpestřením byla snad jen Bučková, která se tentokrát asi po dlouhé době najedla a v závěru mě překvapil upravený Svařák od Harleje v podání již zemřelého Šafránka. [4159. hodnocení, 230. komentář, 15%, 53. nejhorší film] ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Mno, tak dokoukal jsem to. I to je úspěch, že? Prosím vás, F.A. Brabec měl nějakou mozkovou příhodu, nebo dluží, kam se podívá? A všichni ti herci... ani se nedivím, že Paulová nebo Laufer už v tom nehrají. Jako je to pořád lepší než čtvrtý díl, ale prostě. Není to ono. Zdeněk Troška dokázal vyhmátnout, jak to má postavit, aby celek nebyl úplně blbý, a přitom pobavil. Aby to prostě vypadalo jako komedie, i když to byl jen sled fórů a vtípků. Ale tak nějak pro to načasování měl cit a dokázal ty vtipy skvěle vizuálně ztvárnit. Tady zazní vtip a musí být vložen jingle, aby lidi jako jó věděli, že to byl vtip. A navíc po pointě ještě lidi řeknou něco jako "jó, to máte pravdu" nebo "asi to tak bude", čímž je celá pointa degradována. Zaměření už jenom na sex - to ani ten Troška v těch svých Kameňácích toho tolik zbytečně navíc neměl. Prostě to nebylo vtipné, a parodie Zemana je o ničem, protože jde o stokrát omletou písničku - prostě chlastá, ha ha. A to s tím Řípem - měli to dřív tady, nebo to Baldýnský použil pro Kosmo až později? Jedna hvězda za slušnou kameru, a protože je to fakt o ždibec lepší, než Čtyřka. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Ani nekorunovaný král české komedie Troška na to neměl žaludek. Vystavět vánoční příběh kolem skokanského můstku z Řípu a bordelu plného tlustých kurev může jen zdegenerovaný buran Bystroň a zasloužilý umělec Brabec se na jeho úroveň degradoval sám. Dejdar by za předvedené kreace měl být oceněn pozvánkou do Bohnic. Jedna za přehlídku kůzlat. ()

Dzvandzi 

všechny recenze uživatele

Prostě blbost no.Na to se ani nedá víc co napsat.Protože dívat se 90 minut na to,jak dospělí lidé říkají vtipy ze školky je opravdu úsměvné.Kdybych to měl srovnat se 4. dílem tak je,ale třeba uznat,že je to zde o vlásek lepší.Podle mě to dělá ta vánoční nálada.Hvězdička pouze za to,že jsem to dokoukal a nenasralo mě to,spíš jsem se smál té debilitě režiséra a herců,protože na jejich místě by mi bylo opravdu moc trapně.Doufám,že tímto série Kameňák skončila a nebudu muset trpět třeba Velikonoční kameňák a dívat se na to jak mrskají kurvy v bordelu a vyprávějí vtipy tipu hodky hodky do provodky dejte aspoň hovno z Bětky.... Myslím,že ti co to viděli můj komentář pochopí...Peace! ;) ()

Merkin odpad!

všechny recenze uživatele

Na dobrých kaneňácích se dal postavit pevný základ prvního a možná i druhého dílu. Ale vtip a důvtip nejsou nevyčerpatelné a s tím, jak se bortil humor a ztrácela se jakás takás úroveň, sesouval se celý štáb do údolí trapnosti a bezduchosti. Něco tak laciného a zcela nekorektního jsem už dlouho neviděla. Z toho už se ven nedostanou! ()

Galerie (153)

Zajímavosti (7)

  • V záběrech na dům starého Pepana (Václav Vydra) - je jasně viděž, že jde o umělý sníh. Tvůrci filmu si nedali ani práci s tím, aby poprášili sněhem i několik vedlejších domů. Stejná chyba se sněhem je ve scéně z náměstí, kde je očividně  uřízlá sněhová vrstva, která z ničeho nic končí a za ní je naprosto čisté prostředí náměstí. (ČSFD)
  • Film se natáčel v Mělníku. (SONY_)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno