Reklama

Reklama

Labyrint

(seriál)
  • Slovensko Labyrint
Trailer
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
Česko, (2015–2018), 20 h 24 min (Minutáž: 57–60 min)

Režie:

Jiří Strach

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Martin Šec

Hrají:

Jiří Langmajer, Zuzana Kanócz, Stanislav Majer, Miroslav Donutil, Michal Dalecký, Zuzana Kajnarová, Michal Dlouhý, Jana Štěpánková, František Němec (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Nález těla krajského politika Karase, kterého vrah zabil v duchu středověkých mučících praktik a tělo pečlivě naaranžoval v podivné scéně, rozpoutá policejní honbu za sadistickým pachatelem. Ten staví vyšetřovacímu týmu do cesty složitou sérii vražd, které svojí krutou obřadností otřásají místním regionem i samotnými kriminalisty. Kořeny složitého případu sahají až k vraždě mladé dívky ze Slovenska, která zemřela podobně záhadným způsobem jako Karas. Případu se tak ujímá tým s dvojicí zdánlivě nesourodých vyšetřovatelů. Jsou jimi kriminalista Michal Remeš (Jiří Langmajer), negativně ovlivněný ne příliš stabilním soukromým životem, a Tamara Berkyová (Zuzana Kanócz), policistka z Bratislavy trpící absencí schopnosti komunikovat se svým okolím bez předpojatosti a předsudků. Na konci sérií vražd, loupeží a naaranžovaných nehod najdou policisté cestu na konec „labyrintu" a uvěří naději na dopadení pachatele. Důležitou pomocí je jim paradoxně také obraz Hieronyma Bosche Poslední soud, kterým se pachatel v provedení svých krutých činů nechává zjevně inspirovat. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (360)

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jiří Strach holt umí točit mysteriózně laděné kriminálky. Labyrint si mě získal již po pár epizodách, kdy zprvu jsem si zvykal na herecké obsazení, jež mi nebylo dvakrát sympatické. Oceňuji zejména fakt, že se děj odehrává na Moravě, konkrétně v Brně, blanenském okresu a okolí Tišnova. Vtipné bylo, když léčebna v Jevíčku suplovala sanatorium na Slovensku. :) Osud vyšetřovatelů dokázal rovněž zaujmout a to nejen tím, jak mnozí z nich dopadli. Dávám slušné 4* a jsem zvědavý na druhou sérii. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

(7/7) Asi jediný český seriál, který mě opravdu uzemnil. Jiří Strach vyspěl ve výraznou uměleckou individualitu, v režiséra, který má řemeslo v malíčku. Labyrint je skutečným semeništěm strachu, perfektně modelovaným thrillerem, který disponuje kvalitním technickým zázemím, hereckým obsazením i atraktivním scénářem. A to není v současném seriálovém vrakovišti vůbec málo. Naopak. ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Jiří Strach opět dokazuje, že je dobrý "rejža". Herecké obsazení skvělé, scénář také skvělý, jen ten Míra Donutil by mohl poněkud shodit ze své (nad)hmotnosti a ostrá halůzka Zuzana Kanócz by pro změnu zase mohla doplnit do svého jídelníčku pořádný voňavý bůček. A obecně: žádné nezajímavé a nudné scény, opak je pravdou. Po třetím kousku stále v napětí. Díky všem, kdo se na tvorbě podíleli. S nedočkavostí čekám na každé pondělí a protože su z Moravy, sháňám adresu Zuzany, abych jí dajaký ten provoňaný bůček poslal. :-) ....... PO ZHLÉDNUTÍ POSLEDNÍHO DÍLU (viděl jsem všechny) MUSÍM DOPLNIT osobní pocity. Byl silně "utažen za vlasy". Abych se smířil během jednotlivých dílů s téměř nadpozemskými vlastnostmi a metodami vražedné nestvůry mi dalo zabrat, ale konečné zjištění, že se jednalo vlastně o vetchou stařenku, bravurně a zcela samostatně ovládající nejmodernější technologie, z toho mi pane scénáristo Hudský bylo docela dost špatně. Dokonce i má manželka, odchovanec komerčních TV stanic poslední díl naprosto zavrhla. Pane Hudský, jsme kulturní národ, tak to s námi zase tak moc nepřehánějte a nekazte celkový dojem ze seriálu. Ze čtyř hvězdiček jdu dolů na tři. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Hrozná škoda toho konce.. na narozeninách Moviezone to vlastně v podstatě i Jirka Strach sám řekl.. se závěry v mystery-krimi žánru je prostě problém. Závěr působí dost přilepeně a nepřirozeně, zbytek už je veskrze pozitivní. Škoda třeba že postavy policajtů zapadají přesně do klasických škatulek policejních postav.. šéf vulgarismy oplývající, ale pak ukáže že umí být i lidský.. dvojka policajtů hodnej - zlej, atd. Možná by to chtělo příště postavit mystery příběh na něčem méně okoukaném jako je Bosch. ALE, dává nějaká jiná televize něco lepšího v žánru? NE.. nic lepšího k vidění není, takže jsem rád, že to je zde na hodnocení vidět.. a jen tak dál. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, který si od počátku vysloužil kritiku jak z řad odborníků, tak i laické veřejnosti. I když je kritika v řadě bodů oprávněná, přesto jde v televizní tvorbě o velice zdařilý počin a to nepochybně díky vyzrálé filmařině Jiřího Stracha. O secénáři se diskutovalo v souvislosti s tím, že je překombinovaný, rozhrává víc dějových linek, které pak v konečném výsledku působí rušivě. Předpokládám, že divák usedající k obrazovace neočekává, že uvidí kousek ze života, očekává strhující podívanou, která se pokud možno zcela vymyká tomu, co už někdy v televizi viděl nebo co zažívá denně na ulici a na co by nejraději s chutí zapomenul. Ano příběh je hodně doširoka rozvinutý, pohrává si s mystikou a křesťanskými symboly, opírá se o divácky oblíbenou záhadologii, připomínající Šifru mistra Leonarda. Podařilo se udržet svižné tempo děje, seriál překvapil velmi dobrými hereckými výkony vedlejších rolí, brilantní byla Jana Štěpánková, která si po dobromyslné a poťouchlé babičce Kudrnové a svérázné důchodkyni z Účastníků zájezdu zahrála trošku jinačí kousek. Snímek nabídl zajímavý pohled na církevní osoby a dogmata, zcela nově se otevřelo filmařsky oblíbené zpovědní tajemství, zde ovšem řešeno odlišně než v Polnočné omši nebo ve snímku Je třeba zabít Sekala. Nepředpokládám, že by vyšetřovatelní při běžné praxi vnikali neoprávěněně na cizí pozemek nebo se dopouštěli násilí na právnících a pro strýčka příhodu nosili po kapsách záloží revolver, asi by nám Policie méně pomhala a chránila, mnohem víc by se potýkala s prokurátorem. Kdo nečeká pravdivou story a chce se odreagovat u dobře zrežírované detektivky, nemůže s Labyrintem sáhnout vedle. ()

Galerie (493)

Zajímavosti (66)

  • Druhá série se natáčela v lokalitách: Ostrava, Brno, hrad Špilberk, Kuřim, Nebovidy, zámek Hoštice (okres Kroměříž), Brněnská přehrada, Fakultní nemocnice Brno, Moravské Knínice, Hájky, Dolní Kounice, Brno hl. nádraží, Říčany u Brna, Vranov, Ivančice, most přes řeku Jihlava v Dukovanech, zřícenina hradu Templštejn, Praha - Hradčany, Jamolice, zámek Hradec nad Moravicí, letiště Brno -Tuřany, Rosice. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Filmovalo se i na těchto místech: Lom Seč u Rudlic, Slévárna UXA v Brně, Fakultní nemocnice Brno, nádraží Tišnov, vazební věznice Brno, park Lužánky v Brně, klášter ve Znojmě, železniční tunel Olomoučany, vojenská nemocnice Brno, větrný mlýn Petrovice, mini pivovar Charliés Square Brno, Brněnská přehrada, městské lázně Brno - Židenice, vila Stiassni, Velká strahovská zahrada, klášter Hradisko v Olomouci, most přes řeku Jihlavu v Dukovanech, Café Aromatique v Brně, zřícenina hradu Teplštejn, Kumpoštova vila v Brně, letiště Brno - Tuřany. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Seriál se natáčel především v Brně a na Blanensku, ale i na dalších místech, jako například Jevíčko, Rajhrad, Dolní Kounice, Skalice nebo Moravský kras a také na Slovensku. (rakovnik)

Reklama

Reklama