Reklama

Reklama

Studentka čtvrtého ročníku střední školy zcela propadla online hře vadí – nevadí, ve které anonymní společenství „pozorovatelů" začíná manipulovat každý její tah. (Freeman Ent.)

Videa (22)

Trailer 3

Recenze (451)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nerve je hodně slušným thrillerem dnešní doby, který těží z dnešního chování mladých, sociálních sítí, internetů a především jeho anonymitě. No a samozřejmě zachází do absolutního extrému. Osobně musím říct, že až na pár detailů, kdy bych dal mladejm pár facek a zbytečně nahypované muzice, jsem byl dost spokojený. To, co se ze začátku tváří jako další blbina pro mladé, je nakonec hodně chytrý a napínavý thriller, který donutí přemýšlet každého, kdo se narodil v internetové době a není nutně hackerem, který tyto věci bezesporu už dávno zná a když chce, tak je i ovládá. Jeden z nejnápaditějších filmů roku 2016. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Určitě znáte ty Výzvy, kam se přihlásíte a musíte plnit jeden úkol za druhým. Pokud ho nesplníte, vypadáváte ze hry. Fakt, proč jsou tyto výzvy tak sledované je ten, že čím dál se dostáváte, tím jsou úkoly nebězpečnější. Film přesně na toto téma pojednává a nutno říci, že film je opravdu zábavný a dost se mi líbil. Navíc má i skvělé obsazení ve formě Dave Franca a Emmy Roberts. Co se mi však líbí ještě více, že film zároveň upozorňuje na to, že by se lidi takovýchto Výzev účastnit neměli, že to může skončit i smrtí. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VÝZVA SPLNĚNA“… /// Hrajete vadí-nevadí? Vy starší snad, ale ti mladší přešli na Nerve (a taky na Modrou velrybu - teda jestli jim ji PČR už našla…). Vee je mladá holka, takže „paří“ Nerve. A dokuď má věci pod kontrolou, sledujeme optimistickou jízdu, u který všichni stalkeři šáhnou do spoďárů (možná i víckrát). Pak to začne měnit status z „bláznivý“ na „dramatický“, v přímým přenosu (takže LIVE) se řešej vztahy a hudrovat nad neracionálním uvažováním, je mimo (nejen) teenegerskou mísu. Emoce má vybudit „hra vo život“, páč (jak říká starý moudro) dokuď nejde vo kejhák, jde vo hovno. Jenže tahle fejsbůková generace už zapomněla, jak se vo něj hororově hraje. Takže tady máme mládežnickou voddechovku s finanční inspirací pro Anonymous. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Nerve“, kterou v roce 2012 napsala Jeanne Ryan, neznám. 2.) Hororově už jsem hrál (a dopadlo to podobně). 3.) Zjistím, jak se obehrává hra. 4.) Thx za titule „.bac.“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem Nerve mnohem horší. Jako ano, je to taková teenagerská směrovka, takže pokud to někdo ví a stejně se na ni dívá, a to jen proto aby se tady pak mohl vystříkat, prosím. Já za největší bolest filmu považuju naivní a zkratkovité zvraty v charakterech a chování postav, což je opravdu do očí dospělého diváka bijící. Zbytek se mi libíl....a moc. Na Emmu Roberts se dívá fakt skvěle, elektrizující vizuál, jehož typ křičí už z posteru, mi dělal vyloženě dobře, vše apgrejdováno elektronickým soundem s přídavkem popíku. Krev v podstatě chybí, ale s tím se taky muselo počítat. Je to moderní film pro mladý s cyber-technology zápletkou, takže všichni staří morousové ať si slíznou ánus. Joost a Schulman dokazují, že jsou v těchto vodách na čele. 75% ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Zde se cíluje na teens skupinu, co žijí ve světě instafamous, lajků a jiných followers. Mizící identita nadcházejících generací křičí po uchlácholení ega skrz falešný obdiv kybernetických přátel. Neexistující realita, která utváří osobnost. Film to glorifikuje a přináší trochu z bližší budoucnosti. Snad jako ukázku, kam špatně to může dospět, ale taky spíš jako interaktivní možnost současných trendů. Připočtu k tomuto nesmyslnosti v hackerském světě a do toho ještě horší kvalitu hereckého provedení. Nemůžu dát víc než tři hvězdičky. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (16)

  • Režiséri sa usilovali o hodnotenie PG-13, pričom Schulman uviedol: „Chceli sme zabezpečiť, aby ho videli mladší tínedžeri. Myslíme si, že má dôležité posolstvo a nechceli sme ho pochovať." Vzhľadom k tomu je film menej násilný, než je v predlohe od Jeanne Ryan a zároveň má úplne vymazanú sexuálnu výzvu, ktorá sa v knihe nachádza. (Arsenal83)
  • Celosvětová premiéra proběhla 12. července 2016 v New York City. (BMW12)
  • Když si Vee (Emma Roberts) zkouší v obchodě šaty, je jí řečeno, že šaty jsou příliš drahé. Jde tak o odkaz na film Pretty Woman (1990), kde hrála hlavní roli Julia Roberts, tedy teta Emmy Roberts. (Reesam)

Reklama

Reklama