Reklama

Reklama

Rapl - Série 2

(série)
Česko, 2019, 13 h 12 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Cyril Drozda, Aneta Krejčíková, Marcela Holubcová, Naďa Urbánková, Ivo Trajkov (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Major Kuneš se vrací a s ním přichází… RAPL. Jáchymovské detašované pracoviště, které bylo dlouhou dobu trnem v oku byrokratického aparátu, je v rámci restrukturalizace zrušeno a podplukovníka Rohana pověří vedením kriminálky v Ústí nad Labem. Netrvá dlouho a přetáhne tam všechny „své“ kriminalisty. Naslibuje jim hory doly, a i když nic z toho nedodrží, stará parta je zase pohromadě... (Česká televize)

(více)

Recenze (80)

Cartman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na začátku jsme se ne zcela vysvětlitelně přesunuli do města, bůhvíproč zmizely některé postavy a proč je najednou hlavní hrdina bezdomovec už asi nikdo nezjistí... Děj celé série se mnohem víc soustředí na hlavní dějovou linku než jednotlivé případy, což považuju za největší krok k horšímu oproti první sérii. Proto tedy stále dívatelné, ale už ne tak zábavné jako první řada. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Filmařský a herecky stále fajn, ale dramaturgicky znatelnej kvalitativní sešup. Nějaký náměty epizod (fotbalový náckové nebo migranti) byly hodně přiblblý stejně jako občasný chování hlavních postav nebo množství náhod, na který se příběh při vyšetřování dílčích zločinů spoléhalo. Ono vůbec bylo zvláštní, že měl téměř každej případ větší či menší souvislost s balkánskym gangem. Z Máchy se stal geniální detektiv, co si se všim poradí, Kuneš řešil případy velkym samospádem a věčně nacamranej Rohan by už u Policie (aspoň doufám) dávno nebyl. Kromě zmíněný solidní filmařiny a herců (který však neměli moc co hrát) ještě trochu potěšilo pár Kunešovejch hlášek, zajímavej závěr a výprava do Černý Hory, za což přihazuju třetí hodně slabou hvězdu. ()

Reklama

Psycho.R 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série mě lehce zklamala. Případy v jednotlivých dílech vypadají, že je někdo napsal separé a pak složitě přemýšlel, jak je naroubovat, aby se ukázalo, že vše složitě směřuje k pointě série. Vidím to na 65%, není to špatné, ale oproti první sérii je cítit ten pád. Ale pořád jde o jeden z nejlepších českých spin offů (taky jeden z mála :D). ()

Rayen1 

všechny recenze uživatele

Naučil jsem se hodnotit druhou sérii podle měřítka sobě vlastního - co si budeme povídat, je to kravina. Ale jde tu spíš o ty lepší a ty horší díly. Když dám čtyři, nejsou to čtyři jako u jiných seriálů nebo filmů. Jsou to čtyři u Rapla. Je mi totiž líto tuhle druhou sérii úplně zatratit. Ano, je tam strašně blbostí a Mácha mě strašně vytáčí, všichni se chovají nelogicky, absolutně jsem nepochopil tu plesnivou ubytovnu, ale... někdy se u toho prostě bavím, někdy víc, někdy míň. Dokoukám to a sjedu si znovu jedničku pro zlepšení chuti. A na dvojku potichu zapomenu. Mimochodem, je to podobná situace jako u Mr. Mercedes - první série excelentní, druhá nebyla úplně špatná, ale plácala se ode zdi ke zdi a popravdě, nemusela vůbec vzniknout. Stejně tak i tady u Rapla. Druhá serie ok, ale nemusela vzniknout vlastně vůbec. Nebo ji klidně mohli nechat ležet u ledu ještě rok dva a propilovat scénář. Protože někdy je to fakt na palici...Mělo to svoje světlé okamžiky, ale ty většinou srazila nějaká absolutní krávovina ve scénáři. I kdyby námět zůstal u jednotlivých dílů stejný (hooligens, fotbal, uprchlíci, atd atd), chtělo to fakt trochu zapracovat na logice. Třeba jsem úplně nepochopil ubytovnu. To v Ústí nejsou normální hotely? Jasně, rozpočet, ale stejně... Důkazní materiál bere stovka policistů do rukou bez rukavic. Znehodnocení důkazů? Lupen bere děti na místo činu... Mácha jezdí na kole, které je důkazní materiál. A tak bych mohl pokračovat dál a dál. Mimochodem, čekal jsem, když už nic, alespoň nějaké výbušnější finále, když už Lupen s Raplem narazili na ten sklad zbraní (a dokonce i bazooku), ale takhle to nějak vyšumělo... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proč tvůrci ustoupili s ponurosti a drsnosti hlavního hrdiny někam na hranici imbecility mě zůstává záhadou. Některý díly vysloveně volají po zveřejnění do nějakého humoristického magazínku. Občas tedy světla na konci tunelu, ale třeba tpostava kterou hrál Tomášek Jeřábek to autoři pak zazdili, kdyby tohle bylo u policie a mělo to pomáhat a chránit tak to by bylo na emigraci. ()

Galerie (231)

Zajímavosti (82)

  • Kuneš (Hynek Čermák) hraje na stejnou kytaru, kterou v předchozím díle prodal v bazaru. (sator)
  • Ve druhé sérii Rapla se filmová postava Hynka Čermáka – major Kuneš věnuje ve volném čase fotografování nahých žen. To je i skutečné hobby Hynka Čermáka. Svoji první samostatnou výstavu aktů měl v květnu 2016 v Dejvickém divadle. (klukluka)

Reklama

Reklama