Reklama

Reklama

Staršinovi Vaskovi, veliteli oddílu protiletadlové obrany v Karelijské pustině, je přidělena jednotka dobrovolníků skládající se z mladých žen. Když přijde zpráva, že v zázemí seskočili dva němečtí parašutisté, musí staršina reagovat. Vybere pět děvčat a s touto „jednotkou" se vydá Němce zajmout. Brzy však zjistí, že zde neseskočili dva parašutisté, ale šestnáct těžce vyzbrojených komandos... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kolegu verbalovi se podařil husarský kousek, svým komentářem mě na film nalákal (ačkoliv originál jsem viděl a nelíbil se mi, nejvíc kvůli zmršenému druhému dabingu) a hlavně přesvědčil, že v remaku jde o sex.... Ten se samozřejmě nekoná, a já tak musím smutně konstatovat, že i bez komunistického patosu je to pořád patos. Ačkoliv fricové útočí, soudruh staršina Fedot si stihne s umírajícími soudružkami pěkně popovídat a naslibovat hory, doly, zaopatrovací ústavy. Kladně hodnotím akčnost (kromě posledního zúčtování se soudružkami), nálety kamery (až ke konci jich začalo být moc) a skvělou přírodu, a samozřejmě záběry ze sauny a od vodopádu. Asi bych pichny neřadil od nejlepší po nejhorší, ale s přehledem nejdokonalejší výbavu měla Evgeniya Malakhova, klip potom tady. Uvažuje se o natočení filmu pro dospělé na stejný námět. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Režijně spíše průměrný, ale jinak námětem zajímavý válečný film o rotě ženských bojovnic. Zpracování je spíše televizního rázu, dějově jde o jednoduchou pobíhačku a vyvražďovačku v hustém lese, ale na rusáky to je překvapivě velmi reálně působící (pokud pominu občas stupidní chování postav a neexistující taktiku) a co víc, k mému překvapení i bez výraznějšího patosu. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Jednotka měla permanentní problémy s kázní, staršina tak požádal o abstinenty, kteří se mu v noci nebudou plížit za sukněmi. K jeho překvapení dorazí nové posily, jen je tu jisté ale: jde o samé mladé ženy. Pánové bojují na frontě, ony za sebou mají těžké časy a do armády se přihlásily dobrovolně, aby pomohly své vlasti. První velký úkol je tady: v oblasti se pohybují dva němečtí parašutisté. Jsme totiž v Rusku, léta páně 1942. Fajn (krev a mlíko) hrdinky, překvapivě slušná atmosféra, mírné napětí a moc pěkné scenérie. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Už nedávno jsem se chtěl podívat na první verzi tohoto akčního (převážně ženského) filmu, ale nakonec jsem dal přednost loňské verzi, i když jen z toho důvodu, že se někde píše, že hrdinky tu nejsou macandy (jako ve verzi z roku 1972), ale modelky, a že jsou "i jinak akční". A také mě zajímalo, jak se vypořádají s šestnácti těžce vyzbrojených „komandos“ (vojenská jednotka vycvičená pro zvláštní úkoly), jak se píše v "Dnech ruské kultury". Šlo však jen o 16 mužů se samopaly (žádné těžké zbraně), se kterými si holky se staršinou (nebo stařešinou?) poradily, byť za cenu vlastního života - tohle není spoiler, to je jasný jako facka. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Film od sameho zacatku zaujme krasnou kamerou, hudbou a prirodou kdesi v Rusku. Vyborne jsou i vsuvky, ktere nam kratce priblizi zivot hlavnich hrdinek pred nastupem na frontu. Herecke vykony dobre, jen nevim, zda v sovetske armade bylo tolik kocek pohromade:-). Film je to dobry, jen si myslim, ze budovani atmosfery v lese se dalo ztvarnit i lepe, stejne tak jako zaver. Kazdopadne se budu chtit podivat na puvodni verzi z roku 1972. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (10)

  • Tento film se nachází i v prodloužené verzi jako čtyřdílný seriál. (ČSFD)
  • V záběru, kdy Němci popravují zajatce u zdi kulometem MG 42, je vidět, že v nábojovém pásu kulometu nejsou „dobové“ ostré náboje se špičatými kulkami. (montywalsh)

Reklama

Reklama